11 خاصیت شگفت انگیز اسفناج + غذای ساده با اسفناج

2687 بازدید
13 آبان 96
سمانه
,

11 خاصیت شگفت انگیز اسفناج + غذای ساده با اسفناج

اسفنـاج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به سایر نقاط دنیا راه یافت. اسفناج گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن، نرم و مثلثی شکل به رنگ سبز است. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.

دو نوع اسفناج وجود دارد که پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره در بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی نیز معروف است. اسفناج پاییزه که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد در پاییز کاشته می شود، گل های اسفناج به رنگ سبز کم رنگ است. اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است، کشت آن امروزه در تمام نقاط دنیا معمول است.

مهمترین خواص اسفناج

  • طبع اسفناج کمی سرد و تر است و این که برخی آن را معتدل می دانند.
  • کسانی که دچار کم خونی شده اند اسفناج را در سبزی های خوردنی خود قرار دهند و هر روز مقدار سه برگ اسفناج بخورند.
  • اسفناج مخصوصا بورانی تمیز کننده دستگاه هاضمه است و هضم آن نیز بسیار آسان می باشد.
  • اسفناج تقویت کننده قلب است می توان آن را مانند سبزی همراه غذا خورد. 
  • گوگرد موجود در اسفناج باعث قلیایی شدن خون می شود.
  • آهکی که در اسفناج وجود دارد باعث استحکام استخوان ها می گردد.
  • اسفناج کمبود املاح معدنی بدن را جبران می کند.
  • مصرف اسفناج برای کسانی که بیماری کبدی دارند، بسیار مفید است.
  • خوردن اسفناج خطر ابتلا به سرطان را تخفیف می دهد.
  • مصرف این سبزی احتمال ابتلا به آسم را به ویژه در کودکان کاهش می دهد.
  • اسفناج برای کسانی که افسرده هستند یا احساس خستگی و گرفتگی می کنند مفید است.
  • اسفناج برای خانم هایی که درد قاعدگی دارند مفید می باشد.
  • خانم هایی که یائسه شده اند خوردن اسفناج را فراموش نکنند.
  • این سبزی به دلیل داشتن ویتامین آ و ماده معدنی آهن از ریزش مو جلوگیری کرده و علاوه بر این، سبب حفظ طراوت و شادابی پوست می شود.
11 خاصیت شگفت انگیز اسفناج

11 خاصیت شگفت انگیز اسفناج

 

نسخه های درمانی با اسفناج

1- کسانی که اسفناج را می جوشانند سپس آب اضافی آن را می گیرند، آن ها فقط تفاله اسفناج را می خورند. بهترین روش خوردن اسفناج تازه آن است که به طعم تازه و خام آن عادت کنید.

2- اگر مبتلا به ضعف بدن یا اعصاب هستید چند روز، صبح ها نصف استکان آب اسفناج با نصف استکان آب شاهی همراه با کمی آب بنوشید.

3- برای درمان یبوست 5 گرم تخم اسفناج را در یک لیوان آب جوش به مدت 20 دقیقه دم کرده و سپس میل کنید.

4- برای درمان سوختگی و زخم های جلدی اسفناج را در روغن زیتون بپزید و روی زخم بگذارید.

5- اسفناج برای اطفال کم اشتها و کودکانی که از رشد عقب مانده اند بسیار مفید است.

6- کسانی که سرطان معده دارند می توانند قبل از هر غذا یک چهارم استکان آب اسفناج بخورند.

7- برای تسکین درد نیش زنبور و خوابیدن ورم آن از ضماد اسفناج پخته استفاده شود.

8- اسفناج پخته داروی مفیدی برای سرفه های خشک، آسم و گرفتگی صدا می باشد.

9- کسانی که بیماری قند دارند اسفناج خام را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

10- کسانی که کارهای فکری دارند برای تقویت حافظه و تمرکز خود، قبل از غذا سالاد اسفناج بخورند.

11- جویدن اسفناج دندان ها و لثه ها را محکم می کند.

 

همچنین بخوانید:  طرز تهیه 5 سالاد اسفناج

 

خواص اسفناج برای کرونا

اسفناج حاوی مقدار زیادی ویتامین آ و ث است که هر دو آنتی اکسیدان هستند و می توانند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشند. سیستم ایمنی از بدن در برابر باکتری ها، ویروس ها، سموم و دیگر مهاجمان مضر و بیماری زا محافظت می کند. متخصصان طب سنتی براین باورند که در این روزهای کرونایی مصرف اسفناج برای سلامت بدن بسیار مفید است.

موارد منع مصرف اسفناج

  • کسانی که درد مفاصل دارند کمتر اسفناج بخورند.
  • کسانی که سنگ یا شن کلیه دارند اسفناج به مقدار کمی بخورند، البته درمان گر ناراحتی کلیه هم می باشد. کسانی که ورم معده دارند از خوردن اسفناج خودداری کنند.
  • کسانی که نقرس دارند از خوردن اسفناج خودداری کنند.

یک غذای خوشمزه با اسفناج

بعد از این که برنج را صاف کردید ابتدا یک مقداری برنج، سپس یک لایه اسفناج خام به علاوه گوشت چرخ کرده گوسفند که کمی سرخ کرده باشید، مجددا لایه برنج سپس باز یک لایه اسفناج خام و ادویه جات ریخته و بگذارید برنج دم بکشد.

توجه: اسفناج پخته شده را زیاد نگه ندارید، زیرا در آن تغییرات شیمیایی ایجاد می شود و تولید سم می کند.

طرز تهیه سالادهای اسفناج

  • سالاد اسفناج و ذرت

200 گرم اسفناج، 20 گرم تره، کمی لیموترش، نصف فنجان ذرت آب پز، کمی نمک و کمی فلفل را مخلوط کرده و میل نمایید.

  • سالاد اسفناج با فلفل دلمه ای

ابتدا 160 گرم اسفناج را (به اندازه دلخواه) خرد کنید، سپس 160 گرم فلفل دلمه سبز را به شکل نوارهای باریک خرد کرده و به اسفناج اضافه کنید. حال حدود 80 گرم قارچ را ریز کرده و با سایر مواد بالا مخلوط کنید. در نهایت 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون، 2 قاشق چای خوری سس سویا، کمی نمک و کمی فلفل سیاه به سالاد افزوده و خوب مخلوط کنید. این سالاد سرشار از ویتامین ث و ویتامین ای می باشد، همچنین حاوی مواد معدنی نظیر بتاکاروتن، روغن های محلول، مس، آهن، منیزیم، روی و سلنیم است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

اسفناج خشک را با خواص درمان آکنه و جوش صورت، جلوگیری از ریزش مو، پیشگیری از سرطان، درمان بیماری قلبی، درمان دیابت، لاغری و کاهش وزن، درمان کبد چرب، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان کم خونی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0