آشپزی هندی و دستور تهیه چند نوع غذای هندی
آشپزی گیاهی هند باستان
خوردن نخستین نیاز زندگی ما است. به طور قطع برای آن که زنده بمانیم باید خوراک از طبیعت برگیریم. این نیاز، ما را به تلاش برای بقا، از طریق برگرفتن چیزی از طبیعت، به عنوان ماده غذایی سوق می دهد، شعور انسانی باید به نحوی بکار گرفته شود تا در انتخاب ماده غذایی، برای ما سلامتی به ارمغان آورد و پس از آن است که تعالی روح از طریق تغذیه مطرح می شود. امروزه با افزایش شواهد علمی در خصوص تاثیر تغذیه بر روی سلامتی انسان، جای کوچکترین تردیدی باقی نمانده است که رژیم غذایی گیاهی یکی از موثرترین شیوه های غذایی در جهت سلامتی ماست. از خصوصیات برجسته و فوق العاده خوراک های هند تنوع در غذاهای گیاهی و خوراک هایی است که در آن از حبوبات استفاده میشود. در این مقاله با روش پخت چند نوع غذا به روش آشپزی هندی آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید؛
آیا رژیم گیاهی، رژیم سالم تری است ؟
نتیجه تحقیقات پزشکی مدرن نیز دال بر این است که ساختمان بدن انسان به طور کامل با رژیم گیاهی انطباق دارد. همچنین با بررسی تاثیرات مصرف زیاد گوشت روی بدن انسان نیز، پی می بریم که سلامتی انسان در گرو رعایت یک رژیم گیاهی است. در این میان از عضوهایی از بدن انسان مانند کلیه، قلب و روده بزرگ می توان نام برد. توانایی بدن انسان برای انطباق با چربی های حیوانی نیز دلیل دیگری بر ترجیح تغذیه گیاهی است.
همچنین تحقیقات جهانی نشان می دهد که بین خوردن زیاد گوشت و ابتلا به سرطان، رابطه مستقیمی وجود دارد تا جایی که آکادمی ملی علوم در سال 1983 میلادی گزارش می دهد که می توان با خوردن کمتر گوشت های چرب و استفاده بیشتر سبزیجات و غلات، از سرطان های معمول بسیاری جلوگیری کرد.
در مجموع، می توان اعلام کرد که رژیم گیاهی، رژیم سالم تری است اما صرفا گیاهخواری مطرح نیست. حیوانات بسیاری گیاه خوارند. در گیاهخواری بعد برتری نهفته است که بعد معنوی می باشد. این بعد می تواند ما را در پرورش احساس طبیعی قدردانی و سپاس از خدواند و عشق به او نیز یاری دهد که این باید مورد توجه انسان باشد.
آشپزی گیاهی هند باستان
اما بازگردیم به آشپزی اصیل گیاهی هندی! دانش اصیل گیاهخواری، عملکرد خوراک را، افزایش طول عمر، تزکیه فکر و کمک به نیروی بدنی می داند. به همین علت خوراک هایی را برگزیدند و مقدم دانستند و بر آن صحه گذاشتند که بهترین عامل سلامتی باشد و باعث افزایش طول عمر انسان گردد مانند فرآورده های شیر، مواد قندی، برنج، گندم، میوه ها و سبزی ها. در واقع طبق دانش اصیل گیاهخواری این خوراک ها باب طبع کسانی اند که در دانش هستند.
خوراک های مورد علاقه اشخاص صاحب دانش باعث افزایش طول عمر می گردد، وجود انسان را تطهیر می کند و نیرو، سلامتی، شادی و رضایت به ارمغان می آورد. چنین خوراک هایی خوش طعم و دلپذیرند و با خوراک هایی که باعث درد، ناراحتی و بیماری می شوند و یا با خوراک های بی مزه، مانده، فاسد و ناپاک متفاوت اند. ما در راستای ارائه چنین غذاهایی درصدد نگارش این مقاله برآمدیم تا شما را در تحقق سلامتی و رشد معنوی یاری دهد. اکنون شما را به تهیه چند نوع خوراک های خوشمزه گیاهی هندی بی نظیر دعوت می کنیم.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ پستو و لوبیا سفید
پلوی ساده (chawal)
زمان آماده کردن: 5 دقیقه
زمان پختن: 40 دقیقه
مقدار: 2 نفر
مواد لازم
- برنج 2 پیمانه
- کره یا روغن 2 قاشق غذاخوری یا 40 گرم
- آب گرم 3 پیمانه
- نمک 4 قاشق چای خوری
دستور تهیه
شاید برای اولین بار با این نوع پخت برنج که در هند مرسوم است روبرو می شوید. برنج در این روش طبخ نه تنها مانند روش آبکش دانه می شود، بلکه خواص برنج کته را نیز در خود دارد. پس از انتخاب برنج مناسب، آن را به دقت پاک کرده و چندبار می شوییم تا آب زلال شود. سپس آن را در یک صافی می ریزیم تا آب آن گرفته شود.
در قابلمه ای کره یا روغن را با حرارت متوسط داغ می کنیم و برنج را در آن ریخته، به مدت یک دقیقه تفت می دهیم. اگر بخواهید در طعم پلوی ساده تنوع ایجاد کنید می توانید در همین هنگام مقداری آب لیموی تازه و یا مقدار کمی زردچوبه و یا مقداری زیره سبز یا مقداری پوست بیرونی فلفل سبز تازه (بدون دانه های تند داخل آن) را اضافه کنید. پس از تفت دادن، وقتی که برنج شروع می کند به چسبیدن در اطراف قابلمه، آب گرم و نمک را اضافه کرده و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش آید. سپس حرارت را ملایم نموده و در قابلمه را با دم کنی می بندیم تا به مدت 30 تا 40 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
دال نخود با ماست (channa raita)
زمان خیس کردن: از شب قبل
زمان آماده کردن: 5 دقیقه
زمان پختن: 1.5 تا 2 ساعت
مقدار: 4 نفر
مواد لازم
- نخود (از شب قبل خیس کرده) یک سوم پیمانه
- آب 7 پیمانه
- نمک 6 قاشق چای خوری
- روغن 1 قاشق غذاخوری
- گرام ماسالا یا پودر تخم گشنیز 4 قاشق چای خوری
- پودر آنغوزه یک چهارم چای خوری
- ماست شیرین 1 پیمانه
- پودر فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
دستور تهیه
نخود را همراه با آب در قابلمه ای می ریزیم و 2 قاشق چای خوری نمک نیز می افزاییم و می گذاریم با حرارت زیاد به جوش آید. حرارت را کم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا نخود با حرارت ملایم بپزد و به طور کامل نرم شود. سپس نخود ها را در یک صافی می ریزیم تا آب آن ها برود.
روغن را در ماهیتابه ای با حرارت متوسط داغ می کنیم و گرام ماسالا و پودر آنغوزه را تفت می دهیم و بلافاصله نخودها را به آن اضافه می کنیم و 5 دقیقه به طور مرتب هم می زنیم و به سرخ کردن ادامه می دهیم. سپس ماهیتابه را از روی شعله بر می داریم و ماست را به آن اضافه می کنیم. فلفل سیاه و باقیمانده نمک را هم افزوده و مخلوط می کنیم. این دال را برای صبحانه با نان می توان تقدیم کرد.
سوپ گوجه فرنگی (Tamatar ka soup)
زمان آماده کردن: 10 دقیقه
زمان پختن: 40 دقیقه
مقدار: 6 تا 8 نفر
مواد لازم
- گوجه فرنگی 2 کیلو
- روغن نصف پیمانه
- آنغوزه یک هشتم قاشق چای خوری
- پودر تخم گشنیز 4 قاشق چای خوری
- برگ گشنیز تازه 4 قاشق چای خوری
- شکر قهوه ای 6 قاشق چای خوری
- نمک 8 قاشق چای خوری
- پودر فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- پودر فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری
- کره 2 قاشق چای خوری
- آرد سفید 3 تا 4 قاشق چای خوری
- شیر گرم 2.5 پیمانه
- آب لیمو ترش تازه 1 قاشق چای خوری
دستور تهیه
گوجه فرنگی ها را شسته و رنده می کنیم و پوست آن ها را دور می ریزیم. (برای راحتی کار می توانید گوجه فرنگی را 4 قاچ کنید و در مخلوط کن برقی 1دقیقه بزنید تا پوره گوجه فرنگی مناسبی بدست آید.) گوجه فرنگی های رنده شده را کنار می گذاریم.
روغن را در قابلمه مناسبی داغ می کنیم و آنغوزه و پودر تخم گشنیز را تفت می دهیم. سپس پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت متوسط 20 تا 25 دقیقه بپزد و به غلظت مناسب برسد. سپس برگ گشنیز، شکر، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به آن اضافه می کنیم.
در قابلمه دیگری کره را با حرارت ملایم آب می کنیم و آرد سفید را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا به تدریج آرد تیره رنگ گردد. اکنون به آرامی شیر گرم را اضافه می کنیم و با حرارت ملایم به هم زدن ادامه می دهیم تا آرد کاملا در شیر حل گردد و به غلظت مناسب برسد.
در آخر سس و آب لیمو ترش تازه را به سوپ اضافه می کنیم و می گذاریم سوپ با حرارت ملایم جا بیافتد و سپس آن را تقدیم می کنیم.
خوراک لوبیا سبز با سس آرد لپه و ماست (Phansi kadhi)
زمان آماده کردن: 20 دقیقه
زمان پختن: 30 دقیقه
مقدار: 4 تا 6 نفر
مواد لازم
- لوبیا سبز 1 کیلو
- آب 6 پیمانه
- آرد لپه الک شده 1 پیمانه
- ماست 1.5 پیمانه
- روغن 1 قاشق چای خوری
- تخم خردل 4 قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل 2 قاشق چای خوری
- پودر فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری
- آنغوزه یک چهارم قاشق چای خوری
- زردچوبه 4 قاشق چای خوری
- شکر 4 قاشق چای خوری
- آب لیمو ترش تازه 1 عدد
- نمک 10 قاشق چای خوری
- لیمو ترش قاچ شده 2 عدد
- گوجه فرنگی (به هشت قاچ تقسیم شده) 2 عدد
دستور تهیه
لوبیا سبز را می شوییم، دم آن را می گیریم و از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم. آن را همراه با آب در قابلمه مناسبی قرار می دهیم و 10 دقیقه می جوشانیم تا پخته و نرم شوند. آب آن را می گیریم و کنار می گذاریم. لوبیا را هم کنار می گذاریم.
آب را می جوشانیم و آرد لپه را اضافه کرده و هم می زنیم. سپس ماست را اضافه می کنیم و دوباره به جوش می آوریم و هم می زنیم و حدود 15 دقیقه می جوشانیم.
روغن را در ماهیتابه مناسبی داغ می کنیم و تخم خردل را تفت می دهیم. سپس زنجبیل، فلفل و آنغوزه را اضافه می کنیم و آن ها را داخل قابلمه سس می ریزیم. زردچوبه، شکر، آب لیمو ترش و نمک را نیز اضافه می کنیم و برای 5 دقیقه می جوشانیم و هم می زنیم سپس آن را روی لوبیا سبزها می ریزیم و با قطعات لیمو ترش و گوجه فرنگی تزیین و تقدیم می کنیم.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
نمک هندی، بهترین جایگزین برای نمک دریا را با خواص درمان یبوست و نفخ، درمان اختلالات مفصلی، کمک به کاهش وزن، کمک به درمان مشکلات تنفسی، درمان مشکلات باد روده، درمان سوزش معده، کنترل کلسترول، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان اسپاسم های عضلانی و گرفتگی ها، پیشگیری از افسردگی، کنترل دیابت، جلوگیری از ریزش مو، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.