خواص گیاه بادرنجبویه
با خواص گیاه بادرنجبویه (ملیس) آشنا شوید
بادرنجبویه (با نام علمی Melissa officinalis) که با نام های دیگری نظیر ملیس، ملیسا، وارنگ بو و بادرنگبویه نیز شناخته می شود، گیاهی از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است. این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک بوده و فواید درمانی بیشماری دارد.
گیاه بادرنگبویه به عنوان دارویی آرام بخش و ضد ویروس استفاده می شود و در طب سنتی برای بر طرف کردن مشکلات گوارشی، سرماخوردگی و فشار خون نیز توصیه می شود. در ادامه این مقاله با خواص گیاه بادرنجبویه آشنا شوید.
خواص گیاه بادرنجبویه (ملیس) و فواید درمانی آن
مشخصات ظاهری گیاه بادرنجبویه (ملیس)
گیاه بادرنجبویه علفی، پایا و ارتفاع آن بین 30 تا 120 سانتیمتر می باشد. این گیاه دارای ساقه افراشته منشعب، کرک های ظریف غده ای کم یا زیاد و اسانس های معطر است. همچنین، برگ های تخم مرغی، پهن تا لوزی و بیضی شکل و پوشش کرکی نیز دارد. نوک برگ تیز و یا کند و قاعده آن گوه ای تا قلبی شکل با حاشیه دالبر است. درازای برگ های آن 5 تا 8 سانتیمتر و پهنای آن ها 4 تا 5 سانتیمتر می باشد. به علاوه در سطح پهنک برگ، رگبرگ های متعدد به وضع مشبک دیده می شود.
رنگ برگ ها در سطح فوقانی پهنک، سبز تیره ولی در سطح تحتانی آن، سبز روشن است. گل ها، درون چرخه های غیر متراکم، به رنگ سفید یا گلی به تعداد 6 تا 12 تایی، در کنار برگ ها ظاهر می شوند. درون گل، 4 پرچم جای دارد و میوه آن چهار فندقه ای و قهوه ای رنگ است. پودر برگ بادرنجبویه به رنگ سبز سدری و دارای بو و مزه ای لیمویی و مطبوع است.