تربیت جسمی کودک در یک سالگی
تربیت جسمی کودک در یک سالگی چگونه است !؟
برای تربیت جسمی کودک در یک سالگی نکات زیر را مورد توجه قرار دهید.
1- از قلقلک کردن، دائما بوسیدن و هر لحظه او را از زمین برداشتن اجتناب کنید زیرا کودک اسباب بازی نبوده و به خصوص در هفته های اول تولد احتیاج زیادی به آرامش و استراحت دارد. در غیر این صورت ضربه بزرگی به روان، اعصاب، مغز و در نتیجه به رشد او خواهید زد.
2- کودک را قنداق نکنید زیرا فشارها و ناراحتی های قنداق کم کم بر اعصاب و مغز اثر می گذارد و او را فردی تندخو بار می آورد. خمیدگی پاهای نوزاد ظرف ماه اول و دوم تولد رفع خواهد شد و نیازی به قنداق نمودن آن نمی باشد. از این رو نه به توصیه مادربزرگ ها در این مورد گوش داده و نه پاهای نوزاد را قنداق نمایید زیرا جز شکنجه و آزار جسمی و روحی و عصبی هیچ خاصیتی به دنبال ندارد.
3- برای تسکین گریه های شبانه نوزاد در سه ماهه اول تولد که به دردهای قولنجی یا کولیک معروف است با اینکه تاکنون داروی خاصی پیدا نشده می توان اعمال زیر را انجام داد که در آرام نمودن کودک تا حدودی موثر می باشد. ماساژ دادن آرام شکم، خواباندن کودک بر روی شکم، دمرو انداختن کودک بر روی زانوها یا روی بالش گرم، بررسی ها نشان داده است که بعضی از صداها مانند جارو برقی، ماشین لباسشویی و غیره و حتی سوار نمودن کودک در ماشین رانندگی ممکن است دردها را متوقف کند. چون امکان نارس بودن سیستم عصبی کودک وجود دارد. بنابراین صدا یا تکان دادن و حرکت دادن کودک، تحریک عصبی را کم و درد را متوقف می کند. با رعایت نکات زیر می توان تا حدودی از دردهای قولنجی پیشگیری نمود.
خارج کردن هوای بلعیده شده در بین شیر دادن و بعد از شیر دادن، قطع مصرف مواد و غذاهایی که ایجاد آلرژی و حساسیت در مادر و کودک می نماید، اصلاح کمبود شیر یا زیاد دادن شیر، دمای اتاق کودک بین 24 تا 25 درجه باشد، در حقیقت دمایی معتدل که نه سرد و نه گرم باشد. در هنگام شب از تعداد لباس های کودک بکاهید و به او لباس کمی بپوشانید ولی متاسفانه بعضی از مادران فکر می کنند که اگر به کودکشان در اتاق لباس کمی بپوشانند کودک دچار سرماخوردگی می شود در حالی که اگر دمای اتاق بین 24 تا 25 درجه باشد هیچ مشکلی برای کودک به وجود نخواهد آمد.
همچنین بخوانید: نقش تغذیه در تولد نوزاد سالم
4- بعضی از مادران به خصوص مادربزرگ ها فکر می کنند که اگر قبل از 6 ماهگی به نوزاد غذای کمکی بدهند به رشد کودک کمک می نمایند. در حالی که غذا دادن قبل از 6 ماهگی مشکلات دستگاه گوارشی را برای او ایجاد می کند و شاید با غذاها میکروبی وارد بدن کودک شده و به علت ناتوانی بدن در برابر میکروب دچار بیماری گردد.
5- در هنگام حمام نمودن کودک دمای حمام 28 درجه باشد. همچنین از ایجاد بخار زیاده از حد در حمام جلوگیری شود. اگر می خواهید که کودک تان سرما نخورد تا قبل از 6 ماهگی کودک را در اتاق خودش حمام کنید و بعد از اتمام حمام نمودن دمای اتاق را به آرامی به 24 تا 25 درجه برسانید و بعد از 6 ماهگی می توان از حمام استفاده کرد به شرط این که تفاوت زیادی بین حمام و اتاق کودک از لحاظ درجه حرارت وجود نداشته باشد.
6- رای تمیز نمودن ترشحات بینی کودک از پوار بینی استفاده نموده و از وسایل مختلفی همچون سنجاق و اشیا دیگر پرهیز نمایید. اگر ترشحات بینی کودک غلیظ است ابتدا باید چند قطره کلروسدیم (قطره بینی) داخل بینی او بریزید و سپس بینی او را تخلیه کنید.
7- لباس های کودک که ارتباط مستقیم با بدن او دارند به طور کامل تمیز باشند.
8- هیچ وقت نوزاد را به پشت نخوابانید زیرا اگر نوزاد استفراغ کند ممکن است حالت خفگی رخ دهد.
9- در روزهای پس از تولد ممکن است که برجستگی های کوچکی به اندازه ته سنجاق بر روی پوست صورت نوزاد پیدا شود، این برجستگی ها که امیلیا نام دارند نتیجه تجمع ترشحات زیاد چربی پوست صورت است و خود به خود از بین خواهند رفت.
10- در موقع تولد امکان دارد که لکه های صورتی رنگی در پیشانی، پشت پلک فوقانی، بینی و لب یا در پشت گردن نوزاد دیده شود. این لکه ها نتیجه اتساع رگ ها است و اصطلاحا به نام بوسه های فرشته معروف است. این لکه ها کم کم کمرنگ می شوند و معمولا تا سال دوم تولد به طور کامل از بین خواهند رفت.
11- نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می شوند روی لب بالای آن ها برجستگی های تاول مانند پیدا می شود که نتیجه مک زدن پستان مادر است. وجود این تاول ها اهمیت ندارد و طبیعی است.
12- بعضی از نوزادان در هنگام گریه کردن دست ها و پاهای خود را زیاد تکان می دهند یا دچار لرزش چانه و زانوها می شوند. این لرزش ها چون در حال فعالیت و گریه کردن روی می دهند مهم نیستند و طبیعی هستند و نشانه آن است که سیستم عصبی نوزاد هنوز تکامل پیدا نکرده است. این عارضه به تدریج در طی چند ماه از بین می رود. اگر این لرزش ها در حال آرامش یا خواب اتفاق افتاد و توام با علایم دیگر باشد باید احتمال تشنج داد و با پزشک متخصص مشورت کرد.
13- برای داشتن فرزند سالم هیچگاه در منزل و به خصوص در اتاق کودک هرگز سیگار نکشید.
14- از بالا انداختن کودک به شدت پرهیز نمایید هر چند کودک از این حرکت خوشحال می شود ولی بر روی اعصاب و مغز او تاثیر می گذارد.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
عرق رازيانه را با خواص افزايش و تصفيه کننده شيرمادر، معالجه تاخير زمان قاعدگي، درمان کم خوني و ضعف اعصاب، هاضم، نيرودهنده، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.