خواص تغذیه ای و درمانی آرتیشو
خواص تغذیه ای و درمانی آرتیشو یا کنگر فرنگی را بشناسیم
یکی از سبزی هایی است که از نیمه دوم قرن شانزدهم در اروپا رواج یافته است و به واسطه خواص دارویی کم نظیر و فیببر گیاهی زیاد شهرت دارد. آرتیشو یا کنگر فرنگی یکی از بهترین سبزی هایی است که برای اعمال کامل روده ای و دفع مواد زاید مورد توجه پزشکان گیاه درمانی است.
اگر شما در شهر هایی زندگی می کنید که مجبورید از غذاهای تصفیه شده و آماده بخورید و بهترین راه برای جایگزین کردن کمبود فیبر غذاهای طبیعی دستیابی آرتیشو در فهرست غذاهای رستوران و سالاد است.
معمولا آرتیشو را مانند کاهو و کلم با کمی روغن زیتون و آب لیموی تازه می خورند که بسیار خوشمزه است و گاهی می شود آرتیشو را کمی پخت و پخته آن را همراه با ماست یا غذاهای دیگر میل کرد.
خواص تغذیه ای و درمانی آرتیشو
خواص دارویی آرتیشو :
رفع اختلالات کبدی و جلوگیری از افزایش کلسترول و مرض استسقا (شاش بند) است و در دفع سنگ کلیه و پایین آوردن اوره خون و سموم مفید است، بیماری های پوستی نظیر : خارش و سرخی ناشی از مواد قندی و گرم را بهبود می بخشد، سبب درمان رماتیسم است و نقرس را در بلند مدت شفا می دهد، بهبود سرگیجه و رفع میگرن و مور مور شدن و احساس صداها در گوش را مرتفع می نماید.
طرز استفاده از آرتیشو :
شیره تازه آرتیشو را با دستگاه الکترونیکی گرفته با کمی عسل شیرین کنید، نوشیدن یک یا دو لیوان از آرتیشو در روز تاثیر فراوان دارد.