9 خاصیت بی نظیر دارچین برای سلامتی و زیبایی
9 خاصیت بی نظیر دارچین برای سلامتی و زیبایی
دارچین را در کتب طب سنتی به نام های دیگری همچون دارصینی، دارچینی، قرفه الدارچینی و سلیخه گویند. پودر دارچین رنگ قهوه ای روشن، بویی معطر و طعمی تند و مطبوع دارد و عمدتا به عنوان یک چاشنی فوق العاده در انواع غذاها استفاده می شود. این ماده غذایی علاوه بر عطر و طعم عالی، حاوی خواص درمانی بسیار می باشد. از دارچین به عنوان اشتهاآور، ضد نفخ و ضد اسپاسم استفاده دارویی می شود و به عنوان معطر كننده در فرآورده های غذایی كاربرد دارد. حال در ادامه این مقاله با خواص و مضرات دارچین و روش تهیه عرق دارچین آشنا شوید.
مشخصات ظاهری گیاه دارچین
دارچین (Cinnamomum verum) گیاهی است از خانواده برگ بو (Lauraceae)، درختی، همیشه سبز و به ارتفاع ٨ تا ١٢ متر كه از تمام قسمت های آن بوی معطر و مطبوع دارچین استشمام می شود. این گیاه دارای برگ های همیشه سبز، متقابل، بیضوی، دراز، نوك تیز، كامل، بی كرك و صاف است كه در سطح فوقانی پهنك، شفاف و در سطح تحتانی آن غبار آلود است. برگ های جوان در ابتدا رنگ ارغوانی درخشان دارند. برگ بو را گاهی در بازارهای تهران و اصفهان عطارها به جای برگ درخت دارچینی و به نام سازوج هندی به مشتریان قالب می کنند.
گل های آن منظم، به رنگ سفید مایل به زرد و مجتمع به صورت خوشه منشعب و گرزن دو سویه می روید. هر گل آن را پوششی مركب از ٦ كاسبرگ پایا در دو ردیف فرا می گیرد و درون آن، ١٢ پرچم در ٤ ردیف به نحوی جای دارند كه مجموعا در ٣ ردیف دیده می شوند، زیرا خارجی ترین ردیف پرچم ها، ظاهر زبانه ای و وضع غیر زایا دارد. مادگی گل ها، دارای تخمدانی یك خانه است و پس از رسیدن به میوه ای استكانی شكل (سته) به رنگ قهوه ای مایل به آبی تبدیل می شود كه همیشه با كاسه و نهنج گل همراه است. قسمت گوشتدار میوه نیز رنگ مایل به سبز دارد و درون آن دانه ای با مغز روغنی مشاهده می شود.
9 خاصیت بی نظیر دارچین برای سلامتی و زیبایی