انواع سکنجبین و فواید آنها در طب سنتی
انواع سکنجبین و فواید آنها در طب سنتی
سکنجبین که دارای انواع مختلفی هست و در واقع نوعی شربت است که با استفاده از سرکه و شکر یا عسل و برخی گیاهان دارویی تهیه می شود از دیر زمان مورد توجه ایرانیان بوده است و اغلب در فصل های گرم سال مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب چندین سکنجبین گیاهی با خواص خاص خود برای شما گرد آوری شده است که با تهیه آن ها در کنار داشتن شربتی خوشمزه و گیاهی از خواص آن برای درمان بیماری ها و یا تقویت بدن خود نیز می توانید استفاده کنید پس این مطلب را از دست ندهید.
نحوه تهیه سکنجبین سرد با تخم گیاهان :
این نوع سکنجبین مدر است و برای تب های شدید و تند و استسقای گرم مفید است.
مواد مورد نیاز :
- تخم خیار 70 گرم
- تخم خربزه 70 گرم
- تخم کاسنی 70 گرم
- تخم کرفس 20 گرم
روش تهیه :
- همه را مخلوط و نیم کوب کرده و در مقدار حدود 750 گرم سرکه 24 ساعت بخیسانید
- سپس آن را جوشانده و صاف کنید
- هم وزن کل مخلوط، شکر به آن اضافه کنید
- سپس جوشانده و آن را صاف کرده
- دوباره هم وزن کل مخلوط شکر به آن اضافه کنید
- در مقابل هر 500 گرم از مجموعه، 40 گرم آب خیار تازه در آن ریخته و بجوشانید و کف آن را بگیرید، سکنجبین شما آماده است.
سکنجبین معتدل با تخم گیاهان :
این سکنجبین برای رفع انسداد کبدی و طحال خوب است و مدر است و برای انواع تب ها و استسقا مفید است.
مواد مورد نیاز :
- تخم کاسنی 10 گرم
- تخم رازیانه 10 گرم
- تخم کرفس 10 گرم
- تخم خیار 16 گرم
- مغز تخم خربزه 16 گرم
طرز تهیه : مجموع مواد را نیم کوب و در یک و نیم لیتر آب و 750 گرم سرکه انگور 24 ساعت بخیسانید و سپس با آتش ملایم بجوشانید تا 500 گرم بماند و آن را صاف نموده و با 3 کیلو گرم قند مخلوط کرده و بجوشانید تا قوام آیند سکنجبین شما آماده است.
سکنجبین به و لیمو :
برای تقویت معده و کبد و قلب و افزایش اشتها و رفع آشفتگی و قی مفید است.
مواد مورد نیاز :
- آب به شیرین 250 گرم
- سرکه انگور کهنه 130 گرم
- گلاب 130 گرم
- آب لیمو ترش ساده 130 گرم
- شکر 3 کیلو گرم
روش تهیه : این مواد را با هم مخلوط کرده و قوام آورید و مقدار خوراک آن هر بار 60 گرم است.
سکنجبین به :
برای تهیه سکنجبین به دو روش آماده سازی گرد آوری شده است که هر کدام خواص خاص خود را دارند.
روش اول :
این سکنجبین برای تقویت معده و کبد و افزایش اشتها و کمک به درمان سو هاضمه و رفع انسداد کبد و تقویت دوره ی نقاهت مفید است.
مواد مورد نیاز :
- آب به رسیده شیرین معطر اصفهان یک واحد (به اصفهان هم نباشد مشکلی نیست اما به اصفهان به مناسب برای تهیه این سکنجبین است)
- نبات یک واحد
- سرکه انگوری یک چهارم واحد
روش تهیه : این مواد را با هم مخلوط کرده با آتش ملایم بجوشانید تا قوام آید، به جای نبات ممکن است از عسل خالص استفاده شود، مقدار خوراک هر بار 60 گرم است.
روش دوم :
این سکنجبین به برای تقویت معده گرم و رفع آشفتگی، درمان اسهال و قی، صفراوی و برای قطع عرق زیاد مفید است.
مواد مورد نیاز :
- آب به شیرین و به ترش از هریک به طور مساوی یک واحد
- سرکه انگور یک واحد
- شکر یک واحد
طرز تهیه : مواد مورد نیاز را با هم مخلوط کرده با آتش ملایم قوام آورده و مقدار خوراک آن هر بار 60 گرم است.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سرکه انگبین عسلی و خواص درمانی آن
سکنجبین راوندی :
این سکنجبین ملین مزاج است و برای درد کبد و باز کردن انسداد مفید است.
مواد مورد نیاز :
- ریوند چینی 160 گرم
- ترب سفید 70 گرم
- غاریقون سفید 80 گرم
- بسفایج 80 گرم
- تخم کاسنی 80 گرم
- زنجبیل 12 گرم
طرز تهیه : مجموع مواد را نیم کوب کرده در 5 کیلو گرم آب بجوشانید تا یک چهارم آن کم شود و سه چهارم بماند، سپس 3 کیلو گرم شکر و 500 گرم سرکه داخل آن نموده بجوشانید تا قوام آید، میزان مصرف این سکنجبین هر بار 60 گرم می باشد.
سکنجبین سیر :
از این سکنجبین برای کنترل سیاتیک استفاده می کنند.
مواد مورد نیاز :
- دانه های سیر 180 گرم
- سرکه کهنه انگور 500 گرم
- قند ساییده 750 گرم
روش تهیه : سیر را خرد کرده با 250 گرم سرکه به مدت چهار روز در ظرف بلوری بخیسانید و با فشار صاف کنید و مابقی سرکه را پس از صاف کردن روی تفاله باقی مانده می ریزند و پس از 4 روز آن را مجددا صاف می کنند و دو صاف کرده را مخلوط کرده سپس قند ساییده را به آن اضافه می کنند تا حل شود، مقدار خوراک از این سکنجبین 20 تا 30 گرم در روز است.
سکنجبین زرشک :
این سکنجبین برای باز کردن انسدد عروق و تسکین حرارت معده و قلب نافع است و تب های صفراوی را کاهش می دهد و اشتها آور و مدر است و سر درد های گرم را تسکین می دهد.
مواد مورد نیاز :
- زرشک تمیز 750 گرم
- یک لیتر آب
- گلاب 60 گرم
طرز تهیه : مواد را به مدت 12 ساعت خیس کنید و پس از صاف کردن آب آن را گرفته و یک کیلو گرم شکر به آن اضافه کنید و مواد را باهم جوشانده و با قدری سفیده ی تخم مرغ کف آن را کاملا بگیرید و پس از صاف شدن از آتش گرفته و بگذارید که رسوبات شکر ته نشین شده و آن را صاف کنید.
دوباره در ظرفی ریخته و 100 گرم سرکه ی انگورکهنه و یک و نیم کیلو گرم آب به آن اضافه کرده و بگذارید آن ها بجوشند تا قوام آید و مقدار خوراک این سکنجبین هر بار 60 گرم است.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
سرکه انگبین را با خواص کاهش چربی خون، بازکننده عروق و ضد انسداد، مفید برای کبد و گوارش، درمان نفخ معده، مفید در درمان مشکلات گوارشی، مفید برای افراد دارای کبد چرب، مفید برای رفع عطش در فصل گرم، مفید برای افراد صفراوی مزاج، رفع سردرد، تعدیل طبع گرم، تقویت معده، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.