خواص درختچه نارمشک را بشناسیم
درختچه نارمشک را بشناسیم
گیاهی است به صورت درخت کوچک در ابعاد درخت انار و معمولا قسمتی از این درخت که دارو می باشد و در طب سنتی مستعمل است، گل ها و غنچه های باز نشده آن است که در ابعاد یک نخود به رنگ سرخ مایل به زردی و معطر و خوشبو می باشد و به همین دلیل آن را نارمشک که همان مشک انار است نامیده اند. این درخت دارای چوب بسیار سخت و در عین حال خوشبو است که چون خوب صیقل می شود در نجاری زینتی کاربرد دارد. بوی غنچه و چوب این درخت شبیه بوی انیس است. به فارسی و در کتب طب سنتی آن را نار مشک می نامند.
این درخت بومی شبه قاره هند است و تا شبه جزیره مالایا انتشار دارد و در جاوه کاشته می شود. از نظر وجود این درخت در ایران، وجود آن را در خراسان ذکر کرده و در مخزن الاسرار نیز آمده است که در خراسان می روید.
خواص درختچه نارمشک را بشناسیم
کاربرد و خواص درختچه نارمشک
- در برمه از گل های آن به عنوان قابض و از برگ های آن برای معالجه گزش مار استفاده می شود.
- در شبه جزیره مالایا از گل های خشک آن به عنوان دارو استفاده می شود و معمولا برای تقویت مادران پس از تولد نوزاد تجویز می شود که بخورند.
- در اندونزی از غنچه های باز نشده درخت و از گل های آن و از گرده گل و یا از گل های له شده محتوی گرده گل، داروهای مختلفی و همچنین مواد و ترکیبات آرایشی و مرهم و روغن های مالیدنی درست می کنند.
- از مغز هسته له شده میوه درخت در استعمال خارجی به صورت ضماد برای التیام زخم استفاده می کنند و همچنین این ضماد برای التیام و فروکش کردن تاول به کار می رود.
- از روغن دانه های آن روی موضع های ناراحت پوست و تحریک شده و تاولی می مالند و ضمنا از این روغن در موارد روماتیسم نیز روی اعضای دردناک مالیده می شود.
- در هند از گل های آن به عنوان قابض و برای تقویت معده و تسکین سرفه های توام با ناراحتی و خشونت سینه استفاده می شود.
- له شده گل ها را با کره و کمی شکر مخلوط کرده و خمیری درست می کنند و در موارد بواسیر خونی می مالند.
- از غنچه های باز نشده برای قطع اسهال خونی خورده می شود.
همچنین بخوانید: چگونه بوهای بدن را از بین ببریم ؟!