ارزش غذایی تخم مرغ و مهم ترین خواص و فواید درمانی آن
خواص تخم مرغ
در اینجا منظور از تخم مرغ، تخم مرغ خانگی است. وزن یک تخم مرغ بطور متوسط 55 گرم است که 7 گرم آنرا پوست و بقیه تقریبا دو ثلثش سفیده و یک ثلثش زرده می باشد و 85 کالری دارد.
مواد تشکیل دهنده و کالری تخم مرغ
درصد قسمت تخم مرغ کامل 74 گرم آب، 8/12 مواد بیاض البیضی، 5/11 چربی، 7/0 گلوسیدی، 81 میلی گرم سدیم، 100 پتاسیم، 54 کلسیم، 13 منیزیوم، 33% منگنز، 7/2 آهن، 253/0 مس، 210 فسفر، 197 گوگرد، 120 کلر، 12/0 ویتامین ب1، 34/0 ویتامین دی، 1/0 نیکوتیل امید، 1/1 میلی گرم ویتامین ای و 1140 واحد ویتامین آ معین شده. پوست تخم مرغ از فسفات و کربنات دو کلسیم و منیزیوم درست شده است و دارای منافع بسیاری است که قسمت درونی آنرا پرده نازکی پوشانیده که از دو ورقه درست شده است و در قسمت تحتانی تخم مرغ فاصله بین آنها محتوی هوا است.
مقدار موادی که در زرده تخم مرغ موجود است:
در زرده تخم مرغ خام درصد گرم : 9/49 گرم آب، 3/16 مواد سفیده ای، 9/31 چربی، 7/0 گرم قند، سدیم 26 میلی گرم، پتاسیم 100، کلسیم 147 منیزیوم 16، آهن 2/7 ، فسفر 586، گوگرد 194، کلر 124 میلی گرم. ویتامین ب2 52/0، ب1 32/0 و مقداری ویتامین ای و دی و 3210 واحد ویتامین آ و درصد گرمش 355 کالری.
ارزش غذایی تخم مرغ
مقدار موادی که در سفیده تخم مرغ موجود است:
در سفیده تخم مرغ در هر صد گرم : 88 آب، 8/10 سفیده ای؛ یک درصد قند، سدیم 110، پتاسیم 100، آهک 20، منیزیوم 11، آهن 1/0، فسفر 10، گوگرد 208، کلر 161 ویتامین های ب2 23/0، نیکوتیل آمید 8% میلی گرم و هر صد گرمش 47 کالری.
ممنون از مقاله خوب تان
عرض ادب و احترام
خوشحالم که مقاله برای شما مفید بوده ست.
موفق و پیروز باشید! 🌟