با خواص سیاه دانه آشنا شوید!
با کاربرد و خواص سیاه دانه آشنا شوید!
به فارسی سیاه دانه، سیاه تخمه و در کتب قدیم طب سنتی با نام های شونیز و شونوز آمده است. و به عربی آن را حب السودا و کمون اسود می نامند.
مشخصات سیاه دانه
سیاه تخمه مزروع گیاهی است علفی یک ساله پوشیده از کرک ظریف با برگ های تقسیم شده با بریدگی های خیلی عمیق به طوری که برگ را به صورت تعداد نوار باریک در می آورد. رنگ سبز غباری، گل های آن منفرد، برگچه های زیر گل درشت به رنگ آبی یا سفید و گلبرگ ها خیلی کوچک و به شکل سر چپق است. دانه های آن کوچک سیاه و وقتی فشار داده شود بوی مطبوعی از آن استشمام می شود و به همین علت سیاه تخمه را در بعضی مناطق به عنوان ادویه مصرف می کنند.
سیاه تخمه مزروع در اغلب مناطق ایران از جمله اراک می روید و در اصفهان و سایر مناطق کاشته می شود و معمولا روی نان می ریزند. سیاه تخمه دشتی یا وحشی گیاهی است علفی یک ساله خیلی کوتاه، برگ های آن شبیه سیاه تخمه مزروع با تقسیمات باریک نخی، گل های آن آبی با خطوط سبز رنگ است. دانه آن بیضی، مثلثی شکل به رنگ سیاه و به ابعاد 1 – 2 میلیمتر می باشد.
این گیاه اغلب در مزارع غلات و در نقاط متروک در مناطق اروپا، آفریقای شمالی، آسیای صغیر و آسیا می روید. در ایران در آذربایجان و در مناطق شمالی ایران در شمال لوشان می روید و به طور پرورشی نیز کاشته می شود.
فواید و کاربردهای درمانی سیاه دانه
با خواص سیاه دانه آشنا شوید