آشنایی با خواص و مضرات عناب
در این مقاله به آشنایی با خواص و مضرات عناب می پردازیم
به فارسی عنـاب و در کتب مختلف فارسی و طب سنتی با نام های عناب و شیلانه و سیلانه و شیلانک و در گیلان اون ناف و سیب کوهی و سنجد گرگان و طیر خون و ارج و سنجد جیلان شناخته می شود و میوه درختی است که اون ناف دار و عناب و درخت عناب و درخت شیلان و آلما آغاجی و درخت شیلانک و عناب آغاجی گفته می شود.
ترکیبات شیمیایی عناب :
در هسته عناب آلکالویید وجود ندارد و روغن آن دارای اولئیک اسید و لینولئیک اسید و پالمیتیک اسید و فیتوسترول است، در گزارش دیگری آمده است که عناب دارای مقدار زیادی ویتامین ث است و در صد گرم قسمت قابل خوردن خام آن در حدود 69 میلی گرم ویتامین ث وجود دارد و دارای مواد قندی و پروتئین می باشد.
آشنایی با خواص و مضرات عناب
خواص عناب :
در هند از عناب به عنوان داروی لعاب دار و نرم کننده سینه و بند آورنده خونریزی استفاده می شود و برای تصفیه کننده خون و کمک به دستگاه گوارش تجویز می شود و هم چنین برای باز کردن مجاری ادراری کاربرد دارد.
جوشانده ریشه درخت عناب را به عنوان دارویی برای درمان تب استفاده می کنند و در استعمال خارجی برای التیام زخم ها و جراحت های کهنه به کار می رود و هم چنین دارویی برای قطع اسهال است.
در برمه از میوه عناب به عنوان نرم کننده سینه استفاده می شود و آن را به محل گزش عقرب می مالند. در کره از هسته عناب به عنوان خواب آور و مخدر استفاده می شود، هر گاه از نظر دارویی لازم باشد که از گیاه آکونیت و جنطیانا خورده شود بهتر است توام با عناب باشد زیرا اثر سمی و تحریکی آن ها را حتی در حد مجاز مقدار مصرف می کاهد و باعث می شود که آثار مفید دو داروی فوق بدون خطر در بدن منعکس شود.
مقالتون عالی بود. می دونستید بهترین عناب مربوط به بیرجنده؟