خواص باقلا را بشناسیم
خواص باقلا را بشناسیم، مطالبی مفید در مورد خواص این گیاه .
باقلای تازه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی سرد و تر و خشک است. گل باقلا گرم است و باقلا را اگر با سرکه و آب بپزند و با پوست بخورند اسهال های حاصل از زخم روده ها و اسهال های مزمن را قطع می کند و آرد آن با روغن بادام و قند برای سرفه و خشونت سینه و حلق مفید است و آب پخته باقلا برای رفع خشونت حلق و جلوگیری از تولید سنگ مثانه و باز کردن گرفتگی ها مفید است و ضماد آرد باقلا مخلوط با آرد جو که با سرکه و نعنا پخته باشند برای کوفتگی و رفع ورم پستان که در اثر انجماد شیر باشد نافع است.
خواص باقلا را بشناسیم
ضماد آرد آن با شنبلیله و عسل برای تحلیل و نرم کردن دمل و ورم بناگوش و ورم زیر چشم و با گل ختمی برای ورم بیضه و ورم های گرم مفید است. اگر باقلا را بکوبند بر هر عضو که مایل باشند ببندند موی در آن عضو نمی روید و موی را از روییدن باز می دارد خصوصا اگر آن موضع را قبلا از موی پاک کرده باشند و این ضماد را مکرر روی آن بگذارند. باقلا تولید نفخ و سنگینی سر و معده می نماید برای احتراز از این عوارض باید آن را پوست کنده و بجوشانند و آب آن را بریزند و سپس پخته و با روغن بادام و ادویه گرم مانند صعتر، فلفل، دارچین و قرنفل و پونه و انجدان بخورند، خاکستر باقلا برای رفع عوارض پوست و آثار جرب سیاه نافع است.
همچنین بخوانید: باقلای مصری چیست و چه خواصی دارد؟