خواص و مضرات شوید
با خواص و مضرات شوید آشنا شویم
به گیاه آن در فارسی شبت، شود، شوت و در کتب سنتی با نام شبت نام برده می شود.
ترکیبات شیمیایی گیاه شوید :
از نظر ترکیبات شیمیایی در دانه گیاه شوید وجود تانن و یک ماده رزینی و یک اسانس روغنی فرار متشکل از لیمونن، کتون، کاروون و یک ماده چرب گزارش شده است، بررسی دیگری نشان می دهد که در اسانس شوید ماده آنتول نیز وجود دارد.
خواص و مضرات شوید
خواص شوید :
در تمام مناطق خاور دور از شوید به عنوان معطر کننده، بادشکن، محرک، مقوی معده و ضد نفخ به خصوص برای بچه ها استفاده می شود و مخلوطی از عسل خشک، کره و شوید برای رفع بیماری های عصبی تجویز می شود، اسانس روغنی شوید ضد انگل قوی است و برای کشتن کرم قلابدار مفید می باشد، شوید از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است و خواص آن محلل، اعتدال دهنده ی اخلاط، باز کننده ی گرفتگی ها و انسداد است.
مسکن دردهای سر بوده و قاعده آور است، برای تنگی نفس و سکسکه امتلایی (ناشی از پر بودن معده) و ضعف معده و کبد و طحال و سنگ کلیه و مثانه و بیماری آلت تناسلی مفید است، خوردن آن با عسل برای دفع سموم و کمک به قی کردن و اخراج اخلاط غلیظ از معده مفید است، خوردن دم کرده برگ تازه یا خشک شوید برای پراکنده کردن بادها و تحلیل آن ها از تمام زوایای بدن و درد پشت و کلیه و مثانه و ازدیاد ترشح ادرار و تسکین دل پیچه و قطع آشفتگی حال که ناشی از هضم نشدن غذا باشد مفید است، اگر شوید را ساییده همراه با عسل بپزند تا سفت شود و بر روی پوست شکم بمالند مانند مسهل به آسانی عمل می کند.
سلام
من عاشق بو و مزه شویدم