خواص درمانی گیاه روناس

4709 بازدید
13 دی 96
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 4 دی 1400

خواص درمانی گیاه روناس در طب سنتی

نام های دیگر گیاه روناس رودک، سورچاه، پاس کوه، دودانگ، فوة، عروق الصباغین است. روناس گیاهی است به بلندی حدود دو متر و دارای ساقه ای پوشیده از خارهای ریز و کج که با مقطع چهار گوش می باشد. گل های آن کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز و میوه ی آن گوشتی با غشای کمی ضخیم می باشد. ریشه ی آن به رنگ سرخ تیره، طویل و استوانه ای به حجم یک قلم تحریر و رنگ داخلش سرخ روشن است و طعمی تلخ و گس دارد.

در تابستان گل می دهد و زمان برداشت ریشه اواخر تابستان تا اوایل پاییز است. این گیاه به طور وحشی در مناطق مدیترانه ای اروپا، آسیا، آفریقای شمالی، و قفقاز انتشار دارد. در ایران در بیشتر مناطق در ری، دماوند، در مناطق غربی در اراک، تبریز، خوی و یزد، خاست، دلیمان، بلوچستان، هریرود و سایر مناطق می روید.

خواص درمانی گیاه روناس

خواص درمانی گیاه روناس

خواص درمانی گیاه روناس :

ریشه روناس در رنگرزی (پشم قالی، عبا بافی، در صنعت برای رنگ کردن استخوان ها) مصرف دارد، ماده رنگی موجود در این گیاه موجب ایجاد رنگ صورتی در ادرار و عرق بدن می شود. علاوه بر آن در تهیه داروهای نقرس، یرقان و کلیه هم کاربرد دارد. در ریشه ترکیباتی وجود دارد که برای درمان ناراحتی های کلیوی و مثانه مصرف دارد، ضد عفونی کننده و آرامبخش هم می باشد. قدرت تجزیه کنندگی سنگ های کلیه و مثانه این گیاه شدید است و اثر آرام کننده ی دردها را دارد.

بیست گرم از آن را در یک لیتر آب جوش دم کنید و به مرور بنوشید. مدر و قابض است، دافع سموم گزندگان می باشد. افرادی که سگ های هار آن ها را گاز گرفته اند، اگر کوبیده ریشه روناس را همراه با غذا مصرف کنند، نافع است. برای درمان نرمی استخوان و راشیتیسم، جوشانده ده تا پانزده گرم از آن را در یک لیتر آب جوش، دم کرده و صاف کنید و به مرور بنوشید، این جوشانده مدر و قاعده آور هم هست.

دیگر خواص گیاه روناس :

برای درمان فلج، بی حسی و سستی اعضا، سیاتیک، لقوه، یرقان، تقویت معده، ازدیاد ترشح ادرار غلیظ، ازدیاد ترشح شیر و باز شدن عادت ماهیانه دو تا چهار گرم از ریشه روناس را نرم بکوبید و با عسل مخلوط کرده و بخورید. در صورتی که پودر را با سکنجبین مخلوط کنید و میل کنید، نیز برای باز کردن گرفتگی کبد و طحال نافع است. اگر پودر ریشه را ضماد کنید برای درمان فلج و سایر بیماری های سرد مربوط به اعصاب، کچلی، قوبا که نوعی بیماری خارش پوست است و رفع عوارض حاصله در پوست در اثر ضربه و کوفتگی مفید است.

تذکر : چون ترشح ادرار را ، زیاد می کند، مضر مثانه است و ممکن است ایجاد خون در ادرار کند، همچنین برای صرع مضر است.

 

همچنین بخوانید:  کاربرد و مضرات روناس

 

روناس کوهی

در نواحی دیگر از ایران و در مناطق شمال، فارس، ارسباران، اشنویه، در دامنه های البرز در هرزویل، لشکرک، در میان کوه بین اراک و کاشان، خاجستان، نهاوند و کرمان نوعی دیگر دیده شده است که برای تقویت معده و پاک کردن آن از مواد لزج مفید است، درد قلب و معده را تسکین می دهد، مسهل است و ترشح شیر و ادرار را زیاد می کند، برای این منظور آب دم کرده ی برگ و سرشاخه های جوان آن را بنوشید. ضماد میوه ی روناس کوهی برای درمان جرب پوست نافع است.

ریشه روناس کوهی

خوردن کوبیده آن برای مقابله با نیش افعی و سایر گزندگان سمی تریاق نافع است، رفع فلج و سستی اعضا، فراموشی، سرفه های کهنه، درد و پهلو مفید است. اگر چهار گرم گرد آن را با کتیرا، آب و عسل مخلوط کرده و بخورید، مسهلی قوی است که با استفراغ همراه است و ترشح ادرار و شیر را افزایش می دهد. پخته آن در روغن زیتون را ضماد کنید برای رفع بواسیر، نرم کردن سختی ها، تسکین تمام دردهای سرد و رفع چرک زخم ها نافع است.

تذکر : برای طحال مضر است و زیاده روی در مصرف آن ایجاد اختلال در ذهن و عقل می کند و چون خیلی سمی است در مصرف آن باید خیلی احتیاط شود و زیر نظر پزشک باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پودر روناس را با خواص درمان فلج، بی حسی و سستی اعضا، سیاتیک، لقوه، یرقان، تقویت معده، ازدیاد ترشح ادرار غلیظ، ازدیاد ترشح شیر و باز شدن عادت ماهیانه، درمان کک و رفع کننده خارش پوست، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0