چگونه از سبزیجات استفاده کنیم؟
3005 بازدید
11 تیر 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ
26 آذر 1400
چگونه از سبزیجات استفاده کنیم؟
سبزیجات موادی به شدت آسیب پذیر بوده و باید در تمامی مراحل نگه داری، آماده سازی و پخت آن ها، نکات مهمی را رعایت کرد تا ارزش غذایی آن ها حفظ شود. نکاتی از قبیل:
- سبزیجات به جز گوجه فرنگی و سیب زمینی باید در جای خنک نگه داری شود.
- سبزیجات پوست کنده و خرد شده باید در یخچال نگه داری شود.
- سبزیجات موادی هستند که زود فاسد می شوند. بنابراین حتی در صورتی که نکات بهداشتی را در نگه داری آن ها رعایت می کنید، باز هم سعی کنید به اندازه نیاز از این مواد خریداری کنید.
- چون سبزیجات تازه بیشترین مواد مغذی را دارا هستند، آسیب دیدن و ضربه خوردن، فساد زودرس آنها را به همراه خواهد داشت.
نکات مهم در آماده کردن سبزیجات
- سبزیجات را در آب سرد بشویید و در صورتی که مقاومت مناسبی دارند، با مسواک کوچک و نرم، به آرامی سطح آن ها را تمیز کنید.
- پیش و پس از تماس با سبزی دستان خود را تمیز بشویید.
- هنگام خرد کردن سبزی از تخته تمیز و مخصوص سبزی استفاده کنید.
- تنها بخش های غیر خوراکی سبزیجات را دور بریزید. بسیاری از مواد مغذی در بخش های بیرونی برگ ها، پوست و بخش زیرین چسبیده به پوست قرار دارند.
چگونه از سبزیجات استفاده کنیم؟
نکات مهم برای پختن سبزیجات
- سبزیجات را در حد امکان خام مصرف کنید و در صورت تمایل به پخت، به یک تفت سریع بسنده کنید. برخی ویتامین ها مانند ویتامین ب و ث نسبت به سرما بسیار حساس بوده و به سرعت از بین می روند.
- سبزیجات را با استفاده از مقدار بسیار کمی آب بپزید. استفاده از مایکروفر یا بخار نیز مواد مغذی سبزیجات را به خوبی حفظ خواهد کرد.
- هنگام پخت، درب ظرف را ببندید تا از خروج بخار جلوگیری شده و زمان پخت کوتاه تر شود.
- در مورد سبزیجاتی که به پخت طولانی نیز دارند، آن ها را به قطعات درشت تر تقسیم کنید. این کار سطح تماس کم تری بین سبزی و هوا پدید آورده و سبب می شود ویتامین های کم تری از بین برود.