خواص دارویی گیاه همیشه بهار کوهی
با خواص دارویی گیاه همیشه بهار کوهی آشنا شویم
نام های دیگر همیشه بهار : آرنیکا، سوسن کوهی، تنباکوی کوهی، همیشه بهار کوهی، خانق الفهد، دخان الفوح، دود خوش بو، آرنیقه، تنباکوی هندی است. گیاهی است کوچک و چند ساله، دارای ریشه های لیفی قرمز. برگ های اولیه آن که از یقه گیاه خارج می شود به شکل گروهی، بزرگ، بیضی شکل، نوک تیز، دارای رگ برگ های موازی طولی و پوشیده از کرک در سطح فوقانی برگ و کمی موجدار است.
از وسط این برگ ها ساقه ای خارج می شود به بلندی حدود شصت سانتی متر و در انتهای آن گل های زرد رنگ قشنگی در تابستان ظاهر می شود، در مرکز گیاه غلافی محتوی تخم گل و در نوک این غلاف خار کوچکی وجود دارد. این گیاه بومی مخصوص و طعمی تلخ دارد. در کوهستان های آلپ، در فرانسه، سوییس به طور خودرو انتشار دارد.
خواص درمانی گیاه همیشه بهار کوهی :
قسمت های دارویی این گیاه سرشاخه های گلدار (تازه یا خشک) و ریزوم استوانه ای آن است. اگر نیم گرم از آن خورده شود، محلل، محرک، مسکن و آرامبخش است. در شکسته بندی به عنوان مرهم، رفع جراحات و قطع خون ریزی استفاده می شوند. ریشه آرنیکا برای تسکین سیاه سرفه، در روماتیسم برای تسکین درد و درمان استفاده می شود که باید نیم گرم از آن را در یک لیوان آب به مدت ده دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید و آب صاف کرده ی آن را بین غذا بنوشید.
قسمت های گل و ریزوم گیاه دارای اثر محرکه و حتی تحریکات شدید روی مخاط گاستریک و روده ای داشته و اثر محرک شدیدی روی کلیه دارند. از راه استعمال خارجی برای درمان کوفتگی ها مصرف می شود زیرا سرخ کننده و محرک پوست است. از راه خوراکی محرک دستگاه گوارش و کلیه هاست (مدر). ترشح کیسه صفرا را افزایش می دهد و بر روی فشار خون اثر می گذارد. ابتدا فشار خون را پایین آورده و سپس آن را بالا می برد.
همچنین بخوانید: دستور کرم خانگی مرطوب کننده گل همیشه بهار
از آرنیکا تنتور هم تهیه می شود و آن را برای درمان سرماخوردگی، گرفتگی اعضای بدن، بهبودی زخم ها و جراحت های حاصل از ضربه خوردگی استفاده می کنند. یک قاشق غذاخوری از تنتور در یک چهارم لیتر آب در کمپرس ها، پانسمان ها، برای کوفتگی ها، التهاب ها و دررفتگی ها به کار می رود. برای رفع التهابات دهان و گلو کاربرد دارد و باید بیست قطره تنتور را در یک لیوان آب بریزید و به صورت قرقره از آن استفاده نمایید و آن را قورت ندهید و بیرون بریزید.
تذکر :
مصرف بیش از حد مجاز مضر است، لذا حتما باید زیر نظر پزشک مصرف شود. همچنین تنتور همیشه بهار کوهی، از راه خوراکی به علت سمیت، باید با دقت زیاد مصرف شود و حتی بعضی می گویند در صورت خورده شدن سمی است، پس باید از خوردن آن خودداری کرد.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
گل همیشه بهار را با خواص درمان سوختگی، یبوست، میخچه، تقویت معده و کبد، درمان بیماری های پوستی، درمان قاعدگی های نامرتب، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.