تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به اچ آی وی
اهمیت تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به اچ آی وی
تغذیه صحیح و اصولی برای افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پیشرفت بیماری و نیز بهبود کیفیت زندگی آنان دارد. این افراد اغلب از کمبود مواد غذایی ضروری رنج می برند. همچنین کمبود ویتامین ها، املاح و آنتی اکسیدان ها بر افزایش انتقال اچ آی وی از مادر به جنین و نیز تسریع پیشرفت بیماری اثر دارند.
از طرفی این گروه اغلب دچار کاهش وزن قابل ملاحظه و یا اسهال هستند. یک رژیم غذایی حاوی پروتئین و کالری کافی، می تواند به حفظ سلامت بدن آنان کمک کند. به این افراد توصیه می شود کمتر از ترکیبات ساخته شده و مصنوعی استفاده کنند و بهتر است غذای مورد استفاده آنان طبیعی باشد تا قابلیت جذب نزدیک به 100 درصد را داشته باشند که بهترین آن ها شامل میوه جات و سبزیجات می شود.
ویتامین ها
ویتامین آ:
در این افراد کمبود ویتامین آ یک یافته شایع است و با پیشرفت بیماری سطح خونی آن کاهش می یابد. مقدار ویتامین آ مورد نیاز روزانه 10000 می باشد و منابع غذایی که حاوی این ویتامین هستند شامل کره، خامه، انواع پنیر، تخم مرغ، ماهی، جگر مرغ، جگر گوسفند و جگر گاو می شود.
تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به اچ آی وی
ویتامین های گروه ب:
نقش مهمی در متابولیسم انرژی و عملکرد مناسب سیستم اعصاب و ایمنی دارند. کمبود ویتامین های گروه ب در افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند به وفور دیده می شود و مصرف آن ها به خصوص ویتامین ب 1 در افزایش طول عمر موثر است.