رژیم های غذایی توصیه شده برای بهبود بیماری التهاب مفاصل

2564 بازدید
16 بهمن 98
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 3 دی 1400

موثرترین رژیم‏ های غذایی توصیه شده برای بهبود بیماری التهاب مفاصل

اگر چه بعضی از کار آزمایی ‏های بالینی هیچ‏ گونه رژیم غذایی را برای بهبود بیماری التهاب مفاصل توصیه نکرده‏ اند، اما برخی مطالعات نشان داده‏ اند که رژیم‏ های غذایی می‏ توانند بهبودی نسبی را در بیماران به وجود آورند. در ادامه موثرترین رژیم‏ های غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به التهاب مفاصل که موجب کاهش نسبی سُستی مفاصل و سدیمانتاسیون گلبول‏ های قرمز خون می ‏شوند، را به شما معرفی خواهیم کرد.

تغذیه و آشپزی برای بیماری های مفاصل

یک گلچین عالی از غذاهای ساده و سبک در اینجا وجود دارد. آماده کردن همه آن ها آسان است. هر کدام از این غذاها سرشار از مواد مغذی هستند که به تسکین آرتریت شما کمک می کند. سالادهای ماکارونی خوش طعم، مقوی و پرحجم هستند و می توانند حاوی موادی از قبیل ماهی یا دانه هایی باشند که التهاب بدن را کاهش می دهند. سوپ های مقوی که تهیه و مصرف آن ها آسان است، برای آرتریت بسیار مناسب می باشند. سوپ ها را می توان در دیگ پخت، با مخلوط کن دستی به صورت پوره درآورد و در لیوان دسته دار ریخت و نوشید. توصیه می کنیم که مبتلایان به آرتریت روماتوئید علاوه بر مصرف روغن های خاص و درمان های طبیعی، رژیم غذایی و روش زندگی خود را نیز به سرعت تغییر دهند.

 

بهبود بیماری التهاب مفاصل

بهبود بیماری التهاب مفاصل

 

سوپ هویج و گشنیز برای 4 نفر

هویج و گشنیز اغلب در این سوپ ها با هم ترکیب می شوند چون طعم آنها مکمل یکدیگر می باشند. در این سوپ از شیر سویا استفاده می گردد که برای افراد دارای رژیم فاقد لبنیات بسیار مناسب است.

مواد لازم
  • هویج ترجیحا تازه 450 گرم
  • روغن آفتابگردان 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز خرد شده 1 عدد یا پیاز خشک شده 2 قاشق غذاخوری
  • ساقه کرفس خرد شده یک قطعه
  • برگ کرفس 2 تا 3 عدد
  • سیب زمینی کوچک 2 عدد، در صورت داشتن رژیم صیفی جات، سیب زمینی شیرین بدون پوست و خرد شده 1 عدد
  • آب مرغ 4 فنجان (1 لیتر)
  • گشنیز آسیاب شده 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • شیر سویا 1 فنجان سرخالی
  • نمک و فلفل سیاه آسیاب شده به مقدار لازم
روش تهیه

هویج ها را پاک کرده، در صورت لزوم آن ها را پوست نموده و خرد کنید. روغن آفتابگردان را در ماهیتابه ای بزرگ گرم نمایید و پیاز را با حرارت ملایم به مدت 3 تا 4 دقیقه بپزید تا نرم شوند. ساقه کرفس و سیب زمینی یا سیب زمینی شیرین خرد شده را به پیاز داخل قابلمه اضافه نمایید، آن ها را چند دقیقه بپزید و سپس هویج ها را اضافه کنید. سبزیجات را با حرارت ملایم به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ نمایید. به طور مداوم آن ها را هم بزنید و سپس در ظرف را ببندید. حرارت را کمتر نموده تا به مدت 10 دقیقه بخار کنند. آن ها را گهگاه هم بزنید تا سبزیجات به کف قابلمه نچسبند.

آب مرغ را افزوده تا به جوش آید و سپس در ظرف را نیمه بسته بگذارید تا به مدت 8 تا 10 دقیقه دیگر آهسته بجوشند و هویج ها و سیب زمینی ها نرم شوند. 6 تا 8 عدد از برگ های کوچک کرفس را برای تزیین کنار بگذارید و باقی برگ ها را کاملا خرد کنید. روغن باقیمانده را در ماهیتابه گرم کنید و گشنیز آسیاب شده را حدود 1 دقیقه در روغن سرخ کنید و به طور مداوم آن ها را هم بزنید.

حرارت را کم نموده و گشنیز تازه و برگ های کرفس را اضافه کنید. آن ها را حدود یک دقیقه سرخ نموده و کنار بگذارید. سوپ را در همزن غذا یا مخلوط کن دستی میکس کنید و درون قابلمه بریزید. شیر سویا را در مخلوط گشنیز ریخته و ادویه بزنید. آن ها را به آرامی گرم نمایید و طعم آن را بچشید. سوپ را با برگ های کرفس تزئین کرده و میل نمایید.

ارزش غذایی سوپ هویج و گشنیز به ازای هر نفر

انرژی 182 کیلوکالری، چربی کل 9.8 گرم، چربی اشباع شده 1.3 گرم، پروتئین 5.1 گرم، کربوهیدرات 19.3 گرم، قند کل 11.1 گرم، فیبر 3.8 گرم، سدیم 515 میلی گرم

نکته آشپزی: اگر از ناحیه دست مشکل دارید می توانید از هویج، سیب زمینی و کرفس درسته و با پوست استفاده نمایید، اما مطمئن شوید آن ها کاملا شسته شده اند. راحتتر آن است که این مواد را بعد از پخت و نرم شدن خرد کنید. راه دیگر این است که از سبزیجات خشک شده استفاده نمایید.

 

همچنین بخوانید:  آرتریت روماتوئید چیست و چه علائمی دارد؟

 

سالاد ماکارونی با گشنیز برای 4 نفر

مواد لازم
  • عصار مرغ 4 فنجان (900 میلی لیتر)
  • ماکارونی پاپیونی 2 فنجان (225 گرم، اگر رژیم عاری از گندم دارید ماکارونی بدون گندم استفاده کنید)
  • ساقه های کرفس، ریز خرد شده 4 عدد
  • آووکادو، پوست کنده و خرد شده 2 عدد
  • سیر، پوست کنده 1 حبه یا پوره سیر نصف قاشق چای خوری
  • پنیر، رنده شده نصف فنجان (50 گرم، اگر رژیم غذای عاری از لبنیات دارید آن را حذف کنید.)
  • گشنیز تازه خرد شده 1 قاشق غذاخوری به اضافه تعدادی برگ سالم
  • پوست رنده شده لیمو 1 عدد، اگر رژیم عاری از مرکبات دارید از سرکه به مقدار 3 قاشق غذاخوری استفاده کنید و پوست لیمو را از مواد حذف کنید.
  • خردل 1 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه سائیده شده برای تزئین
  • تخم های آفتابگردان 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس غذا
  • روغن زیتون خالص 150 میلی لیتر (دو سوم فنجان)
  • سرکه سیب 1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
روش تهیه

عصاره مرغ را جوشانده، ماکارونی را اضافه کرده و به آرامی به مدت 10 دقیقه می گذاریم ماکارونی بجوشد تا مواد پخته شوند. مواد را آبکش کرده و کنار گذاشته تا خنک شوند. کرفس، آووکادو، سیر، پنیر و گشنیز را در یک کاسه ریخته و مخلوط می کنیم و ماکارونی سرد شده را اضافه می کنیم. تخم های آفتابگردان را روی مواد می پاشیم.

سس را آماده می کنیم همه مواد را در یک دستگاه غذاساز یا آسیاب می ریزیم و گشنیز را به صورت ریز ریز تهیه می نمائیم. از یک همزن دستی متناوبا استفاده می کنیم و با هم زن، مواد را به خوبی مخلوط نموده و به طور جداگانه سس را می کشیم یا روی سالاد می ریزیم و قبل از میل کردن مواد را هم می زنیم و با برگ های گشنیز و فلفل غذا را تزئین می کنیم.

 

بهبود بیماری التهاب مفاصل

بهبود بیماری التهاب مفاصل

 

شاه ماهی سس زده برای 4 نفر

شاه ماهی ها نوعی از ماهی های چرب غنی از مواد مغذی هستند که می توانند التهاب و ورم را کم کنند.

مواد لازم
  • شاه ماهی 4 عدد
  • سرکه سفید دو سوم فنجان (150 میلی لیتر)
  • نمک 2 قاشق چای خوری
  • فلفل دانه سیاه 12 عدد
  • برگ بو 2 عدد
  • حبه های کامل و سالم سیر یا پیاز 4 عدد
  • پیاز های کوچک، برش خورده 2 عدد یا پیاز خشک شده به اندازه یک قاشق چای خوری
  • برگ های بو برای تزئین کردن
مواد لازم برای تهیه سس
  • دانه خردل درشت 1 قاشق چای خوری
  • روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه سائیده شده به مقدار نیاز
روش تهیه

فر را از قبل روی 160 درجه سانتی گراد گرم کرده، ماهی را پاک نموده و استخوان های آن را گرفته (اگر لازم بود) و از یک چاقوی تیز برای نصف کردن ماهی به دو برش استفاده می کنیم. فیله ها را محکم به صورت رول پیچیده، همه را در کنار یکدیگر در یک ظرف مخصوص فر به طوریکه نتواند باز شوند قرار می دهیم.

سرکه را روی ماهی ها ریخته و آب را تنها برای پوشاندن روی ماهی اضافه می کنیم. نمک، ادویه و پیازها را اضافه کرده و به مدت 1 ساعت می گذاریم بپزد. شاه ماهی را در مایع گذاشته تا خنک شود. در این خلال سس غذا را آماده می کنیم. همه مواد را با یک چنگال در یک کاسه کوچک هم زده یا در یک شیشه سرپیچ قرار داده و شیشه را خوب تکان می دهیم تا خوب مواد ترکیب شوند. ماهی را با برگ های بو تزئین کرده و با چاشنی میل کنید.

ارزش غذایی شاه ماهی سس زده به ازای هر نفر

انرژی 420 کیلوکالری، چربی کل 31.4 گرم، چربی اشباع شده 6.9 گرم، پروتئین 31.6 گرم، کربوهیدرات 2.9 گرم، قند کل 2.1 گرم، فیبر 0.5 گرم، سدیم 211 میلی گرم

نکته آشپزی: شاه ماهی را آماده به صورتی که استخوان های آن جدا و پاک شده است بخرید. این غذا را می توان هم آسانتر آماده کرد. ماهی را احتیاج نیست پیچید بلکه (اگر تشخیص دادید برایتان مشکل است که با دست ماهی ها را بپیچید) می توانید ماهی ها را در یک ماهیتابه لایه لایه قرار دهید و بپزید.

 

بهبود بیماری التهاب مفاصل

بهبود بیماری التهاب مفاصل

 

املت برگ چغندر

این املت سنتی را می توان با اسفناج تازه نیز تهیه نمود و همراه با زیتون های تازه کوچک خوشمزه خواهد بود.

مواد لازم برای 6 نفر
  • برگ چغندر بدون ساقه 675 گرم
  • روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ، خرد شده 2 قاشق غذاخوری یا 1 عدد پیاز خشک شده
  • تخم مرغ 2 عدد
  • نمک و فلفل سیاه آسیاب شده به مقدار لازم
  • جعفری تازه برای تزئین
روش تهیه

برگ چغندر را چندین بار کاملا شسته و خشک نمایید. چهار یا پنج برگ چغندر را روی هم گذاشته به صورت رشته های باریک، (با استفاده از قیچی)، ببرید. برگ چغندر را بخارپز کرده تا کاملا نرم شده، سپس در الک آبکش نموده، با پشت قاشق روی آنها فشار داده تا آب آن ها خارج شود.

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در تابه ای بزرگ گرم کنید. پیاز را به آن افزوده و با حرارت کم به مدت 10 دقیقه پخته تا نرم شوند، گهگاه آن ها را هم بزنید. برگ چغندر را اضافه نموده و به مدت 2 تا 4 دقیقه دیگر پخته تا برگ های چغندر نرم شوند. در کاسه ای بزرگ، تخم مرغ ها را زده و به آن نمک و فلفل بیافزایید، سپس با سبزیجات پخته شده مخلوط کرده و هم بزنید.

2 قاشق غذاخوری روغن باقیمانده را در تابه ای بزرگ و نچسب با حرارت متوسط، گرم نمایید. مخلوط تخم مرغ را به آن افزوده و حرارت را تا حد متوسط کم کنید. در ظرف را گذاشته تا املت به مدت 5 تا 7 دقیقه پخته و لبه ها و روی مخلوط تخم مرغ سفت گردند. املت را برگردانده، دور تا دور لبه های آن را با کاردک بریده، املت را در بشقابی بزرگ گذاشته و آن را قطعه قطعه نمایید. تابه را روی املت گذاشته، آن ها را محکم نگاه دارید، تابه و بشقاب را با هم به دقت برگردانید. بشقاب را برداشته تا املت به مدت 2 تا 3 دقیقه دیگر بپزد. املت را در بشقاب قرار داده و قطعه قطعه نموده، با برگ جعفری تازه آن را تزیین کنید و به صورت گرم یا در همان درجه حرارت اتاق میل نمایید.

ارزش غذایی املت برگ چغندر به ازای هر نفر

انرژی 135 کیلو کالری، چربی کل 10.3 گرم، چربی اشباع شده 1.7 گرم، پروتئین 5.9 گرم، کربوهیدرات 5 گرم، قند کل 3.9 گرم، فیبر 2.9 گرم، سدیم 185 میلی گرم.

نکته آشپزی: در صورت تمایل می توان تابه را زیر کباب پز گذاشته تا روی املت بپزد، یا روی سینی اجاق با حرارت کمتر به مدت طولانی تر پخت، سپس املت را از داخل تابه برداشته و میل نمود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پودر زنجبیل را با خواص تسکین درد و التهاب مفاصل ، تقویت معده و کبد، نیرو دهنده قوای جنسی، ضد تهوع و استفراغ، رفع مسمومیت غذایی، ضد نفخ، درمان بلغم، تقویت حافظه، بادشکن، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0