تغذیه مادران شیرده و شیردهی به نوزاد از دید طب نتروپت
با تغذیه مادران شیرده و شیردهی به نوزاد از دید طب نتروپت آشنا شوید.
رژیم غذایی مادر لازم است طبیعی و متعادل باشد. مایعات کافی برای مادران در این دوران اهمیت به سزایی دارند و جهت افزایش شیر توصیه می شود که تا حد توان از مصرف غذاهای نفاخ، مانند حبوبات یا سبزی های خام احتیاط شود. الکل و سیگار تولید شیر را کاهش می دهد، مصرف هر دارویی باید با مشورت پزشک باشد. تقریبا تمام مواد دارویی که جذب بدن می شوند به مقدار کمتری هم در شیر ظاهر می گردند. مادران باردار و شیرده باید از مصرف الکل، شراب و مواد مخدر خود داری کنند والا این مواد بر روی نوزاد آن ها نیز اثر می گذارد.
مصرف داروهایی که برای شیر خوار مضر است مانند برخی از آنتی بیوتیک ها، داروهای کورتنی که باعث تاخیر رشد و اختلال ترشح غدد مترشحه غدد فوق کلیوی می شود، قرص های جلوگیری از بارداری، داروهای ضد انعقاد خون که جریان خون را مختل می کنند. داروهای ضد تیروئید که باعث کم کاری تیروئید یا گواتر می شود. داروهای ضد سرطان که باعث کم کاری مغز استخوان یا کم خونی می شود.
سعی کنید برای مصرف هر نوع دارویی حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید. بیشتر خانم هایی که شیر می دهند باید تغذیه مناسب در دوران شیردهی داشته باشند. استفاده از لبنیات، پروتئین، سبزیجات، میوه ها، مایعات و به خصوص مغز بادام، فندق و پسته برای خانم های شیرده بسیار مفید است. آب میوه طبیعی و سبزیجات بدون استفاده از رنگ ها و افزودنی ها و مواد شیمیایی برای خانم های شیرده بسیار مفید خواهد بود، سعی کنید هر روز میوه تازه از بازار خریداری کرده و خود در خانه آب میوه را گرفته و از آن استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید هنگامی که آب میوه و سبزیجات را میل می کنید به صورت جرعه جرعه و جویده قورت دهید و پشت سر هم آن را ننوشید زیرا تولید نفخ می کند.
تغذیه مادران شیرده و شیردهی به نوزاد از دید طب نتروپت
استفاده از ژلاتین های طبیعی که معمولا در ماهی، استخوان قلم گوسفند و پاهای مرغ یافت می شود نیز برای استخوان ها و غضروف ها مفیدند، می توانید این ژلاتین های طبیعی را داخل یخچال گذاشته و در طول هفته از آن ها استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید خانم هایی که کلسترول بالا دارند نباید از این نوع ژلاتین ها استفاده کنند.
راه دیگر برای تغذیه مناسب دوران شیردهی استفاده از حبوبات مخصوصا عدس و ماش است. به طوری که عدس و ماش را 6 الی 12 ساعت قبل از پخت خیس کرده و آب آن را 2 تا 3 مرتبه عوض کنید سپس آن را بپزید و به مصرف برسانید، می توانید آن ها را با ماست یا سالاد مخلوط کرده و غذای خوشمزه ای تهیه کنید زیرا استفاده از عدس و ماش برای خانم های شیرده و حتی خانم های باردار بسیار مفید خواهد بود.
نوع دیگر غذاهایی که برای دوران شیردهی باید مورد توجه قرار گیرد و مملو از ویتامین ها و مواد معدنی و حتی پروتئین است، استفاده از جوانه ها است. هر طور شده جوانه ها را در رژیم غذایی خود جای دهید، جوانه ها را می توانید از سوپر مارکت ها تهیه کنید زیرا جوانه هایی که در کارخانجات تهیه می شوند با رعایت نکات بهداشتی به مصرف کننده عرضه می شود.
جوانه ماش را می توان با سبزی خوردن مخلوط کرده یا آن را همراه سالاد بخورید و جوانه شبدر را نیز در ساندویچ مصرف کنید. هر روز به اندازه دو تا سه فنجان جوانه بخورید زیرا برای سلامتی بدن مادر شیرده بسیار مفید و مقوی است. نوشیدن مایعات را فراموش نکنید، مخصوصا نوشیدن شیر را که یک ماده مغذی است، افرادی که به شیر حساسیت دارند می توانند به جای آن از شیر بدون لاکتوز یا ماست استفاده کنند. شیر و ماست برای خانم های شیرده بسیار ضروری است.
مطالب مفیدی بود👏🙂
عرض ادب و احترام
سپاس فراوان از ثبت نظر محترم شما٬
شاد و سلامت باشید.