خواص قارچ خوراکی و بهترین روش پخت و نگهداری آن
با خواص قارچ آشنا شوید !
قـارچ گیاهی است بسیار لطیف که به عنوان یک منبع پروتئین گیاهی قابل رقابت با گوشت بوده و همواره از اهمیت روز افزونی برخوردار است. ضمن آن که به صورت تازه و کنسرو شده در تمام فصول سال موجود می باشد. قارچ از گیاهانی است که شناخت آن بسیار مشکل می باشد. از این رو محققین آن را گیاه منحصر به فردی می دانند که با هیچ یک از گیاهان دیگر قابل قیاس نبوده و مشخصات مخصوص خود را داراست. امروزه نیز با شناخت خواص قارچ پرورش انواع آن از اهمیت به سزایی برخوردار است. با وجود این که قارچ از بقایای زاید گیاهی تغذیه می کند، اما سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر، انواع ویتامین و اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است. تمامی قسمت های قارچ قابل مصرف است، لذا از نظر اقتصادی برای خانواده کاملا مقرون به صرفه است.
ارزش غذایی قارچ
قارچ سفید حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری است. این گیاه علاوه بر فیبر غذایی سرشار از مواد معدنی مانند آهن، سلنیم، مس، کلسیم، فسفر، روی، منگنز و درصد کمی سدیم و همچنین، حاوی پروتئین، قند، کربوهیدرات ها، کمی چربی و کالری نیز می باشد. قارچ دارای ویتامین هایی مانند ویتامین ث، ویتامین دی، ویتامین های گروه ب که شامل تیامین (ب یک)، نیاسین (ب 3)، ریبوفلاوین (ب 2)، اسید پانتوتنیک (ب 5) است، علاوه بر این سرشار از ویتامین ب 6، حاوی فولات و سایر آنتی اکسیدان های دیگر نیز می باشد.
خواص قارچ را بدانیم
خواص و ویژگی های قارچ !
طبع قارچ گرم است. کسانی که بیماری قند دارند می توانند از قارچ استفاده کنند. قارچ داروی ضد تومور است. کسانی که گوشت نمی خورند از قارچ استفاده کنند. قارچ حاوی ویتامین ب، فسفر و پتاسیم است و اسید آمینه هایی چون لنین و لوسیون دارد. قارچ فعالیت مغز را بر می انگیزد. ناراحتی گوارشی را درمان می کند. باعث بیرون کردن سم های بدن می شود و بلغم را برطرف می کند.