جشنواره گلاب گیری کاشان
گل محمدی و جشنواره گلاب گیری قمصر کاشان !
در کتب سنتی آن را ورد احمر بستانی گویند به فارسی به گل سرخ معروف بوده و نوع خیلی معطر آن را گل محمدی گویند، از نظر ترکیبات شیمیایی در گل برگ ها و غنچه های گل سرخ مقداری تانن و کمی اسانس و مواد چرب و گالیک اسید یافت می شود، بررسی های شیمیایی به عمل آمده وجود مولتی فلورین، کمپفرول، رامنوز و کوئرستول را تایید می کند، غنچه های قرمز شده ی گل سرخ از نظر طبیعت طبق نظر عده ای از حکمای طب سنتی مرکب القوی است و عده زیادی آن را کمی سرد و خشک می دانند و عده ای نیز معتدل ولی قابض می دانند.
چون که گل رفت و گلستان شد خراب بوی گل را از چه جوییم از گلاب
جشنواره گلاب گیری کاشان
هر ساله در شهر های زیادی از ایران (در اوسط ماه می یا اواسط ماه ژوئن) نیمه اردیبهشت و نیمه خرداد ماه جشن گلاب و گلاب گیری برگزار می شود که از سراسر دنیا افراد علاقه مند برای تماشای این جشن و مشاهده نحوه تهیه گلاب راهی کاشان می شوند، شهر گل و گلاب که هر ساله سیل جمعیت بسیاری را پذیرا می باشد به بهترین نحوه ممکن این جشن را در شهرهای قمصر، نیاسر و برزک کاشان برگزار می کند که باعث جذب گردشگر از نقاط مختلف دنیا می شود، البته بجز کاشان شهرهای دیگری همچون اصفهان، کرج، شیراز و… جشن های مخصوص گلاب گیری را برگزار می کنند اما گویی هیچ کجا قمصر و کاشان نمی شود.
قدمت گلابگیری در کاشان
در کاشان درون دیگ های بزرگی گل های محمدی بسیاری ریخته می شود و با استفاده از این دیگ ها و به روش سنتی آب گل ها را می گیرند تا گلاب تازه تهیه کنند، شما می توانید گلاب تازه یا عرقیات گیاهان دیگر و همینطور گل های تازه و خشک را نیز از آنجا خریداری کنید همینطور می توانید نحوه تهیه گلاب را در گروه های کوچک و بزرگ تماشا کنید و از این جشن باستانی که نسل به نسل به ما رسیده لذت ببرید.
طبق مدارک موجود که از منابع اروپایی در دست است، نخستین ملتی که مبتکر گرفتن گلاب بودند و اصولا قرع وانبیق (دستگاهی برای تقطیر مایعات و گرفتن گلاب) را اختراع کردند و عمل تقطیر مایعات و اسانس کشی را انجام داده اند ایرانیان می باشند، حکمای قدیم یونان از صنعت گلاب گیری و تقطیر مایعات اطلاعی نداشتند و تنها از عصاره مایع گل برگ های سرخ و جوشانده آن در روغن استفاده می نمودند و چون سهم اعظم علوم شیمیایی امروز وابسته به تقطیر است به همین جهت ایرانیان سهم بزرگی در راه پیشرفت این علم داشتند و جابر بن الحیان صوفی را به حق پدر شیمی لقب داده اند.
از تقطیر آبی که گل برگ های گل محمدی را در آن خیس کرده باشند به دست می آید از خواص گلاب می توان به مقوی دماغ و دهانه معده، اگر گلاب را نیم گرم، گرم کرده بنوشید بهترین درمان برای خونریزی سینه و گلو است و سینه را گرم می کند، عوارض نزله را از بین می برد و درد معده و روده و دل پیچه را معالجه می نماید، نوشیدن گلاب سرد آتش دل را از بین می برد و بدن را تقویت می کند.