از خواص تمر هندی چه می دانید ؟
آخرین بروزرسانی 24 مهر 1398
از خواص تمر هندی چه می دانید ؟
تمر هندی درختی بزرگ و بسیار زیبا است که با نام های دیگر نظیر خرمای گجرات، خرمای هندی، خمار، خوش، حومن، خنجه، تمر، خبجه، انبله، حمز، حمر، چیت چک، صبار، حومر، صبادا نیز شناخته می شود. این درخت در مناطق گرمسیری به ویژه هندوستان پراکنده بوده و میوه های آن بسیار خوشمزه است. مصرف تمر هندی به شکل میوه و یا در انواع غذاها در کشور هند، پاکستان و حتی قسمت های جنوبی ایران مانند بلوچستان، بسیار متداول است. این میوه علاوه بر طعم بی نظیری که دارد، خواص دارویی و درمانی داشته و در طب سنتی به عنوان ملین و مسهل صفرا استفاده می شود. علاوه بر بخش گوشتی میوه تمر هندی، هسته آن نیز مصرف دارویی دارد. حال در ادامه این مقاله با خواص تمر هندی بیشتر آشنا شوید.
مشخصات ظاهری گیاه تمر هندی
درخت تمر هندی (Tamarindus indica)، گیاهی است از تیره پروانه داران که برگ های آن مرکب پری، شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده نزدیک به هم و متقابل می باشد. همچنین، پوست تنه آن ضخیم و به رنگ قهوه ای بوده و گل های آن به شکل خوشه ای شل و باز است که در انتهای ساقه به رنگ زرد مایل به قرمز با گلبرگ های دراز به طول 12 تا 13 میلی متر قرار دارد.
میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف ناشکوفا با کمی خمیدگی به طول 7 تا 15 سانتی متر می باشد. سطح خارجی میوه رنگ قهوه ای روشن داشته و بر روی آن برجستگی هایی که محل دانه های درون آن مشاهده می شود که محتوی 3 تا 10 دانه است. اطراف دانه ها، گوشتی آب دار به رنگ زرد و قهوه ای مایل به قرمز و شامل شیره اسیدی با طعم ترش مایل به شیرین می باشد و در داخل غلاف چند هسته مربع شکل قرمز رنگ جای دارد.
از خواص تمر هندی چه می دانید