معرفی خواص میوه هلو و برگ درخت هلو، گل و هسته آن
معرفی خواص میوه هلو و برگ درخت هلو، گل و هسته آن
معرفی خواص میوه هلو و برگ درخت هلو، گل و هسته آن
هلو (Prunus Persica) گیاهی، از تیره گل سرخیان است. گل های این درخت به رنگ های سفید، صورتی و قرمز در اوایل بهار قبل از برگ ها، جوانه زده و رشد می کنند. ارتفاع درخت هلو تا حدود 5 تا 6 متر می رسد و درای شاخه های بسیار زیادی است. برگ های این درخت بیضی شکل و در لبه دندانه ای هستند. این گیاه جز میوه های مشهور است و در نقاط مختلف ایران پرورش داده می شود. درخت هلو انواع مختلف دارد و قابلیت پیوند زدن با درختان دیگر را نیز دارا می باشد. این درخت، بر اساس شاخه هایش به سه دسته عمده تقسیم می شود که عبارتند از:
- شاخه های ساده : شاخههای ساده فقط جوانه رویشی تولید می کنند.
- شاخه های مرکب : شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی تولید می کنند.
- شاخه های کاذب : شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایشی و در نوک، جوانه رویشی (در هنگام هرس نوک شاخه کاذب بریده میشود) تولید میکند.
در برگ ها، گلبرگ ها و مغز هسته تلخ هلو گلوکوزید وجود دارد که حاوی مقداری اسید سیانیدریک است. طعم تلخ مغز هسته نیز به دلیل وجود این ماده شیمیایی است. البته، نژادهایی از هلو نیز هست که مغز هسته اش شیرین بوده و در مغزش گلوکوزید تلخ مزه ندارد. ماده گلوکزیدی تلخ مزه و سمی این گیاه، در نوعی از هلو که هسته آن از قسمت خوراکی جدا نمی شود بیشتر از نوعی است که هسته جدا شونده دارد.
اندام های مورد استفاده این گیاه علاوه بر جنبه خوراکی بودن میوه گیاه عبارتند از:
- برگ ها
- گل ها
- میوه
- روغن مغز هسته هلو