خشک کردن نعنا در خانه
خشک کردن نعنا در خانه و روش های نگهداری آن ؟
در فصول گرم سال می توانید این سبزی ارزشمند را خشک و در طول سال مصرف کنید. نعنا خشک برای دوغ، ماست، سالاد، آش، سوپ، کوکو و بسیاری از غذاهای دیگر کاربرد دارد.
خشک کردن نعنا با آویزان کردن
از بهترین روش های خشک کردن نعنا به صورتی که سبزی برگ های آن حفظ شود، آویزان کردن نعنا است. در این روش 5 تا 7 نعنا با ساقه اش را کنار هم قرار دهید و از قسمت انتهای ساقه به وسیله کش یا نخ، آن ها به همدیگر ببندید تا یک دسته نعناع به دست آید. در اتاق مناسبی که شرایط آن در زیر آمده است، یک بند یا طناب در طول اتاق ببندید. بعد از این که تمام نعناع ها را دسته بندی کردید، با گیره لباس یا طناب یا نخ محکم به بندی که در اتاق نصب کرده اید متصل کنید. اتاقی که نعنا با این روش خشک می شود شرایطی دارد که باید رعایت شود:
• اتاقی تاریک باشد و یا نور مستقیم خورشید به آن نتابد. • دمای اتاق همان دمای معمولی اتاق یعنی 21 تا 27 درجه سانتی گراد است. • تهویه اتاق خوب و دور از گرد و غبار باشد.
بین 1 تا 2 هفته زمان نیاز است تا نعنا با این روش خشک شود.
خشک کردن نعناع در سایه به عنوان روشی مطلوب شناخته شده است، زیرا این روش به حفظ رنگ سبز و خواص معطر این گیاه کمک میکند. نور مستقیم خورشید ممکن است باعث از بین رفتن برخی از روغنهای فرار و طعمدهندههای طبیعی نعناع شود. به همین دلیل، خشک کردن در محیط سایه و خنک اکیدا توصیه میشود.
فرآیند خشک کردن شامل چند مرحله ساده است. ابتدا نعناع را بشویید و خوب تمیز کنید . سپس، برگهای نعناع را به آرامی خشک کنید و سپس برگ های نعناع را به آرامی جدا کنید و آنها را به صورت لایهای یکنواخت بر روی یک سطح خشک پهن کنید. مکانی که برای خشک کردن انتخاب میکنید باید خنک و خشک بوده و دارای جریان هوای مناسبی برای جلوگیری از کپک زدگی باشد.