خواص درمانی قلقاس
با خواص درمانی قلقاس (کلم کارائیب) آشنا شویم
قُلقاس گیاهی است علفی، چند ساله و بدون ساقه مشخص، برگ های آن کامل، ناصاف، چین خورده، قلبی شکل، نسبتا پهن و دارای دمبرگ دراز است، دمبرگ ها در قسمت پایین یعنی در یقه گیاه به هم متصل می باشند و به نظر می رسد که از داخل یک استوانه ی گیاهی خارج می شوند. گیاه دارای ساقه زیر زمینی ضخیم و متورم غده ای است. از ریشه آن ساقه ی گل دهنده ای بیرون می آید که گل زرد رنگ می دهد با بویی شبیه به بوی زردچوبه. این گیاه بومی مناطق حاره ای جزایر اقیانوسیه و هندوستان است و در کنار آب ها و باتلاق ها می روید و در اغلب کشورها در مناطق حاره نیز کاشته می شود.
خواص درمانی قلقاس :
در برگ و دمبرگ ها پروتئین، نشاسته و کمی قند، کلسیم، فسفر و آهن، ویتامین ث وجود دارد. آن را همراه با ساقه بپزید خاصیت چاق کنندگی دارد، قوای جنسی را افزایش می دهد، مدر می باشد، برای قطع اسهال و زردآب و رفع استسقا مفید است. تازه آن را له کرده و ضماد کنید، برای درمان زخم و سوختگی مفید است.
تذکر : دیر هضم است و ایجاد گرفتگی مجاری عروق می کند. مصلح آن عسل، سکنجبین، ادویه های معطر مانند دارچین، میخک و غیره می باشند.
خواص درمانی قلقاس
دمبرگ های گوشتی قلقاس : شیره ی تازه آن را بگیرید و بخورید. محرک است، قرمز کننده پوست است و خون روی را بند می آورد. تازه آن را با گوشت بپزید و سوپ درست کنید، برای درمان استسقا و اسهال خونی بسیار مفید است.
تخم قلقاس : مصرف خوراکی برای رفع سو هاضمه و نفخ و ناراحتی های پس از زایمان مفید است، شست و شو با آب جوشانده آن برای رفع آلودگی هایی که از وجود شپش ایجاد می شود نافع است.
تذکر : مصرف زیاد آن موجب تحریک شدید مخاط لوله ی گوارش می شود، گاهی هم ایجاد خارش و مسمومیت می کند.