آشنایی با انواع پونه و فواید آن
آشنایی با انواع پونه و فواید آن که بد نیست بدانیم
عرق پونه :
پونه دارای نام های دیگری همچون پونه و پودنه و در کتب طبی و سنتی عربی فودنج و فوتنج و حبق و فلیحا می باشد. از نظر ترکیبات شیمیایی در گیاه وجود اسانس روغنی فرار یا روغن منتول گزارش شده است. اسانس روغن فرار پونه شامل 80 درصد ماده ی پولگون است. از اسانس روغنی پونه در اثر احیا ماده دی پولگونو نوعی مانتول به نام راسمیک مانتول می گیرند به علاوه در اعضای این گیاه مقداری تانن و مواد رزینی و قند نیز وجود دارد.
خواص عرق پونه :
پونه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است و خواص آن بسیار لطیف کننده است و برای پاک کردن اخلاط سینه و کنترل سیاه سرفه و رفع سوزش خراش سینه و برای جلوگیری از سکسکه و آشفتگی و دل به هم خوردگی نافع است.
بادشکن و ضد نفخ بوده و برای استسقا و یرقان و خارج کردن مشیمه (غشاء نوزاد انسان است که هنگام تولد با آن از بطن مادر خارج می شود) و ازدیاد ترشح عرق مفید است. همینطور مدر و قاعده آور بوده و به عنوان تریاق و ضد سم جانوران گزنده سمی بسیار موثر است.
آشنایی با انواع پونه و فواید آن
آشنایی با پونه کوهی :
پونه کوهی که با نام فودنج جبلی نیز شناخته می شود نوع دیگری از پونه است، که از نظر ترکیبات شیمیایی وجود اسانس روغنی فرار در پونه کوهی تایید شده است. بررسی های دیگری نشان می دهد که اسانس روغنی موجود در پونه کوهی در حدود 50 درصد شامل تیمول است، به علاوه ترکیب روغنی فرار آن دارای ال پینن و دی پنتن لینالول و مقداری بی سیکلیک سز کوهی ترپن و تری سیکلیک سزکویی ترپن می باشد.