آشنایی با گیاه دیودار یا صنوبر هندی

4383 بازدید
12 مهر 97
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400

آشنایی با گیاه دیودار یا صنوبر هندی

به فارسی دیودار و در کتب طب سنتی با نام های دیودار و صنوبر هندی و ابهل هندی و یا به عربی آن را شجره الجن نامند. به اردو نیز دیودار گفته می شود.

آشنایی با گیاه دیودار یا صنوبر هندی

آشنایی با گیاه دیودار یا صنوبر هندی

دیودار درختی است زیبا و بلند، ارتفاع آن تا 50 متر می رسد. برگ هایش سوزنی، کبود رنگ به طول حدود 5 سانتیمتر است. مخروطه میوه آن درشت، تخم مرغی شکل به رنگ قهوه ای است. طول عمر این درختان به طور کلی خیلی زیاد و تا 2000 سال تخمین زده شده است. چوب آن دارای صمغ فراوان با بوی مخصوص قسمت خارجی چوب تنه درخت سفید رنگ و چوب داخلی آن به رنگ قرمز مایل به قهوه ای می باشد.

درخت دیودار بومی ارتفاعات افغانستان و هیمالیا است. بذر آن در سال 1336 از هند به ایران وارد و در خزانه مرکز مطالعات اکولوژی نوشهر کاشته شد، رشد آن در شرایط شمال ایران تا به حال رضایت بخش بوده و در سایر نقاط شمال نیز پراکنده شده و کاشته شده است.

 

همچنین بخوانید: انجیر بنگال را بشناسیم

 

ترکیبات شیمیایی دیودار را بشناسیم.

از نظر ترکیبات شیمیایی در درخت صنوبر هندی صمغ، کولسترین و اسانس روغنی فرار وجود دارد. از چوب آن اسانسی با بوی بلسان گرفته می شود. در برگ های آن ویتامین ث یافت می شود. در نوعی از این درخت که برگ های آن سوزنی است، این گیاه تلخ نیست در برگ های آن 150 -250 میلی گرم در هر 100 گرم برگ ویتامین ث وجود دارد. در اسانس روغنی چوب آن سدرول یافت می شود.

خواص دیودار را بشناسیم.

چوب درخت صنوبر هندی معرق، بادشکن، مدر و تب بر می باشد و برای رفع نفخ و ناراحتی های ریوی و مثانه مفید است. اسانس آن معرق، مدر و برای ناراحتی های پوست مفید می باشد. پوست درخت دیودار قابض و تب بر است و برای اسهال خونی مفید است. درخت دیودار از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است به ویژه اسانس آن خیلی گرم و خشک است و از نظر خواص معتقدند که ورم های سرد را تحلیل می برد و درد محل گزیدگی سم سرد گزندگان را تسکین می دهد.

خوردن جوشانده چوب درخت دیودار برای فلج، لقوه، سستی، سکته، صرع و اکثر بیماری های سرد دماغی و اعصاب و همچنین برای خرد کردن سنگ مثانه و کلیه، رفع اسهال بلغمی، سکسکه بادی، تحلیل گاز و نفخ شکم و رفع تب های بلغمی نافع است و نشستن در جوشانده آن برای زخم های مقعد مفید است.

توجه :

صنوبر هندی مضر ریه است و از این نظر باید با کتیرا و صمغ عربی و روغن بادام شیرین خورده می شود. مقدار خوراک آن تا 4 گرم است. مصرف این گیاه باید با نظارت پزشک متخصص انجام گیرد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

روغن بادام شیرین را با خواص تسکین  دردهای عضلانی، درمان یبوست، تقویت اعصاب، تقویت مو، درمان ریزش مو، موخوره و شوره سر،کاهش چین و چروک پوست، تقویت مژه و پرپشت شدن ابرو، درمان خشکی و ترک خوردگی لب ها، درمان سرفه های خشک و باز شدن صدا، پیشگیری و درمان ترک های پوست در دروان بارداری، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0