برچسب های مواد غذایی
نکاتی درباره برچسب های مواد غذایی :
ممکن است شما برچسب تغذیه ای را روی محصولات دیده باشید و به روش خودتان از اطلاعات آن ها استفاده کرده باشید. با این حال هر چقدر شما با این اطلاعات و شیوه ی استفاده از آن ها آشنا تر باشید، می توانید بهتر آن ها را در جهت حفظ سلامت خود به کار ببرید.
برچسب ها به شما کمک می کنند تا بفهمید چه مقدار از مواد مغذی را در روز مصرف می کنید و رژیم غذایی تان را به سمت مواد مفید و بدون چربی یا کم چربی می برد. برچسب ها شامل اطلاعاتی هستند که با توجه به هر کدام از آن ها، می شود انتخاب سالم تری از مواد غذایی داشت به عنوان مثال موارد زیر را به خاطر بسپارید ؛
شمارشگر انرژی :
قسمتی است که شما مقدار انرژی حاصل از یک سهم ماده غذایی را پیدا کنید و نیز مقدار چربی در آن نوشته شده است. ماده بدون چربی به معنی بدون انرژی بودن آن نیست. ممکن است اقلام کم چرب، انرژی بیشتری نسبت به اقلام پرچرب داشته باشید. همچنین به سهم آن توجه کنید.
به طور مثال اگر با توجه به برچسب درج شده روی بسته، سه شکلات معادل صد کالری باشد، اگر شما شش شکلات بخورید، دو سهم از این ماده غذایی را مصرف کرده اید و دویست کالری انرژی دریافت کرده اید.
برچسب های مواد غذایی
به مقدار چربی توجه کنید و مصرف سدیم و نمک را کاهش دهید؛
برای کمک به کاهش احتمال بیماری های قلبی از برچسب مواد غذایی، غذاهایی را انتخاب کنید که اسیدهای چرب اشباع، ترانس و کلسترول کمتری دارند. برای کاهش کلسترول خون به جای اسیدهای چرب اشباع و ترانس بالا، اسیدهای چرب غیر اشباع با یک یا چند پیوند دو گانه مانند روغن های مایع را جایگزین کنید. همچنین مصرف سدیم را محدود کنید. این کار به شما در کاهش ابتلا به فشار خون بالا کمک می کند.