خواص گلپر برای سلامتی
خواص گلپر
دانه های گلپر بوی منحصر به فردی دارند که می توان آن را بسته به ذائقه خود، تند یا معطر نامید. معمولا دانه های گلپر آسیاب می شوند و به عنوان ادویه استفاده می شوند. در آشپزی ایرانی از پودر گلپر برای طعم دادن به غذاهای برنجی، سوپ ها و عدسی استفاده می شود. یکی از محبوب ترین کاربردهای این ادویه، پاشیدن گلپر روی باقالی پخته شده و دانه های انار است.
یکی دیگر از کاربردهای جذاب گلپر این است که اغلب می توانید آن را با دانه های اسپند برای معطر کردن و ضدعفونی کردن فضا و البته رفع چشم زخم بسوزانید.
معرفی گیاه گلپر
نام قدیمی گلپر که به انگلیسی Heracleum persicum است، گیاه انجدان و یا انگدان می باشد و در کل بر دو نوع است: یکی انجدان خوشبو یا گلپر و دیگری به نام انجدان بد بو یا آنغوزه می باشد. در کتب قدیمی از انجدان خوشبو به نام های انجدان ابیض، انجدان طیب، حلتیت طبیب، حلتیت سفید و اسفندلیون نیز یاد شده است. حلتیت صمغ انجدان می باشد که دارای رنگ سفید است. برای به دست آوردن آن ساقه انجدان را از گردنه که بر روی ریشه قرار گرفته است قطع نموده و پایین آن را کمی گود می کنند تا صمغ که به صورت مایع است در آن گودی جمع شده و بسته گردد و در آخر روز محصول به دست آمده را جمع آوری می کنند. این صمغ اثر ضد تشنج، ضد کم و بادشکن دارد.
خواص گلپر