آشنایی با خواص و فواید گیاه زنیان
در این مقاله به آشنایی با خواص و فواید گیاه زنیان خواهیم پرداخت
زنیـان میوه نوعی گیاه است که به فارسی زنیان و گیاه آن در کتب طب سنتی با نام های انیسون بزی و کمون جبشی آورده شده است. این گیاه را در بلوچستان با نام هندی آن اجوان و هم چنین اسپرکای می شناسند، توجه شود در برخی مدارک طب سنتی برای گیاه بادیان رومی نیز نام زنیان را می برند که با زنیان متفاوت است.
ترکیبات شیمیایی زنیان :
از نظر ترکیبات شیمیایی زنیان دارای 4- 6 درصد اسانس روغنی فرار است که حدود 45 تا 55 درصد آن را تیمول تشکیل می دهد. تیمول اسانس معطر آذربه و سی سنبر است، ماده ای است ضد عفونی کننده قوی و معروف در طب سنتی به علاوه در اسانس زنیان 15 تا 20 درصد سیمن و بقیه آن آلفاپینن و دی پانتن و … است.
آشنایی با خواص و فواید گیاه زنیان
خواص زنیان را بشناسیم :
زنیان از نظر طبیعت مانند زیره ها گرم و خشک است و از نظر خواص ضد اسپاسم و تونیک و محرک و باد شکن می باشد و معمولا در تهیه مشمع هایی که برای تسکین درد به کار می رود، داخل می شود.
هم چنین به عنوان داروی استعمال خارجی برای رفع بیماری های معده و کبد و ناراحتی های گلو و سرفه و روماتیسم تجویز می شود. زنیان منبع بسیار غنی از تیمول ضد عفونی کننده ی معروف است.
در هندوستان از زنیان به عنوان ضد عفونی کننده و برای تقویت معده و هم چنین به عنوان بادشکن و تونیک و برای قطع اسهال و رفع سو هاضمه و درد های حاد شکم یا قولنج و معالجه ی سو هاضمه هایی که ناشی از ضعف و کمی نیرو باشند و تحلیل گاز و نفخ و در مورد بیماری وبا تجویز می شود.