آشنایی با فیبرهای غذایی و فواید آن ها برای سلامتی بدن انسان
انواع فیبرهای غذایی و نقش آن ها در سلامت بدن انسان
فیبرهای غذایی (Dietary fiber) قسمتی از گیاهان هستند که به وسیله آنزیم های موجود در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نیستند. فیبرهای غذایی در سبزیجات، میوه ها، دانه های کامل و حبوبات وجود دارند و فراهم کننده ریز مغذی ها و ترکیبات غیر نغذی مثل آنتی اکسیدان ها و فیتواستروژن ها (phytoestrogen) می باشند که اهمیت ویژه ای در حفظ سلامتی انسان به عهده دارند. معمولا رژیم حاوی مقادیر زیاد فیبر دارای حجم قابل توجهی بوده و از نظر میکرونوترنیت ها غنی است. این در حالی است که چنین رژیمی از نظر انرژی و میزان چربی ها فقیر به حساب می آید. در ادامه با انواع فیبرهای غذایی و نقش آن در سلامت بدن انسان آشنا شوید.
انواع فیبرهای غذایی و نقش آن در سلامت بدن انسان
انواع فیبرهای غذایی
فیبرهای غذایی را به روش های مختلفی دسته بندی می کنند. بیشتر فیبرهای غذایی به شکل زیر تقسیم می شوند.
-
سلولز
به دلیل فقدان آنزیم لازم برای هضم سلولز در دستگاه گوارش انسان، سلولز به صورت توده ای در مسیر دستگاه گوارش قرار می گیرد و این توده باعث افزایش حرکات دودی روده می شود که در گذشته به فیبرهای خام معروف بودند. از منابع اصلی سلولز می توان ساقه و برگ سبزیجات و پوست و دانه ها را نام برد.