موثرترین و بهترین درمان گیاهی میگرن و سردرد

4354 بازدید
18 تیر 96
عطارک
بروزرسانی شده در تاریخ 20 اردیبهشت 1403

با درمان گیاهی میگرن و سردرد آشنا شوید

سردرد میگرنی چیست ؟

میگرن نوعی سردرد مزمن و گاهی شدید است که  ممکن است تنها یک طرف سر را تحت تأثیر قرار دهد، اگرچه در برخی موارد می‌تواند هر دو طرف سر را نیز درگیر کند. علاوه بر درد، میگرن ممکن است همراه با علائم دیگری مانند حساسیت به نور، صدا، بو، تهوع و استفراغ باشد. در برخی افراد، میگرن با “آورا” همراه است که شامل تغییرات بصری یا حسی موقت قبل یا همراه با سردرد است.

 

علل و عوامل محرک میگرن :

  • عوامل ژنتیکی: تمایل به ابتلا به میگرن می‌تواند در خانواده‌ها به ارث برود.
  • تغییرات هورمونی: به خصوص در زنان، تغییرات هورمونی مانند آنچه در طی چرخه قاعدگی یا یائسگی رخ می‌دهد، می‌تواند حملات میگرن را تحریک کند.
  • محرک‌های محیطی: نورهای چشمک‌زن، صداهای بلند، برخی بوها و حتی تغییرات آب و هوایی می‌توانند موجب بروز میگرن شوند.
  • استرس: استرس یکی از شایع‌ترین محرک‌های میگرن است.
  • الگوهای خواب: کم‌خوابی یا خواب بیش از حد معمول نیز می‌تواند در برخی افراد باعث میگرن شود.

 

درمان سردردهای میگرنی

درمان‌های گیاهی می‌توانند گزینه‌های مفیدی برای کاهش شدت و تکرار حملات میگرن باشند ، همچنین از عوارض جانبی کمتری برخوردار است و می‌تواند برای افرادی که نسبت به داروهای شیمیایی حساسیت دارند، مفید باشد . در ادامه به توضیح چند روش گیاهی پرطرفدار و محبوب همراه با چگونگی استفاده از آن‌ها می‌پردازیم.

درمان گیاهی میگرن و سردرد

درمان گیاهی میگرن و سردرد

 

روغن اسطوخودوس

روغن اسطوخودوس یکی از معروف‌ترین درمان‌های خانگی برای سردردهای میگرنی است. این روغن به دلیل خاصیت آرام‌بخشی‌اش شناخته شده است. زیرا بوی مطبوع اسطوخودوس می‌تواند به سرعت حس تنش و درد را کاهش دهد و به شما کمک کند تا از شدت حملات میگرنی خلاص شوید. می توانید این روغن را به ‌طور موضعی یا تنفسی مصرف کنید.

نکته: این روغن را نباید بخورید و مصرف آن به صورت موضعی یا تنفسی توصیه می‌شود. همچنین می توانید از عرق اسطوخودوس هم استفاده کنید.

شیوه مصرف: این روغن را روی پیشانی‌تان بمالید یا بوی آن را استنشاق کنید. دو تا سه لیوان آب معمولی را بجوشانید سپس دو یا چهار قطره از روغن را داخل آن بریزید و بخارش را تنفس کنید.

 

بابونه

چای بابونه یکی دیگر از داروهای گیاهی مورد توجه افراد مبتلا به میگرن است که به آرامش و خواب بهتر این افراد کمک می‌کند. بابونه استرس‌های وارد شده به سیستم عصبی را آرام می‌کند. بنابراین افراد مبتلا به میگرن باید چای بابونه را به‌ عنوان یک نوشیدنی همیشگی در رژیم‌ غذایی‌شان داشته باشند. این چای برای کودکان هم ضرری ندارد.

شیوه مصرف: نصف فنجان عرق بابونه را به همراه چای میل نمایید.

 

زنجبیل

معمولا از این گیاه برای خوش طعم کردن غذا استفاده می‌شود، اما گذشته از این، زنجبیل می‌تواند برای درمان حالت تهوع ناشی از سردردهای میگرنی موثر باشد. علاوه بر این ، گیاه زنجبیل در کنترل و بهبود سردردهای میگرنی نقش مهمی دارد. نکته مهم این‌ است که اثر زنجبیل در پیشگیری و کنترل میگرن با ضد دردهای شیمیایی برابری می‌کند.

شیوه مصرف: می‌توانید یک تکه زنجبیل تازه را داخل یک فنجان آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بماند. اگر زنجبیل تازه در اختیار ندارید؛ با شروع نشانه‌های میگرن، حدود نصف فنجان عرق زنجبیل را در آب گرم ریخته و بنوشید.

 

همچنین بخوانید:  تسکین دردهای میگرن با بادام

 

سنبل‌الطیب

از ترکیب سنبل‌الطیب و گل گاوزبان به عنوان داروی گیاهی آرامبخش استفاده می‌‍‌شود. اما گذشته از آن، دمنوش این گیاه به تنهایی باعث فروکش کردن سردردهای شدید می‌شود که می‌توانید به‌عنوان یک مسکن گیاهی از آن استفاده کنید.

شیوه مصرف: ریشه خشک شده این گیاه را بشویید. سپس آن را داخل قوری ریخته و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. بگذارید سنبل‌الطیب 15 تا 20 دقیقه دم بکشد تا ترکیبات تسکین‌دهنده آن وارد آب شود. حالا با خیال راحت آن را بنوشید تا سردردتان آرام شود. برای داشتن طعم بهتر می‌توانید به آن لیمو عمانی هم اضافه کنید. بهتر است این گیاه دارویی را جایی قرار دهید که از نور و حرارت دور باشد.(ضمناَ می توانید از عرق زنجبیل هم استفاده کنید)

 

نعنا

نعنا ترکیب‌های فعالی به نام منتول دارد که همین ترکیب باعث کنترل سردرد در افراد مبتلا به میگرن می‌‌شود. روغن نعنا هم برای درمان سردرد مناسب است. کافی‌ است مقداری از آن را روی پیشانی‌تان بمالید. وقتی روغن نعنا را به این شیوه روی پیشانی می‌مالید، منتول در کاهش دردهای میگرنی و حالت تهوع ناشی از آن تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت. این گیاه خاصیت بازکنندگی رگ‌های خونی را دارد. به ‌این ‌ترتیب خون در سر بهتر به جریان درمی‌آید.

شیوه مصرف: نصف فنجان عرق نعنا را داخل یک لیوان آب جوش بریزید. می‌توانید برای خوش‌ طعم شدن، کمی نبات نیز به آن اضافه کنید.

 

ملیسا (بادرنجبویه)

بادرنجبویه خاصیت آرام‌بخشی دارد و می‌تواند در کاهش استرس و بهبود خواب کمک کند، که هر دو می‌توانند در کاهش فرکانس و شدت حملات میگرن مفید باشند.

شیوه مصرف: بادرنجبویه را می‌توان به صورت چای و دمنوش مصرف کرد. برگ‌های خشک یا تازه بادرنجبویه را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا 10 دقیقه دم بکشد .

 

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

سنبل ختائی را با خواص پاک کننده کلیه و جلوگیری کننده از انسداد کبد، محرک و نرم کننده سینه، مقوی و مفید برای روماتیسم، تصفیه کننده خون و بازکننده قاعدگی، ضد تشنج و نیرو دهنده، بادشکن و مقوی معده، خلط آور و هضم کننده غذا، التیام بخش زخم های داخلی و آرام کننده سیستم اعصاب، خون ساز و ضد تب، ضد میگرن و مسکن سرفه های مقاوم، ضد آسم و تسکین دهنده دردهای عمومی بدن، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0