خواص درمانی گیاه خلر

خواص درمانی گیاه خلر
خواص درمانی گیاه خلر را بدانیم
به فارسی خلر و در کتب مختلف فارسی و طب سنتی با نام های جلبان و سفید آن جلبان البیض و سیاه آن جلبان اسود آورده شده است. به شیرازی مشیو گویند. در خراسان در بعضی مناطق ملک و در آذربایجان کلول و در افغانستان هم کلول نام نهادند. و به هندی کساری گفته می شود.
مشخصات گیاه خلر
گیاهی است علفی، پیچک دار، برگ های آن دارای 2 برگچه باریک دراز و نوک تیز است. گل های آن به رنگ سبز مایل به سفید و یا مایل به زرد و یا مایل به قرمز است. میوه آن به شکل غلاف باقلا که دانه های خلر در آن قرار دارد. دانه ها به ابعاد 7 -12 در 5-9 میلی متر شبیه نخود صاف می باشد.
این گیاه در هند در دره پنجاب در اوتار پاراداش انتشار دارد. در ایران در فارس، کرمان در کوه هراز، کوه نصر، در مکران، ایران شهر، اصفهان، تهران، خرم آباد، آذربایجان، مشکین شهر و در کرمانشاه در بیستون می روید و کاشته می شود. در افغانستان نیز می روید و کاشته می شود.
همچنین بخوانید: درخت شوولمگری را بشناسیم
سلام مطالب خیلی عالی بود ببخشید من به یاد بچه گیام افتادم تشکرخیلی ممنونم
سلام خوبین مابچه بودیم خیلی می خوردیم داخل یونجه ها زیاد می شد خیلی خوش طعم بود مثل سنگ
سلام دکتر عزیز ممنون ازشما آیا خوردن حلر برای لک وپیس خوبه و خوردن مجاز اون در روز چقدر است
سلام باتوجه به تحقیقات دانشگاه تهران که امروز 19 دی 1400درمورد استفاده از دانه خلر اسیاب شده وعدس بکمک دستگاههای الکترونیک که درپایان چیزی شبیه گوشت حاصل شده است وخواص شبیه گوشت را دارد ایا باتوجه به سمی بودن این دانه ومضرات ان که دربالا توضیح دادید نظر شماچیست؟؟لطفا در رسانه ها اعلا م بفرمایید . وتبادل نظر شود
سلام.ایا خوردن این نوع گوشت گیاهی که از دانه های خبر بدست می آید آزمایش و تست کامل روی انسان شده و در دراز مدت اگر مصرف شود اثر بدی روی انسان نمی گذارد.
ببخشید دانه خلر که به اشتباه خبر تایپ شده.
آیا دوره مصرف طولانی شود برای بدن انسان این گوشت گیاهی که از دانه خلر بدست می آید مضر نیست.بدن مسموم نمی گردد.