همه آنچه که درباره خواص کتان باید بدانید + روش های مصرف آن
همه آنچه که درباره خواص کتان باید بدانید + روش های مصرف آن
کتان یکی از گیاهان با ارزشی است که از گذشتههای دور به عنوان یک منبع اصلی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و این گیاه معروف به خواص درمانی و تغذیهای غنی خود است.
کتان به عنوان یک منبع مهم اسیدهای چرب اسانسیال از جمله اسیدهای چرب امگا-۳ معروف است که برای سلامتی قلب، مغز و حتی پوست مفید است. در این مقاله، به بررسی عمیق خواص درمانی کتان و روشهای مصرف آن می پردازیم تا شما را با این گیاه مفید آشنا سازیم .
معرفی گیاه کتان
کتان (Flax) یکی از قدیمی ترین گیاهان قابل کشت است که وحشی نمی روید. گیاهی است یک ساله (بعضی از واریته های آن دو سال) به ارتفاع 20-80 سانتی متر می باشد.
دانه کتان یکی از مواد غذایی بسیار مغذی کمتر شناخته شده است؛ البته درباره خواص کتان در طب سنتی بسیار توضیح داده شده است. بذر کتان یا همان دانه کتان از قدیمی ترین محصولات زراعی است که شامل اسیدهای چرب امگا3 و آنتی اکسیدان است در نتیجه افزودن دانه تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می شود، از طرفی تخم کتان سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان نیز می باشند بذر کتان حاوی مقادیر زیادی لیگان و فیبر است.
لیگان با خواص آنتی اکسیدانی که دارد خطر ابتلا به سرطان را بسیار کاهش می دهد و فیبر موجود در آن نیز سرعت گوارش را کم می کند که نشان دهنده کمک به تنظیم قند خون و کاهش کلسترول است. به طوری که مصرف 30 گرم پودر بذر کتان در 3 ماه روزانه، 20 درصد کلسترول را کاهش می دهد. جالب است بدانید که بذر کتان اصلا گلوتن ندارد و هم چنین خاصیت ضدالتهابی دارد و مقادیر بالایی مایعات جذب می کند و بهترین جایگزین برای غلات و هم چنین کسانی که به گلوتن حساس اند است.
خواص کتان