آشنایی با خواص و مضرات بهارنارنج
در این مقاله به آشنایی با خواص و مضرات بهارنارنج می پردازیم
بهارنارنج دارای نام های دیگری همچون نارنج و نارنگ می باشد، نارنج درخت کوچکی است که در مناطق با آب و هوای مدیترنه ای و نسبتا مرطوب و گرم می روید و سرمای زمستان کمتر از 10 الی 15 درجه زیر صفر را به سختی تحمل می کند البته تحمل آن از سایر ارقام مرکبات نظیر پرتقال بیشتر است. برگ های آن سبز شفاف بیضی شکل نوک تیز زیبا و اختلاف آن از نظر شکل به برگ پرتقال شبیه است. اما گل های نارنج درشت تر و زیاد تر و با عطر بیشتر از گل های پرتقال و خوردن میوه ی آن برای مصارف مخصوص معمول نیست.
پوست میوه نارنج صاف و رنگ آن نارنجی تیره و گوشت داخل آن خیلی ترش و کمی تلخ است درخت نارنج در مناطق شمالی و جنوبی ایران که درجه سرمای زمستان آن پایین نمی رود کاشته می شود.
ترکیبات شیمیایی بهار نارنج :
از نظر ترکیبات شیمیایی و مواد عامله در نارنج وجود ویتامین ب 1 و ویتامین آ مشخص شده است و از گل های تازه آن یا بهار نارنج مقداری اسانس روغنی به نام اویل اف، نرولی بیگارد و عرق بهار نارنج استخراج می شود. در پوست آن مواد هسپریدین و ایزو هسپریدین و اورانتیامارین و یک اسید متبلور و بی شکل و در قسمت پوست به خصوص گوشت سفید اسفنجی داخل پوست آن ماده ی تلخی وجود دارد.
در گزارش دیگری آمده است که از برگ و سر شاخه های سبز و جوان آن نیز اسانسی به نام اسانس پتی گرین گرفته می شود، در اسانس نارنج مواد هفت هیدروکسی کومارین ژرانیل اتر یا اوراپتن یافت می شود.
آشنایی با خواص و مضرات بهارنارنج
خواص درمانی بهار نارنج :
طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد و شکوفه بهار نارنج گرم و خشک است و عصاره ترش آن سرد و خشک است. از نظر خواص تمام اعضای میوه به غیر از عصاره ترش آن از بالنگ یا اترج قوی تر است. در عصاره ترش آن یک ماده لزجی وجود دارد که برای رفع ترشحات سینه و سرفه های گرم خوب است.