معرفی گیاه ماته و خواص آن
معرفی گیاه ماته و خواص آن که بد نیست با آن آشنا شویم
گیاه ماته (چای پاراگوئه یا خاس پاراگوئه)
ماته (Ilex paraguariensis)، گیاهی است از خانواده خاس (Aquifoliaceae)، درخت یا درختچه ای به ارتفاع 4 تا 15 متر که دارای منظره ای شبیه به درخت نارنج است. این درخت، برگ هایی بزرگ، شفاف، بی کرک، به رنگ سبز تیره در سطح فوقانی پهن و سبز روشن در سطح تحتانی دارد. طول برگ ها 6 تا 15 سانتی متر و عرض آن حدود 5 سانتی متر است. گل های آن کوچک، سفید رنگ شامل 4 کاسبرگ و 4 گلبرگ و میوه اش کوچک، قرمز رنگ و محتوی دانه های سخت به رنگ زرد روشن است.

معرفی گیاه ماته و خواص آن
برگ ها در حالت تازه رنگ سبز تیره دارند ولی پس از خشک شدن، کمی زرد می شوند. آن ها دارای حالتی چرمی و شکل تخم مرغی ساده تا کشیده هستند و در انتها باریک و نوک تیز می شوند. سطح برگ بدون کرک است ولی گاه در پشت آن کرک های ناچیزی دیده می شود. بوی برگ معطر است و مزه ای نامشخص دارد.
اندام مصرفی این گیاه برگ یا برگ بو داده آن است. از برگ خشک شده آن چای درست می کنند. چای ماته که با نام چای یربا مات معروف است، در اصل یک دمنوش است که در مناطق آمریکا جنوبی طرفداران زیادی دارد. در بازار تجاری کمتر از برگ کامل استفاده می کنند و بیشتر به صورت ذرات ریز و درشت و یا پودر عرضه می شود. پودر ماته به رنگ سبز روشن با بویی کمی معطر و مزه ای نامعلوم است. دمنوش این گیاه دارای مزایا و معایب زیادی می باشد. در ادامه به بررسی کامل تر خواص آن می پردازیم.
همچنین بخوانید: همه چیز درباره چای کیسه ای بابونه و چای سبز