با خواص تمشک آشنا شویم

2910 بازدید
29 مهر 96
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 7 مرداد 1403

با خواص تمشک آشنا شویم

تمشک، این میوه کوچک و خوشمزه با رنگ‌های متنوع و جذاب، یکی از محبوب‌ترین میوه‌های تابستانی است که علاوه بر طعم دلپذیرش، دارای خواص بی‌نظیری برای سلامت بدن است. این میوه که در خانواده توت ها قرار دارد، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است که به بهبود سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند. در این مقاله، به بررسی خواص گوناگون تمشک می‌پردازیم و دلایل محبوبیت آن در رژیم‌های غذایی سالم را مورد بررسی قرار می‌دهیم. از تقویت سیستم ایمنی بدن گرفته تا کمک به سلامت پوست و مو، تمشک خواصی دارد که ممکن است شما را شگفت‌زده کند. با ما همراه باشید تا با این میوه شگفت‌انگیز بیشتر آشنا شویم.

معرفی تمشک

تمشک یکی از گیاهان بالارونده است که به اشکال متنوعی یافت می‌شود. این گیاه دو ساله بوده و شاخه‌های خاردار آن در سال اول برگ می‌دهند. در سال دوم، شاخه‌های جانبی این گیاه شکوفه‌ها و میوه‌های خوش‌طعم را تولید می‌کنند. برگ‌های تمشک شانه‌ای هستند و معمولاً 3 تا 5 برگچه دارند. روی دمبرگ‌ها خارهایی دیده می‌شود و برگچه‌ها کرکدار و خشن هستند. سطح زیرین برگ‌ها درخشش ندارد و حاشیه دندانه‌ای دارد. مزه برگ‌های تمشک کمی قابض (گس) است.

با خواص تمشک آشنا شویم

با خواص تمشک آشنا شویم

ویژگی‌های گیاه تمشک

تمشک یک گیاه بوته‌ای است که به صورت وحشی می‌روید و بیش از 5 گونه شناخته شده دارد. میوه آن شبیه به شاه‌توت و توت‌فرنگی است و به رنگ‌های زرد تا سرخ مایل به سیاه یافت می‌شود. میوه تمشک مزه‌ای ترش دارد و به صورت خام یا پخته، به عنوان شربت، کمپوت و سایر محصولات خوراکی مصرف می‌شود. این میوه با نام‌های دیگری مانند توت وحشی و سه‌گلی نیز شناخته می‌شود.

خواص طبی تمشک

تمامی بخش‌های گیاه تمشک شامل میوه، برگ، ساقه و ریشه دارای خواص طبی هستند. این گیاه در حاشیه حصارها و جنگل‌های بریتانیا و اروپا به وفور یافت می‌شود. برگ‌های تمشک را معمولاً بین خرداد تا مرداد ماه جمع‌آوری کرده و در سایه یا آفتاب خشک می‌کنند. گونه‌های مختلف این گیاه در نواحی شمالی ایران، رودبار، شمال غربی و اطراف تهران نیز یافت می‌شوند.

نام‌های محلی تمشک

تمشک در مناطق مختلف ایران با نام‌های محلی گوناگونی شناخته می‌شود.در نواحی تهران به آن تمشک، در نور به آن لم، در گیلان ولش، در آستارا هندل و در کردستان تورک می‌گویند.

 

همچنین بخوانید:  چه میوه هایی ویتامین ث دارند؟

 

فواید تمشک

تمشک یک منبع غنی از ویتامین C، فولات، نیاسین، پتاسیم و منیزیم است. این میوه خوش‌طعم همچنین حاوی مواد اصلی مانند تانن، اسیدهای میوه (به ویژه ایزوسیتریک و سیتریک اسید)، فلاونوئیدها، آنتوسیانین‌ها و پلی فنول‌ها است. برخی از خواص این میوه شامل موارد زیر است:

  • قابض (برگ و ریشه): برگ‌ها و ریشه‌های تمشک به دلیل داشتن خاصیت قابض مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • آنتی‌اکسیدان (میوه): میوه تمشک دارای آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.
  • کاهش‌دهنده قند خون: مصرف تمشک می‌تواند به کاهش قند خون کمک کند.
  • ضد التهاب: تمشک دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند در کاهش التهابات بدن مفید باشد.
  • محرک: تمشک می‌تواند به عنوان یک محرک طبیعی عمل کند.
  • ضد میکروب: این میوه دارای خواص ضد میکروبی است که به مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند.

مصرف تمشک به شکل تیزان

یکی از روش‌های مصرف تمشک به صورت تیزان است. برای تهیه تیزان، یک لیتر آب سرد را روی یک مشت برگ تمشک ریخته و به مدت 2-3 دقیقه می‌جوشانند. این نوشیدنی برای درمان اسهال مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، تیزان تمشک به عنوان غرغره یا دهان‌شویه برای رفع التهاب گلو یا دهان استفاده می‌شود، هرچند اثرگذاری آن زیاد نیست. علاوه بر این، برگ‌های تمشک را می‌توان بر روی زخم‌ها مالید تا به بهبود آن‌ها کمک کند.

جایگزینی تمشک به جای چای

برگ‌های تمشک گاهی به عنوان جایگزین چای استفاده می‌شوند. برای این منظور، پس از جمع‌آوری برگ‌ها، آن‌ها را به مدت چند روز روی هم انبار می‌کنند و سپس خشک می‌کنند. این فرآیند باعث می‌شود که رنگ برگ‌ها به قهوه‌ای مایل به سبز تغییر کند و مزه مطبوع‌تری پیدا کنند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گوجی بری را با خواص پیشگیری از دیابت، کنترل سطح کلسترول خون، از بین برنده رادیکال های آزاد، خواص ضد سرطانی، پیشگیری از آسیب های کبدی، مراقبت از پوست، بهبود کیفیت خواب، افزایش کمیت و کیفیت اسپرم، بهبود قدرت بینایی، حفاظت از سلامت قلبی و عروقی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0