خواص خرمالو و برگ میوه خرمالو + مضرات آن
معرفی مضرات و خواص خرمالو و برگ میوه خرمالو
درخت خرمالو از هزاران سال قبل زیر کشت بوده و اولین بار در چین ظاهر شد. میوه خرمالو رنگ نارنجی دارد و طعم شیرین آن شبیه عسل است و انواع مختلفی دارد اما مشهورترین آن ها عبارتند از: دو نوع هاچیا (به انگلیسی: Hachiya) و فویو (به انگلیسی: Fuyu)، که از رایج ترین نوع این میوه محسوب می شوند، در این مقاله خواص خرمالو و برگ میوه خرمالو را برایتان خواهیم گفت، پس با ما همراه باشید؛
کالری خرمالو چقدر است؟
تعداد کالری خرمالو در هر 100 گرم معادل 70 کالری است و 100 گرم خرمالو خشک حاوی 274 کالری می باشد.
فواید خرمالو و برگ میوه برای بدن چیست؟
1. منبع ویتامین ها
خرمالو حاوی ویتامین های بسیاری از جمله: ویتامین ب1، ویتامین ب2، فولات و ویتامین آ، که یک ویتامین مهم برای بینایی، سیستم ایمنی بدن و رشد جنین است، می باشد. یک دانه خرمالو حاوی بیش از نیمی از مقدار توصیه شده ویتامین آ است و برگ های آن نیز سرشار از ویتامین ث و فیبر غذایی است و می توان از آن برای تهیه چای استفاده کرد که دارای خواص مفیدی برای سلامتی می باشد.
2. سرشار از مواد معدنی
خرمالو سرشار از مواد معدنی از جمله: منیزیم و فسفر می باشد.
3. منبع آنتی اکسیدان ها
خرمالو سر شار از آنتی اکسیدان مانند؛ فلاونوئیدها، بخصوص کاتچین و مشتقات آن و فیستین می باشد و به کاهش التهاب کمک می کند. تانن، کاروتنوئیدها، ویتامین ث و ویتامین ای و آنتی اکسیدان ها خطر ناشی از استرس اکسیداتیو را که منجر به بسیاری از بیماری های مزمن، مانند؛ بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر می شود را کاهش می دهند.
4. مفید برای چشم ها
خرمالو حاوی، لوتئین (لوتئین) و زاگزانتین (به انگلیسی: Zeaxanthin) می باشد، (ترکیبات ردیابی بتا، که در شبکیه چشم یافت می شود) و خطر از دست دادن بینایی ناشی از بیماری دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را کاهش می دهند.
5. کاهش فشار خون بالا
یک مطالعه مقدماتی که روی موش هایی با فشار خون بالا انجام شد و در ژورنال Bioscience، Biotechnology، and Biochemistry در سال 2014 منتشر شده، حاکی از آن است که عصاره برگ خرمالو که برای تهیه چای استفاده می شود حاوی انواع فنل ها، به ویژه پروآنتوسیانیدین ها است و برای کاهش فشار خون مفید است.
6. کاهش خطر ایست قلبی
مطالعه منتشر شده در مجله Annals of Nutrition and Metabolism در سال 2013 نشان می دهد که خرمالو نارس، سرشار از تانن و فیبر غذایی است و می تواند به کاهش سطح کلسترول کل خون کمک کند و ممکن است در کاهش پرکلسترولمی نیز نقش داشته باشد.
تحقیقاتی که در مجله EXCLI در سال 2015 منتشر شد، نقش میوه و برگ های خرمالو در کاهش تصلب شرایین را نشان می دهد، و اثبات میکند ابن میوه نقش مهمی در سلامت قلب دارد.
7. کاهش پوکی استخوان
یک مطالعه آزمایشگاهی که در سال 2018 در Nutrients منتشر شد، نقش پلی ساکاریدها ی برگ خرمالو را در کمک به کاهش پوکی استخوان پس از یائسگی را اثبات می کند.
8. کاهش وزن
میوه خرمالو دارای چربی کمی است و محتوای کربوهیدرات های ساده است، بنابراین برای کسانی که رژیم می گیرند برای کاهش وزن و همچنین برای کسانی که از رژیم کم کالری استفاده می کنند برای حفظ وزن مناسب است و یک میوه متوسط می تواند به صبحانه اضافه شود که دارای 70 کالری است و ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی را در اختیار بدن قرار می دهد.
9. مفید برای دیابت
مطالعه آزمایشگاهی که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی در سال 2018 منتشر شد، نشان می دهد که تانن موجود در میوه خرمالو می تواند با کاهش هضم کربوهیدرات ها و جلوگیری از جذب هورمون، به کاهش سطح قند خون پس از خوردن غذا کمک کند. در مورد فواید خرمالو برای بیماران دیابتی تحقیقات بیشتری لازم است، اما مطالعات متعددی فواید برگ آن را نشان داده است.
از جمله مطالعه مقدماتی روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 و در مجله PLOS One در سال 2012 منتشر شده است که نشان می دهد پودر برگ های خرمالو می تواند سطح گلوکز و فعالیت آنزیم ها را کاهش دهد. که علاوه بر افزایش گلیکوژن و کاهش تشکیل چربی در کبد، باعث تولید گلوکونئوژنز می شود و می تواند دیابت نوع 2 را بهبود دهد.
همچنین بخوانید: خواص و مزایای نگهداری سنگ نمک در خانه
10. فواید خرمالو در بارداری
خرمالو سرشار از مواد مغذی است، که رشد جنین را افزایش داده و برای سلامت مادر مفید می باشد، اما هنوز اطلاعات کافی در مورد میزان ایمنی مصرف آن ها توسط زنان باردار و شیرده وجود ندارد.
11. میوه خرمالو مفید برای کودکان
میوه خرمالو منبع غنی از ویتامین ث است که به بهبود جذب آهن در کودکان کمک می کند و تهیه آن آسان است و در موارد بسیار نادر آلرژی ایجاد می کند و همین امر آن را به گزینه مناسبی برای نوزادان بین 8 تا 10 ماه تبدیل می کند، اما توصیه می شود قبل از مصرف آن با یک متخصص اطفال مشورت کنید.
دیگر خواص خرمالو
12. خرمالو با سم زدایی و پاکسازی کبد، برای درمان کبد چرب بسیار مفید است.
13. طبع خرمالو گرم و تر می باشد.
14. مصرف میوه خرمالو برای افراد مبتلا به نقرس و بیماری های کبدی و کلیوی بسیار مفید است.
15. خرمالو به علت داشتن آهن موجود در آن، برای خون سازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه، معده و کبد است.
16. میوه خرمالو تقویت کننده معده می باشد.
17. میوه خرمالو به بهبود هضم غذا، درمان زخم معده و پاکسازی دستگاه گوارش کمک می کند.
18. برای رفع اسهال بسیار مفید است.
19. مصرف خرمالو باعث نرمی سینه می شود.
20. آرام کننده سکسکه نیز است.
21. مصرف خرمالو التهاب بواسیر را کاهش می دهد.
22. میوه خرمالو داروی موثری برای تیفوئید و تیفوس است.
23. برای درمان اسهال خونی، حدود ۳۰۰ گرم میوه رسیده خرمالو صبح ناشتا میل شود.
24. ویتامین ث خرمالو، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند.
25. خوردن خرمالو برای مو و ترمیم موهای خشک و شکننده مفید است.
خواص دارویی برگ درخت خرمالو
در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماری ها استفاده می شود.
26. دمکرده برگ خرمالو یک درمان خانگی مفید برای سرفه است.
27. برگ درخت خرمالو حاوی انواع فلاوونوئیدها می باشد که خاصیت ضد فشار خون، ضدموتاژن و ضد سرطان دارد.
28. برگ درخت خرمالو همچنین حاوی astragalin است که خاصیت آنتی هیستامینی دارد و آبریزش بینی و واکنش های آلرژیک را کاهش می دهد.
29. برگ خرمالو التهاب و علایم درماتیت در پوست را کاهش می دهد.
30. دم کرده گل خرمالو مقوی معده می باشد.
مضرات خرمالو
میوه خرمالو را می توان به صورت پخته یا تازه مصرف کرد، همانطور که قبلا ذکر شد، اما خوردن آن ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند و باید توجه داشت که اطلاعات کافی برای آگاهی از میزان ایمنی مصرف عصاره خرمالو به عنوان دارو وجود ندارد. و تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.
افراد مبتلا به فشار خون پایین
میوه خرمالو فشار خون را کاهش می دهد و بنابراین مصرف آن ممکن است برای کسانی که داروهایی برای بالا بردن فشار خون استفاده می کنند، تداخل دارویی ایجاد کند یا سطح فشار خون آن ها را پایین بیاورد.
کسانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند
مصرف خرمالو ممکن است سطح فشار خون را کاهش دهد، این امر می تواند در کنترل سطح فشار خون در حین و بعد از عمل اختلال ایجاد کند، بنابراین توصیه می شود حداقل دو هفته قبل از جراحی مصرف آن را قطع کنید.
افراد مبتلا به آلرژی به میوه خرمالو
اگرچه حساسیت به میوه خرمالو نادر است، اما مصرف این میوه ممکن است باعث واکنش آلرژیک و بروز سندرم آلرژی دهانی در برخی از مبتلایان بشود. اگر هرگونه واکنش آلرژیک پس از مصرف خرمالو مشاهده شد، توصیه می شود به یک پزشک متخصص مراجعه کنید، و از جمله علائم این آلرژی: استفراغ، کهیر یا بثورات پوستی، مشکل تنفس و سرگیجه می باشد.
تداخلات دارویی
مصرف میوه خرمالو با برخی از داروها منجر به تداخل دارویی می شود، بنابراین توصیه می شود قبل از مصرف هم زمان آن ها با یک پزشک متخصص مشورت کنید، از جمله داروهای کاهش فشار خون، نمونه هایی از داروهای کاهش فشار خون بالا عبارتند از: کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
فلوس را با خواص درمان آکنه و جوش صورت، لایه برداری پوست صورت و بدن، درمان شوره سر، درمان قطعی میگرن، درمان گرفتگی بینی و سینوزیت، رفع بوی بد دهان، درمان بی خوابی شبانه، کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت، درمان پا درد و کمر درد، بهبود گردش خون در بدن، جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی، درمان پوکی استخوان، درمان فشار خون بالا، لاغری و کاهش وزن، بهبود عملکرد غده تیروئید، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.