از علائم تب مالت تا پیشگیری و درمان آن در طب سنتی
از علائم تب مالت تا پیشگیری و درمان آن که بد نیست بدانیم
تب مالت به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می گردد. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می سازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام های مبتلا و هم چنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.
علائم بیماری در طب جدید :
علائم بالینی تب مالت در کودکان چندان مشخص نیست. طحال در نیمی از موارد بزرگ است. طحال بزرگ بیشتر همراه بزرگ شدن غدد لنفی است. دانه های جلدی به صورت تب خالو پوپورا و دانه های دیگر اریتم های بر آمده کمیاب است. علائمی که در تب مالت حاد به طور ناگهانی ظاهر می شوند، عبارتند از :
لرز، تب متناوب (تب و لرز)، تعریق، خستگی قابل توجه، درد هنگام لمس ستون فقرات، سردرد، بزرگ شدن گره های لنفاوی. در تب مالت مزمن به تدریج خستگی، درد عضلانی، کمردرد، یبوست، کاهش وزن، افسردگی، ناتوانی جنسی، به ندرت بروز آبسه در تخمدان ها، کلیه ها و مغز ظاهر می شوند. که در صورت ناکافی بودن مراقبت و درمان، بیماری ممکن است مزمن شود یا موجب معلولیت، عفونت قلب، استخوان، مغز یا کبد شود.
تظاهرات و عوارض عصبی در تب مالت :
سر درد، درد تمام بدن و ضعف و سستی بدن، کوفتگی عضلات، کم خوابی، نگرانی و تشویش، افسردگی، هذیان، سندرم، حالت تحریک پذیری زیاد.
پیشگیری از ابتلا شدن به تب مالت :
- از مصرف شیر خام و نجوشیده، پنیر و سایر لبنیات و گوشت های غیر بهداشتی خودداری نمایید، از وسایل محافظتی بدن مانند دستکش، محافظ چشم، پیش بند و… هنگام تماس با حیوانات یا گوشت و سایر محصولات استفاده کنید.
- واکسیناسیون به موقع دام ها، که واکسن زنده ضعیف شده و تهیه شده از موش بهترین است و یک بار تزریق حداقل هفت سال حیوان را در مقابل این عوامل بیماری زا محافظت می کند.
- برای جلوگیری از این مشکلات، آموزش بهداشت به قصابان و افرادی که با دام سر و کار دارند و… تا حدی می تواند چاره ساز باشد.
همچنین بخوانید: بیماری تب کیو چیست؟
نسخه های مصرفی برای درمان تب مالت :
استفاده مرتب از عسل، زنجبیل و دارچین و مقداری زعفران به صورت دم نوش یا محلول در چای و… میل نمایید، مصرف دو حبه سیر خرد شده توصیه می شود، می توانید آن را به صورت قرص همراه با شربت عسل قورت بدهید. همچنین استفاده از بذرهای ملین مانند خاکشیر، قدومه شیرازی، بالنگو، بارهنگ و… همراه با عسل در درمان تب مالت نافع است.
درمان های خوراکی موثر در درمان تب مالت :
ماهی کبابی، پیاز، شوید پلو،کرفس، انگور، سیر، گشنیز و کدو است. برای بهبود می توانید هر روز یک قاشق چای خوری نعنا خشک را در دو لیوان آب جوش دم کنید و در دو نوبت میل کنید یا هر روز بیست دانه عناب را در مقداری آب به مدت دوازده ساعت خیس کنید و سپس عناب را به همراه آب آن میل نمایید. همچنین می توانید هر روز به مقدار دو الی سه فنجان یکی از عرقیجات بابا آدم، شوید، بومادران، زیره، سیر یا عرق نسترن را در جهت بهبود و درمان میل نمایید.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
پودر میوه سنجد را با خواص ترمیم شکستگی و ترک استخوان، درمان پوکی استخوان، غضروفساز، ترمیم مفاصل، درمان کمردرد، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.
سلام من یک ساله تب مالت دارم هنوز خوب نشدم
سلام آیا طب مالت مفصل های دست وپارا درگیر میکند
بله پسرمن از زانو درگیر تب مالت و نمی تونه راه بره
عرض ادب و احترام
در مورد درگیری زانو و ناتوانی در راه رفتن، این ممکن است به دلیل التهاب مفاصل که یکی از عوارض شایع تب مالت است، باشد. درمان تب مالت معمولاً شامل مصرف آنتیبیوتیکهایی است که برای مدت زمان طولانی تجویز میشوند تا از شیوع عفونت جلوگیری کنند.
این مهم است که حتما شخص تحت نظر پزشک باشد تا درمان مناسب دریافت کنید و برای کاهش درد و التهاب، ممکن است استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی توصیه شود.
همچنین، استراحت کافی و اجتناب از فعالیتهایی که فشار بیشتری به زانوها وارد میکنند، اهمیت دارد.
موفق و پیروز باشید! 🌟
سلام آیا طب مالت مفصل های دست وپارا درگیر میکند
سلام خسته نباشی الان من ۷ ماه تب مالت دارم دارو مصرف کردم خوب نشدم
عرض ادب و احترام.
اگر دوره درمانی که باری شما تجویز شده بهبودی نیافته اید، مهم است که دوباره با پزشک خود مشورت کنید.
تب مالت میتواند به درمانهای طولانیمدت نیاز داشته باشد و گاهی اوقات نیاز به تغییر دارو یا روش درمانی است. همچنین اطمینان حاصل کنید که دستورات پزشکی را به دقت دنبال کردهاید و کامل کردهاید.
پیگیری با پزشک میتواند کمک کند تا اطمینان حاصل شود که درمان مناسبی دریافت میکنید!!!
و هر گونه عوارض احتمالی به موقع شناسایی و درمان شود. اگر تب شدید، درد شدید یا هر نوع نشانه جدید دارید، بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.