برنامه سحری و افطار برای گیاهخواران

2851 بازدید
19 خرداد 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 14 فروردین 1401

برنامه سحری و افطار برای گیاهخواران

روزه یکی از بهترین و برترین روش های تصفیه و پاکسازی جان و تن می باشد. هر گونه امساک در خوردن برای هر زمان که باشد کمکی است برای کاهش بار بدن و در نتیجه فرصتی برای بازگرداندن بدن به حالت تعادل فیزیولوژیک آن.

البته فلسفه روزه های پاکسازی که پرهیز از غذا در آن ها به مدت طولانی تری صورت می گیرد با روزه هایی که در ادیان مختلف مرسوم بوده و به آن ها عمل می گردد متفاوت است ولی همانطور که گفتم روزه و امساک در خوردن به هر شکل و فرم آن خوب است. مهمترین نکته این است که در طول ماه مبارک روزه از زیاده خواری هنگام سحری و افطار خودداری شده از غذاهای سبک گیاهی و تا حد امکان خام استفاده گردد.

غذاهای مناسب سحری و افطاری مخصوص گیاهخواران

بهترین غذاها برای سحری میوه ها بخصوص میوه های شیرین و خرما هستند اگر هنگام سحر را فقط به نیایش و تصفیه روح پرداخته از خوردن سحری امتناع کنید که حتی بهتر است. یعنی در روز فقط یک وعده آن هم در هنگام غروب غذا صرف کنید.

برنامه سحری و افطار برای گیاهخواران

برنامه سحری و افطار برای گیاهخواران

غذای افطار می تواند شامل:

  • ابتدا لیوانی چای گیاهی، سپس مقداری میوه از هر نوع که تمایل دارید باشد. میوه را باید آهسته خورد و خوب جوید.
  • پس از آن بعد از یک فاصله پانزده تا بیست دقیقه ای می توان از سبزیجات خام بصورت سالاد و یا اگر میلی به آن ندارید از سبزیجات و مختلف اندکی بخار دیده استفاده کنید این سبزیجات می توانند شامل هویج، کدوهای زمستانی و تابستانی، انواع گل کلم ها و کلم بروکلی و… باشد. البته در صورت تمایل سوپ ساده این سبزیجات هم اشکالی ندارد.
  • پس از آن و باز هم با فاصله می توانید از اندکی غلات یا حبوبات پخته شده استفاده کنید. بهترین نوع تهیه این مواد خیس کردن آن ها برای یک یا دو روز تا تولید جوانه است. آنگاه اگر نخواهید این جوانه ها را بصورت خام مصرف کنید می توانید آن ها را در زمان بسیار کوتاهی مثلا ده دقیقه بخار دهید تا آماده شود.

افطاری برای خام خواران

اگر خام خوار هستید غذاهای خود را با میوه جات شروع کنید و تا حد تمایل از هر میوه ای که علاقه دارید (معمولا میوه های شیرین مثل هندوانه، طالبی و…) به آهستگی و جویدن کامل مصرف کنید. پس از آن البته می توانید سالاد مفصلی از سبزیجات مختلف و جوانه ها و سپس مقداری دانه ها مانند تخم آفتابگردان یا تخم کدو بصورت خیس کرده مصرف کنید.

مصرف آووکادو همراه سالاد بسیار خوب است. از مصرف مواد شیرین مثل خرما یا میوه بعد از غذا پرهیز کنید. میوه ها و مواد شیرین بطور کلی باید با شکم خالی و قبل از هر چیز دیگر خورده شوند. همچنین میوه های اسیدی (ترش) و شیرین را با هم قاطی نکنید.

 

همچنین بخوانید: طرز تهیه ۳ نوع خورش کرفس بدون گوشت

 

مصرف نشاسته ها با قندها هم باعث اختلال در هضم می شود. بنابراین بهترین ترتیب خوردن اول میوه، سپس سبزیجات و سالاد همراه آووکادو و مقداری دانه یا مغز و سپس اگر هنوز تمایل داشتید مصرف سبزیجات پخته یا حبوبات و غلات (نشاسته ها و پروتئین) می باشد. از نوشیدن آب و مایعات در هنگام غذا یا حدود دو ساعت بعد از غذا پرهیز کنید آب باید قبل از غذا و با شکم خالی نوشیده شود. امیدوارم این اندک راهنمایی برای شما باشد تا روزه مفیدتر و سالمتری داشته باشید.

نکاتی که گیاهخواران می توانند برای روزه داری در طول ماه رمضان از آنها استفاده کنند

  • کرپ هایی با پروتئین بالا می توانند با استفاده از آرد کوینولا و مخلوطی از هر نوع عدس هم زده شده با برگ های مو، هویج رنده شده، چغندر قند، و گیاهانی غنی از پروتئین کورن (جایگزین گوشت) درست شوند.
  • برنج می‌تواند با وعده هایی مصرف شود که شامل لوبیا و گیاهان پر پروتئین می باشد تا ارزش غذایی حفظ شود.
  • پنیر دلمه شده و سالاد سبزیجات نیز بسیار سالم می باشد.
  • سالاد تبوله کوینولا و نان کلم، خوراکی هایی بسیار سالم می باشد.
  • سبزیجات پر فیبر از جمله اسفناج، قارچ ها، کدوها، مارچوبه ها، کلم بروکلی.

قارچ ها پیش غذای گیاهی مغذی می باشد.

روش پخت بورانی اسفناج برای گیاهخواران

مواد لازم:

  • یک کیلوگرم اسفناج
  • یک عدد پیاز متوسط
  • دو حبه سیر
  • روغن زیتون
  • نمک
  • فلفل سیاه
  • ماست صاف شده 4 قاشق غذاخوری
  • یک  مشت دانه چلغوز
  • کره ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل چیلی یک پیمانه (در صورت تمایل)
  • فلفل قرمز آسیاب شده یک پیمانه

روش تهیه بورانی اسفناج: 

  • روغن زیتون را به یک تابه بزرگ اضافه کنید، پس از گرم شدن روغن، پیاز و سیر را تفت دهید تا قهوه ای شوند.
  • سپس اسفناج را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.
  • بعد از پختن اسفناج آن را در ظرفی بریزید تا سرد شود؛ سپس ماست را روی آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و به ظرف سرو منتقل کنید.
  • دانه های چلغوز را در یک تابه کوچک تفت دهید تا کمی قهوه ای شود و کنار بگذارید.
  • کره را در قابلمه بریزید و آب کنید و فلفل قرمز و فلفل چیلی را اضافه کنید و کمی صبر کنید تا خوب سرخ شوند.
  • وقتی روغن آماده شد روی بورانی اسفناج بریزید و دانه های چلغوز تفت داده شده را روی بورانی اسفناج بپاشید و سرو کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

دانه چلغوز را با خواص تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان بی خوابی، تعادل فشار خون، دفع سنگ مثانه، تقویت قوای جنسی، تقویت حافظه، کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن، درمان کم خونی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0