خواص درمانی پیازچه و فواید مصرف آن برای سلامتی
خواص درمانی پیازچه و فواید مصرف آن برای سلامتی
پیازچه که با نامهای مختلفی مانند بسیلا، دو قص، سوغان، پیاز اسپانیایی، بصل اسپانیا، حلاحل و قوماروس شناخته میشود، گیاهی مقاوم و پراکنده در سراسر جهان است که هم به صورت وحشی و هم به صورت کشتشده رشد میکند. این گیاه با طبع گرم و خشک، از یک ریشه کوچک برجسته و برگهای استوانهای و توخالی به طول 20 تا 30 سانتیمتر تشکیل شده است. پیازچه با ساقهای که در انتها گل کرویشکل قرمز متمایل به آبی یا ارغوانی را به نمایش میگذارد، ظاهری خاص و منحصربهفرد دارد.
در این مقاله، به بررسی مفصل خواص درمانی پیازچه خواهیم پرداخت و خواهید دید که چگونه این گیاه با ویژگیهای منحصر به فردش میتواند به بهبود سلامت شما کمک کند.
خواص درمانی پیازچه در طب سنتی
1. کمک به کاهش وزن
پیازچه به خاطر داشتن تیامین (ویتامین B1) میتواند به کاهش وزن کمک کند. این ویتامین از تجمع چربی های اضافی در بدن جلوگیری میکند و به پیشگیری از افزایش وزن کمک میکند. علاوه بر این، پیازچه به دلیل کم کالری بودن، برای برنامههای کاهش وزن گزینه مناسبی است. تحقیقات نشان دادهاند که پیازچه حاوی ترکیباتی مانند کوئرستین (Quercetin) و اسید فرولیک (Ferulic acid) است که به کاهش ذخیره چربی و افزایش تولید انرژی در بدن کمک میکنند.
2. جلوگیری از فشار خون بالا
پیازچه ها به بازسازی مجدد اکسید نیتریک (Nitric oxide) کمک می کنند. این ترکیب شیمیایی به گردش یکنواخت خون در بدن کمک کرده و از فشار خون بالا جلوگیری می کند. از طرف دیگر این گیاه حاوی برخی ترکیبات سالم مانند آنژیوتانسین نوع 2 (Angiotensin II) است که باعث تنگ شدن رگ های خونی و شریان ها می شود و فشار خون را کنترل می کند.