آشنایی با خواص سیر ترشی + طرز تهیه 3 نوع سیر ترشی خوشمزه
آشنایی با خواص سیر ترشی + طرز تهیه 3 نوع سیر ترشی خوشمزه
سیر ترشی یکی از مهمترین انواع ترشی می باشد که خواص بسیاری دارد. برای درمان بیماری های مختلف مصرف می شود و علاوه بر آن مزایای بسیاری برای مو و پوست فراهم می کند، اشخاصی که یبوست، بواسیر، فشار خون پایین، آلرژی و معده ضعیفی دارند و یا گرم مزاج می باشند به جای مصرف سیر که برایشان مضر می باشد، از سیر ترشی استفاده کنند اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. در این مقاله درمورد خواص سیر ترشی + طرز تهیه 3 نوع سیر ترشی خوشمزه خواهیم گفت، پس با ما همراه باشید؛
فواید سیر ترشی
سیر ترشی علاوه بر این که یک نوع چاشنی خوشمزه و خوش عطر است، به عنوان نوعی داروی طبیعی هم به شمار می آید. از جمله خواص سیر ترشی موارد زیر می باشد:
درمان بیماری های مختلف پوستی
درمان بیماری های مختلف پوستی، به ویژه ویتیلیگو؛ با مخلوط کردن مقادیر مساوی سرکه سیر، سرکه سیب و گوگرد با یک سوم فنجان عسل طبیعی و استفاده از این مخلوط در نواحی آسیب دیده.
مفید برای قلب
سیر ترشی با کاهش کلسترول مضر در خون، بنابراین از تصلب شرایین جلوگیری می کند و قلب را از بیماری های مختلف محافظت می کند.
پیشگیری از سرطان
جلوگیری از سرطان، به ویژه سرطان سینه و روده بزرگ، زیرا حاوی بسیاری از خواص آنتی اکسیدانی است که با رادیکال های آزاد مقابله می کند و از گسترش آن ها در بدن جلوگیری می کند.
همچنین بخوانید: فواید گذاشتن یک حبه سیر زیر بالش
تقویت سیستم ایمنی بدن
تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های مختلف ویروسی، مانند آنفلوانزا، آسم و سرماخوردگی؛ زیرا حاوی مواد مغذی سیر می باشد.
بهبود گوارش
درمان انواع اختلالات گوارشی که مهمترین آن ها زخم معده و سوء هاضمه است.
کاهش وزن
برای کاهش وزن اضافی بسیار مفید می باشد؛ زیرا توانایی زیادی در سوزاندن چربی های انباشته شده در بدن را دارد.
درمان آکنه و جوش
درمان آکنه و جوش های غرور جوانی با قرار دادن سرکه سیر با استفاده از یک تکه پنبه کوچک.
جلوگیری از ریزش مو
فولیکول های مو را تقویت کرده و از ریزش آن ها جلوگیری می کند، با ماساژ پوست سر با کمی سرکه سیر، آن را برای مدت زمان حداقل نیم ساعت بگذارید و سپس آن را با آب و شامپو بشویید.
رفع شوره
شوره های جمع شده روی پوست سر را رفع می کند. می توانید موها را با استفاده از یک فنجان سرکه سیر بشویید، آن را خوب ماساژ داده و با آب شستشو دهید سپس، آن را در پارچه ای مرطوب با آب داغ بپیچید، حداقل یک ساعت در این حالت بماند، بعدا با آب و شامپو بشویید.
همچنین بخوانید: با خواص دارویی سیر آشنا شوید 1
سایر خواص سیر ترشی
- کاهش درد مفاصل به خصوص که برای غضروف مفید می باشد.
- کاهش درد دندان و درمان عفونت های لثه
- تنظیم فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی و سکته های ناگهانی
- درمان بیماری های سیستم تولید مثل و درمان درد و التهاب بواسیر
- دفع سموم از کبد
- سیر ترشی خونساز و صاف کننده خون است.
- سیر ترشی اشتها آور است.
- کمک به هضم غذا های سنگین و نیز افزایش سرعت هضم
- سبب کاهش کلسترول خون می شود.
- خواص ضد عفونی کنندگی معده و محیط دهان
- از بین بردن آفت دهان
- بهبود کارکرد روده ها
خواص سیر ترشی چند ساله
خواص سیر ترشی چند ساله بسیار بیشتر بوده و برای بیماران قلبی و بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید می باشد. از جمله خواص دارویی سیر ترشی چند ساله می توان موردهای زیر را بیان کرد :
- درمان مشکلات گوارشی مثل یبوست
- درمان بواسیر
- پایین آوردن فشار خون
- ضد سرطان
- بهبود هضم غذا
- دفع سموم از کبد
- از بین بردن ویروس ها و باکتری ها
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پایین آورنده غلظت خون
- ضد انعقاد خون
طرز تهیه 3 نوع سیر ترشی خوشمزه
1. طرز تهیه سیر ترشی با سرکه سفید
مواد تشکیل دهنده:
- بیست حبه سیر
- نیم لیتر سرکه سفید
طرز تهیه: سرکه را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا جوش بیاید. سیر را خرد کرده و در ظرف شیشه ای بریزید. سرکه جوشانده را به سیر اضافه کرده، ظرف را مهر و موم کنید، آن را زیر نور خورشید قرار دهید و حداقل برای مدت چهار هفته آن را کنار بگذارید. هر از گاهی شیشه را تکان دهید و پس از مدت مشخص شده، آن را به صورت دلخواه استفاده کنید.
2. طرز تهیه سیر ترشی با سرکه سیب
مواد تشکیل دهنده:
- یک چهارم لیتر سرکه سیب
- یک چهارم کیلوگرم سیر خرد شده
- نمک
طرز تهیه: سیرها را داخل شیشه ها چیده به طوری که فضای خالی در ظرفتان باقی نماند. مقداری نمک روی سیرها ریخته و سپس سرکه سیب را به آن اضافه کنید تا جایی که سرکه کاملا روی سیر ها را بگیرد. چند روز اول بهتر است در آن را نیمه باز بگذارید تا سیر و سرکه از جوش بیفتد و بعد به آن دوباره سرکه اضافه کنید و در آن را محکم ببندید. زود ترین زمانی که می توانید این سیر ترشی را مصرف کنید حداقل 6 ماه می باشد و زودتر از این زمان قابل خوردن نیست.
3. طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله تنها در ۴۰ روز با رب انار
مواد لازم
- نیم کیلوگرم سیر
- یک لیتر سرکه سفید
- رب اناز به مقدار دلخواه (به جای رب انار از شیره انگور یا شیره خرما هم میتوان استفاده کرد)
طرز تهیه:
برای درست کردن سیر ترشی هفت ساله با رب انار میتوانید پوست سیرها را جدا کنید یا به همان صورت با پوست درست کنید. بوته های سیر را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک بشوند. سرکه و سیر را در یک قابلمه بریزید و ۵ دقیقه بجوشانید. سپس رب انار یا شیره انگور و یا شیره خرما را اضافه کنید. مقدار این مواد بستگی به ذائقه شما دارد.
۵ دقیقه دیگر سرکه، سیر و رب انار را جوشانده و در صورت دلخواه، مقدار کمی نمک اضافه کنید (اضافه کردن نمک بسیاری از خواص سیر را به مرور زمان از بین خواهد برد). بهتر این است که سیرها نرم نشوند، چون خاصیت خود را از دست میدهند. همین که سیر کمی نرم شود کافی است. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سیرها خنک شوند. این مدل سیر ترشی را همان لحظه هم میتوان مصرف کرد. اما اگر سیرها اصلا نرم نشده اند بهتر است به مدت ۴۰ روز در دبه تمیز و در بسته و در جای تاریک، خشک و خنک نگهداری شوند.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
سرکه سیب را با خواص ضدچاقی، رفع زکام، روماتیسم، شکنندگی های ناخن، اختلال سیستم گوارش، زیادی فشار خون، ضد خونریزی، کمی فشار خون، اختلال بینایی و دید چشم، آسم، سرگیجه، کمبود کلسیم، سنگینی شنوایی، ورم مفاصل، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.