هلو و خواص آن را بشناسیم
هلو و خواص آن را بشناسیم !
درخت هلو درختی است به ارتفاع حداکثر 10 متر که برگهای آن باریک، دراز و دندانه دار با کنارههای مواج و برگشته به طول تا 15 سانتیمتر و عرض 3 سانتیمتر می باشند. گلهای درشت و صورتی رنگ گیاه قبل از برگ در ابتدای فصل بهار ظاهر می شوند. میوه ها گرد و تقریبا درشت و به دو صورت کرکدار و بدون کرک هستند. رنگ میوه ها زرد تا زرد متمایل به ارغوانی و یا مخلوطی از این دو رنگ است که بویی مطبوع و طعمی بسیار خوشمزه دارند.
در وسط میوه هسته بزرگ و چوبی قرار دارد که طول آن به 2 سانتیمتر میرسد. رنگ هسته قرمز مایل به قهوه ای است و درون آن مغزی وجود دارد. هلو در اصل بومی چین است که بعدها از راه جاده ابریشم به ایران و نواحی مدیترانه منتقل شد.
تاریخچه :
درخت هلو در حقیقت بومی چین است و حداقل هزار سال قبل از میلاد مسیح در نوشته های چینی از آن یاد شده است. هلو یکی از میوه های مورد علاقه امپراتورهای چین بوده است. هلو در قرن 16 میلادی توسط اسپانیایی ها به آمریکا و در قرن 17 به انگلستان و فرانسه برده شد. به هرحال نظریات مختلفی راجع به موطن اصلی درخت هلو وجود دارد. ولی اکثرا بر این باورند که درخت هلو مربوط به نواحی آسیایی از جمله چین، ایران، افغانستان و نواحی مرکزی و شرقی آسیاست.
هلو و خواص آن را بشناسیم
داروشناختی و اثرات مهم :
- برگ هلو قابض، ملین، ادرار آور، خلط آور، کرم کش، مسهل، مسکن و به صورت خوراکی درمان کننده گاستریت، سیاه سرفه، برونشیت و همچنین ضد استفراغ است. پودر برگ نیز جهت درمان زخمها استفاده میشود. برگ ها باید در خرداد و تیرماه جمع آوری و خشک شوند.
- گل های گیاه ادرار آور، ضد کرم و مسکن می باشند و به صورت خوراکی برای درمان یبوست و رفع ادم مصرف می شوند.
- دانه ها دارای خاصیت ضد آسم، ضد سرفه، ملین، مسهل، مسکن هستند و به صورت خوراکی جهت رفع یبوست افراد کهنسال، به عنوان ضدسرفه، تسکین آسم و مشکلات قاعدگی مصرف می شوند.
- پوست ساقه ملین، ادرارآور، خلط آور و مسکن بوده و به صورت خوراکی در درمان استریت، رفع سیاه سرفه، سرفه و برونشیت موثر است.
- ریشه نیز برای درمان ادم و یرقان استفاده می شود.
- پوست ساقه باید در بهار جمعآوری و سپس خشک شود.