بهبود شنوایی و جلوگیری از کم شنوایی و ناشنوایی با ویتامین ها و مواد معدنی
با منابع غذایی ویتامین ها و مواد معدنی که مانع کم شنوایی و ناشنوایی می شوند آشنا شوید
بهبود شنوایی : سبک زندگی نادرست شهری نه تنها سلامتی بیرونی بلکه سلامت داخلی بدن را نیز در معرض خطر قرار داده است. امروزه شیوه زندگی مردم بسیار تغییر کرده و این تغییر آسیب های زیادی را برای بدن داشته است. یکی از این آسیب ها ناشنوایی است. در چند دهه قبل مشکلات شنوایی تنها، در افراد سالخورده و افرادی که با نقص شنوایی متولد می شدند، وجود داشت. اما در حال حاضر، جوانان و حتی کودکان قربانیان ناشنوایی می شوند.
امروزه گوش دادن به موسیقی با صدای بلند، استفاده از تلفن های همراه، ماندن در مکان های پر سر و صدا می تواند باعث مشکلات شنوایی شود. به غیر از این، به علت کمبود ویتامین ها در بدن، ممکن است قدرت شنوایی کاهش یابد. پزشکان معتقدند که، کمبود ویتامین ث، ای و دی در بدن، ممکن است مشکل ناشنوایی ایجاد کند. در ادامه با با منابع غذایی ویتامین ها و مواد معدنی که مانع کم شنوایی و ناشنوایی می شوند آشنا شوید.
بهبود شنوایی
منیزیم
بر اساس مطالعات انجام شده، مواد غذایی حاوی منیزیم (Magnesium) مانع از دست دادن شنوایی به ویژه ناشنوایی که ناشی از سر و صدا زیاد است، می شود. آجیل، به خصوص بادام و بادام زمینی و همچنین پنیر، آرد گندم، آرد جو، سیب زمینی، جلبک ها و موز منبع خوبی از منیزیم هستند. همچنین بذر (تخم) گیاهان (مانند تخم رازیانه، مرزه، تخم زیره، تخم ترخون، تخم مرزنجوش و تخم خشخاش) و برگ گیاهان (همچون گشنیز، شوید و ریحان) سرشار از منیزیم می باشند.
روی
با مصرف روزانه روی (Zinc) به راحتی می توانید از کاهش شنوایی، به دلیل افزایش سن، جلوگیری کنید. در این میان غذاهای دریایی سرشار از روی هستند که به سلامت سیستم شنوایی کمک می کنند. روی در غذاهای دریایی مانند صدف نرمتن (غنیترین منبع)، خرچنگ و میگو یافت می شود. همچنین، پنیر، سویا، قارچ و شکلات تیره نیز حاوی روی به نسبت کمتری هستند. لازم به ذکر است کمبود روی در بدن موجب کم خونی نیز می شود.