خواص و مضرات و درمان های گیاهی کلم
عزیزان، در این مقاله با خواص و مضرات و درمان های گیاهی کلم، انواع مختلف آن شنا می شویم.
کلم گیاهی است علفی که ابتدا به صورت خودرو در نواحی مختلف آسیا و مدیترانه گسترش داشته و به مرور واریته های مختلفی از آن تولید شده است. بیشتر کلم ها دوساله یا چند ساله و عموما گرد و کروی هستند. برگ ها اغلب به هم فشرده اند و ممکن است حول محور ساقه قرار گرفته باشند. ساقه معمولا کوتاه است و برگ ها به صورت لایه لایه به شکل صاف و گاهی رگه دار و به رنگ های سبز، قرمز و سفید می باشند. مهمترین واریته های کلم که در بازار موجود هستند و مصرف زیادی دارند شامل : کلم پیچ، کلم بروکسل، کلم گل، کلم گل رومی، کلم قمری و کلم بروکلی می باشند.
نام های عمومی کلم های مشهور !
کلم برگ، کلم بروکسل، کلم پیچ، کلم قمری، کلم گل و کلم بروکلی نام های عمومی کلم هستند. انواع کلم در نقاط مختلف جهان و ایران، به خصوص مناطق سرد، کشت و برای تغذیه استفاده می شود.
تاریخچه کلم
کلم از هزاران سال قبل کشت می شده است، درباره اینکه کلم قبل از کشت و استفاده در یونان و روم، بومی کدام منطقه بوده مطلبی در دست نیست. این گیاه حدود 600 سال قبل از میلاد مسیح از آسیای صغیر به اروپا راه یافته است. در قدیم برای کلم ارزش غذایی و دارویی زیادی قائل بودند. بقراط حکیم مخلوط کلم با عسل را در درمان قولنج و اسهال موثر دانسته است. جالینوس دانشمند یونانی برعکس دانشمندن دیگر خوردن کلم را توصیه نمی کند و بیشتر کاربرد موضعی آن را برای درمان بیماری ها را توضیح داده است. دانشمندان زیادی طی قرون مختلف راجع به ارزش غذایی و درمانی کلم تحقیق کرده و همگی آن را دارای ارزش غذایی و دارویی خوبی دانسته اند. تحقیقات سال های اخیر در مورد کلم، ادعاهای تجارب قدیم و دانشمندان را ثابت کرده است، گرچه امروزه کلم در بیشتر نقاط دنیا کشت و استفاده می شود، ولی بزرگترین تولیدکنندگان آن روسیه، چین، کره جنوبی، ژاپن و لهستان هستند.
خواص و مضرات و درمان های گیاهی کلم
ترکیبات مهم کلم !
کلم دارای موادی همچون آب، پروتئین، چربی، فیبر، انرژی، ویتامین آ، ب1، ب2، ویتامین ث، ویتامین ک، اسید فولیک، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، گوگرد، فسفر، مس و روی می باشد.