خواص روغن نعناع سوسنبر
در این مطلب با خواص روغن نعناع سوسنبر آشنا خواهیم شد.
از آنجا که سال ها است در تهیه خمیر دندان و شیرینی جات از روغن نعناع سوسنبر به عنوان چاشنی استفاده می شود، رایحه تازه و بر انگیزنده اش برای همه آشنا است. یونانیان قدیم و شاید مصریان هم برای هضم غذا از برگ نعناع استفاده می کردند و شواهدی در دست است که برای جلوگیری از سرایت امراض و برطرف کردن بوی ناخوشایند برگ های آن را روی زمین پهن می کرده اند. این روزها نیز از این روغن استفاده های فراوان می شود نه تنها در رایحه درمانی بلکه برای چاشنی شربت ها و خمیر دندان نیز استفاده می شود، در تهیه لیکورهایی چون کرم دومانت، چارتروز، بندیکتین نیز به کار می رود.
نعناع انواع فراوانی دارد ولی این نوع که به آن سوسنبر نیز گفته می شود به ویژه مفید است. خاصیت خنک کننده و تسکین درد آن ناشی از مقدار منتول موجود در نعناع است. روغن آن در آمریکا و چین و ژاپن به وسیله تقطیر با بخار از ساقه های گلدارش تهیه می شود. روغنی بی رنگ و متمایل به زرد روشن است. رایحه خاص آن نعناعی است و نافذ و برطرف کننده خستگی عصبی می باشد.
خواص روغن نعناع سوسنبر
خواص روغن نعناع – سوسنبر را بدانیم !
نعناع یا سوسنبر برای کلیه اختلالات گوارشی از جمله تهوع، درمان سو هاضمه، ترش کردن، دل درد و نفخ معده مفید است. برای استفاده از آن بهتر است رقیق شده اش روی شکم ماساژ داده شود. خاصیت ضدالتهابش برای معده حساس بسیار موثر است، از کپسول نعناع (سوسنبر) نیز می توان برای تسکین عوارض معده های حساس استفاده کرد. نعناع سوسنبر خنک کننده و نشاط آور است. برای تب و آفتابزدگی بسیار مفید است. در هنگام مطالعه استفاده از رایحه دلپذیر آن خستگی ذهن را رفع می کند و درد سر را تسکین می دهد.
برای خوشبو کردن اتاق عالی است. گرچه استفاده از آن هنگام شب ممکن است موجب بی خوابی شود. برای سرماخوردگی، آنفولانزا و گرفتگی سینوس هم مفید است. حشرات و جانوران موذی همچون مورچه، سوسک و موش این رایحه را خوش ندارند و می توان همانند یک روش دوستانه محیط زیست با پاشیدن آن در مسیر حشرات آن ها را فراری داد.