topNotif

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

1886 بازدید
04 شهریور 96
ملیسا
,,
بروزرسانی شده در تاریخ 23 آذر 1400

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

همان طور که همه ما می دانیم گیاه آویشن (Thymus) از دیرباز مورد استفاده مردم قرار داشته است. آویشن در طب سنتی استفاده های بسیاری داشته و در درمان و پیشگیری از بیماری ها تاثیر بسزایی دارد. در گذشته های دور که هنوز یخچالی در کار نبود، از آویشن در خوراک های خود استفاده می کردند تا از فساد غذا، به ویژه گوشت موجود در آن جلوگیری کنند. آویشن دارای عناصری به نام تیمول (Thymol) و کارواکرول (Carvacrol) می باشد که این مواد بسیار مهم دارای خواص آنتی باکتریالی بوده و برای از بین بردن میکروب ها بسیار موثر هستند. از این رو در گذشته مردم از عصاره آویشن در دهان شویه های گیاهی و پمادهای موضعی ضد عفونی کننده نیز استفاده می کردند. حال برای این که از خواص درمانی این گیاه مفید بیشتر بدانید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

آویشن گیاهی سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین آ، ویتامین ث، فیبر، آهن، مس و منگنز است که فواید درمانی بسیاری دارد. خواص درمانی گیاه آویشن عبارتند از:

تسکین و بهبود گلو درد

آویشن یکی از ضد میکروب های قوی می باشد که می تواند در درمان گلو دردهای عفونی و غیر عفونی تاثیر بسزایی داشته باشد، زیرا حاوی کارواکرول بوده و این ماده تسکین دهنده گلو درد می باشد. بنابراین در زمان سرما خوردگی می توانید از این گیاه به صورت دمنوش استفاده کرده و بیماری خود را با سرعت بهبود بخشید.

 

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

 

بهبود علائم بیماری های تنفسی

برخی از مطالعات نشان می دهند که خوردن آویشن در کنار سایر گیاهان، موجب بهبود برخی علائم برونشیت مانند سرفه و تب می شود. همچنین، استفاده از دمنوش آن نیز میزان سرفه های خلط دار را به حد قابل توجهی کاهش می دهد. علاوه بر برونشیت، آویشن قابلیت بهبود و کاهش علائم بیماری هایی مانند آسم و آلرژی  را نیز دارد. نه تنها، مصرف خوراکی و دمنوش این گیاه در درمان بیماری های تنفسی مفید است، بلکه استنشاق بخار آن در آب گرم (بخور گیاه آویشن) و استفاده موضعی از روغن آن بر روی قفسه سینه، به کاهش سرفه، خلط، باز شدن مجرای تنفسی و احتقان بینی (گرفتگی بینی) نیز کمک می کند.

جلوگیری از پوسیدگی دندان

همان گونه که در بالا اشاره کردم، آویشن دارای ماده ای به نام تیمول می باشد. این ماده دارای خاصیت ضد باکتریایی است که به درمان ژنژیویت (التهاب لثه)، دندان درد، عفونت لثه و دندان ها کمک می کند. تیمول موجود در آویشن به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی می تواند همانند یک لاک (محافظ) دندانی عمل کرده و از  پوسیدگی دندان جلوگیری کند. بدین منظور می توانید عرق آویشن را در دهان غرغره کرده یا این که از روغن آویشن استفاده کنید. این کار علاوه بر کاهش باکتری های مضر دهانی، سبب رفع بوی بد دهان نیز می شود.

درمان ریزش مو

آویشن به دلیل داشتن مواد مغذی و ضروری برای مو، سبب جلوگیری از ریزش مو و درمان آلوپسی (طاسی) و تقویت مو می شود. علاوه بر این، استفاده موضعی از روغن آویشن بر روی پوست سر سبب افزایش جریان خون شده و فولیکول های مو را جهت رشد تحریک می کند. از طرفی، آویشن دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی است که می تواند انواع مشکلات پوست سر را درمان کند. تحقیقات به عمل آمده در این زمینه ثابت کرده است که زمانی که آویشن با گیاه اسطوخودوس و سدر ترکیب شده و بر روی پوست سر استفاده شود، از ریزش موها تا حد زیادی جلوگیری می کند. همچنین، می توانید 3 قطره روغن آویشن و 3 قطره روغن اسطوخودوس را مخلوط کرده و آن را به آرامی بر روی پوست سر ماساژ دهید. در نهایت بعد از 20 دقیقه سر را با یک شامپو ملایم بشویید.

 

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

 

تامین سلامتی استخون ها

این گیاه با ارزش دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین کا می باشد. به علاوه این که منبع بزرگی از کلسیم، آهن و منگنز نیز به حساب می آید. از این رو برای حفظ سلامت استخوان، رشد استخوان های سالم و جلوگیری از بیماری های استخوان تاثیر بسیار زیادی دارد.

کاهش فشار خون

گیاه آویشن به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی پتاسیم سبب کنترل فشار خون و بهبود ضربان قلب می شود. طبق یک تحقیق علمی بر روی موش های صحرایی، مشخص شد که نوعی آویشن در پاکستان و افغانستان با نام علمی Thymus linaris رشد می کند  که عصاره آن سبب تنظیم ریتم قلبی، کاهش میزان کلسترول خون و فشار خون می شود.

درمان بیماری های پوستی

یکی از مهم ترین خواص این گیاه دارویی تصفیه کنندگی خون می باشد. زمانی که سموم زائد از بدن دفع می شوند، امکان بروز بیماری های عفونی مانند آکنه نیز از بین می رود. علاوه بر این، آویشن دارای خواص ضد باکتریایی است که می تواند بیمارهای پوستی مانند اگزما و پسوریازیس را درمان کند. همچنین، سوختگی های پوستی  و تاول را نیز تسکین می دهد. مطالعات علمی ثابت کرده اند که استفاده از آویشن و یا دمنوش آن به همراه عسل، به پاکسازی بدن و تصفیه خون کمک می کند. همچنین، می توانید روغن آویشن را با آب رقیق کرد و به عنوان یک تونر پوستی استفاده کنید.

رفع مشکلات گوارشی

آویشن برای رفع مشکلات گوارشی مانند نفخ شکمی، گاز معده، درمان اسهال  و دل پیچه بسیار موثر است. این گیاه توانایی جذب مواد معدنی و ویتامین ها را بهبود می بخشد و به هضم غذا کمک می کند. همچنین، به دلیل داشتن قوی ترین عنصر ضد قارچ و ضد باکتری (کارواکرول)  به درمان انگل هایی مانند (آمیب) کمک کرده و یک کشنده قوی برای میکروب های معده و روده محسوب می شود.

 

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

خواص درمانی و بی نظیر گیاه آویشن

 

تقویت قلب

گیاه آویشن برای تقویت قلب بسیار مفید است، زیرا این گیاه، گردش خون را فعال کرده و اکسیژن رسانی را به همه سلول ها بهبود می بخشد. از طرفی، میزان کلسترول مضر خون را کاهش داده و فشار خون را تنظیم می کند، در نتیجه خطر ابتلا به بیمارهای قلبی و عروقی، به ویژه آترواسکلروز را کاهش می دهد.

درمان عفونت های ادراری

گیاه آویشن یک ادرارآور طبیعی است، از این رو تمام مواد زائد، نمک های اضافی و سموم را از بدن دفع می کند. همچنین، این گیاه به دلیل پاکسازی دستگاه ادراری، داشتن خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی، کلیه ها و مثانه را در برابر انواع عفونت ها مصون نگاه می دارد و به درمان عفونت های ادراری نیز کمک می کند. علاوه بر این، گیاه آویشن برای درمان نارسایی های مزمن کلیه مفید است.

بهبود عملکرد مغز و درمان بی خوابی

این گیاه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فراوان و همچنین مواد مغذی به بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک می کند. آویشن حافظه را بهبود می بخشد و روند دریافت و ثبت اطلاعات را تسهیل می کند. همچنین، بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شد که، عصاره آویشن، مانند روغن ماهی و ویتامین ای، به بهبود اختلالات حرکتی و کلامی در کودکان مانند بیماری دیس‌پراکسی کلامی (عدم هماهنگی مغز با عضلات مرتبط با تکلم) کمک می کند. آویشن خاصیت آرام بخشی و ضد استرسی دارد، به همین علت مشکلات بی خوابی و خستگی را بر طرف می کند. آویشن به دلیل بوی معطری که دارد در آروماتراپی (رایحه درمانی)، به منظور ایجاد خلق و خو خوشایند و آرام بخش، استفاده می شود.

سایر خواص درمانی گیاه آویشن

  • این ماده به عنوان یک جایگزین برای حشره کش ها استفاده می شود، زیرا آویشن حاوی تیمول است که برای مبارزه با ویروس ها، باکتری ها، حشرات و جوندگان مناسب است.
  • آویشن حاوی بسیاری از مواد مغذی است که خطر انواع بیماری ها را کاهش می دهد و سبب تقویت ایمنی بدن می شود.
  • می توان از عصاره آویشن و یا روغن رقیق شده آن با آب، به عنوان یک ضد عفونی کننده و خوشبو کننده هوا استفاده کرد.
  • استفاده موضعی از روغن آویشن درد ها و گرفتگی عضلانی را تسکین می دهد.
  • آویشن سرشار از ویتامین آ است که سبب تقویت بینایی چشم می شود و از بیماری های چشمی و خشکی چشم نیز جلوگیری می کند.
  • آویشن منبع غنی از آهن است و به درمان و پیشگیری از بیماری کم خونی کمک می کند.
  • وجود آنتی اکسیدان های فراوان در این گیاه، از ابتلا به بیماری های خطرناک مانند سرطان جلوگیری کرده و مانع رشد تومورهای سرطانی می شود.
  • به دلیل خاصیت ادرارآوری گیاه آویشن، به کاهش تب کمک می کند.

نکته: استفاده از گیاه آویشن در حد اعتدال، برای بدن بی ضرر است، اما، به زنان باردار و شیرده، توصیه می شود که از مصرف آن اجتناب کنند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

روغن آویشن را با خواص درمان آکنه، درمان سرفه، تقویت سیستم ایمنی، کاهش ضربان قلب، ضد میکروب و ضد قارچ، دفع کننده حشرات، جلوگیری از ریزش مو و رویش مو، درمان عفونت لثه، تسکین درد قاعدگی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0