خواص زردآلو و روش تهیه مربا و برگه زردآلو

2845 بازدید
01 تیر 99
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 3 دی 1400

خواص زردآلو و روش تهیه مربا و طرز خشک کردن آن

درخت زردآلو درختی است زیبا به ارتفاع 3 الی 6 متر و دارای برگ های ساده با پهنک مدور، قلبی شکل و منتهی به نوک تیز است، رنگ سبز روشن یا مایل به زرد برگ آن ظاهر مشخص و متمایز از سایر گونه ها به گیاه می دهد، میوه آن در انواع وحشی کوچک و دارای طعم نیمه مطبوع می باشد ولی در نژادهای پرورش یافته آن میوه های درشت، خوش طعم با میان بری به رنگ زرد روشن به بار می آورد، درون هسته آن نیز بر حسب نژادهای مختلف متفاوت می باشد. در این مقاله شما را با خواص زردآلو و روش تهیه مربا و طرز خشک کردن آن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید؛

 

خواص زردآلو

خواص زردآلو

 

خواص میوه زردآلو

  • زرد آلو سرشار از ویتامین های آ، ب1، ث و عناصری مثل: پتاسیم، آهن، فسفر، منیزیم و کلسیم می باشد. این میوه مدر، قلیائی کننده خون، صفرابر، تصفیه کننده خون، ضد فشار خون، مقوی اسپرم و اشتها آور است.
  • همچنین به علت داشتن مواد مفید برای افراد مبتلا به فشار خون و اوره بسیار سودمند می باشد و در رفع ناراحتی این اشخاص اثر درمانی به سزائی می تواند داشته باشد.
  • به افرادی که به ناراحتی های عصبی و ضعف اعصاب مبتلا می باشند توصیه شده است که از مصرف زردآلو غافل نباشند و از آن میل کنند.
  • این میوه به علت داشتن اسیدهای مفید در فعال کردن کلیه ها و لینت مزاج اثر بخش است و اثر حیات بخش در حفظ سلامتی بدن دارد.
  • اشخاصی که به عطش طاقت فرسا مبتلا می باشند و یا احساس حرارت زیاد در بدن خود می کنند و یا این که  حرکات دودی روده هایش غیر قابل تحمل است می توانند از این میوه بهشتی برای مداوای خود استفاده کنند.
  • زرد آلو به خاطر داشتن چند نوع اسانس و سلولز باعث ازدیاد ترشحات دستگاه گوارش شده و در رفع یبوست نیز اثر مثبت و نیکوئی دارد.
  • زردآلو ادرار آور می باشد و به این سبب در دفع سموم نقش دارد.
  • خوردن زردآلو ممکن است به نفع پوست شما باشد و سبب درمان چین و چروک های پوستی شود. عوامل اصلی ایجاد چین و چروک و آسیب پوستی عوامل محیطی مانند خورشید، آلودگی و دود سیگار است.

خوردن این میوه مطبوع برای افرادی که به بیماری هایی نظیر:

یرقان، اوره، سکته مغزی، یبوست، کم وزنی، اسهال، گرمازدگی، تشنگی، بواسیر، درد چشم، اسهال، ورم پا، آروغ، ناراحتی معده و انواع سرطان ها به خصوص سرطان های پوست، ریه و لوزالمعده مبتلا می باشند، توصیه شده است.

طرز تهیه مربای زردآلو بدون آب

مواد لازم

  • یک کیلوگرم زردآلو تمیز نصف شده
  • پانصد گرم شکر
  • یک قاشق غذاخوری آب لیمو
روش تهیه:

زرد آلوها را درون یک کاسه بزرگ ریخته و شکر و آب لیمو را به آن ها اضافه کنید و به مدت 24 ساعت درون یخچال نگه دارید. سپس آن را از یخچال خارج کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید، بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و اجازه دهید 15 دقیقه بجوشد. کف روی مربا را با یک قاشق چوبی از روی سطح ظرف بردارید و مربا را هم بزنید. حالا مربای شما آماده است و صبر کنید تا خنک شود. در پایان مربا را درون شیشه های تمیز و استریل بگذارید و آن را درون یخچال نگه دارید.

 

همچنین بخوانید:  خواص فوق العاده زردآلو خشک

 

مربا زردآلو خشک

مواد لازم

  • پانصد گرم زردآلو خشک
  • یک و نیم کیلو شکر
  • شش فنجان آب
  • یک قاشق غذاخوری آب لیمو
روش تهیه:

زردآلوها را بشویید، آنها را به مدت 12 ساعت در آب خیس کنید، سپس آنها را به مدت نیم ساعت روی آتش بگذارید. شکر و آب لیمو را اضافه کنید و بگذارید مربا به مدت نیم ساعت جوش بیاید تا پخته شود ، سپس آن را درون شیشه بریزید.

طرز خشک کردن زردآلو

زردآلو یک میوه تابستانی است و به دلیل نبودآن در طول سال، برخی به خشک کردن آنها متوسل می شوند. با پیروی از این مراحل می توان زردآلو را در آفتاب خشک کرد :

  • زردآلوهای خوب و کاملا مرغوب را انتخاب کنید و آنها را به خوبی بشویید.
  • سپس میوه را به نصف برش داده و دانه را از آن جدا کنید.
  • میوه ها را روی کاغذ کره قرار دهید، به طوری که هر قرص جداگانه قرار داده شود، سپس دور از دسترس کودکان، خاک، حشرات و دقیقا زیر آفتاب قرار دهید.
  • روند خشک کردن بین دو تا چهار روز طول می کشد، با این کار ضروری است که میوه ها را خوب خشک کنید تا خشک شوند و میوه ها چروک شوند.

توجه

اگر بعد از خوردن زردآلو احساس سنگینی در معده کردید و یا به نفخ شکم دچار شدید بلافاصله برای رفع این عوارض از دم کرده زیره استفاده کنید.

توصیه شده است که از میوه شیرین و رسیده که بر روی درخت رسیده باشد استفاده کنید، زیرا نارس آن دیر هضم، نفاخ و ترش کننده معده و آروغ آور است و در افرادی که معده تنبل دارند عوارض شدیدتری خواهد داشت، ضمنا هرگز بعد از خوردن غذاهای سنگین از این میوه تناول نکنید و آب هم ننوشید.

مضرات زردآلو

  • خوردن این میوه در برخی افراد موجب حساسیت می شود که بایستی به هنگام مصرف زردآلو این مسئله را در نظر داشته باشید.
  • افراد مبتلا به ناراحتی جهاز هاضمه مجاز به مصرف زردآلو نمی باشند، زیرا این اشخاص قادر به هضم زردآلو نیستند و بعد از خوردن دچار نفخ و ناراحتی های معده می گردند ولی در عوض می توانند از کمپوت این میوه استفاده کنند.
  • افراد مبتلا به ورم کلیه، صفرا، برص، لک صورت و ناراحتی های کبد باید در خوردن زردآلو احتیاط نموده و از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

روغن هسته زردآلو را با خواص مرطوب کننده پوست، کاهش چین و چروک، درمان سیاهی و پف دور چشم، لایه برداری پوست، نرم کننده و تقویت کننده مو، پیشگیری و درمان سرطان، کاهش فشار خون، درمان سرماخوردگی، کاهش علائم آرتروز، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0