فواید مصرف زردچوبه
فواید مصرف زردچوبه که بد نیست بدانیم
زردچوبه (Turmeric) ، این ادویه طلایی که بیشتر آن را در غذاهای هندی و آسیایی دیدهایم، تنها یک چاشنی معمولی نیست. این گیاه شگفتانگیز از خانواده زنجبیل، علاوه بر طعم و رنگ خاصش، خواص درمانی فوقالعادهای هم دارد. ساقه متورم و ریشههای استوانهای شکل آن که در زمین فرو رفتهاند، در هندوستان، چین و مناطق گرمسیری به وفور یافت میشوند. گلهای زردچوبه با رنگ سبز مایل به زردش در دل طبیعت جای گرفتهاند، اما چیزی که این گیاه را خاص میکند، ترکیبات بینظیر موجود در آن است که برای سلامتی ما مفیدند. با هر قاشق زردچوبه، نه تنها طعم دلچسبی به غذاها میدهیم، بلکه گنجینهای از خواص درمانی را هم وارد بدنمان میکنیم.
فواید مصرف زردچوبه
قسمتهای مورد استفاده زردچوبه:
بخش اصلی مورد استفاده از زردچوبه، ساقه زیرزمینی آن است. این ساقهها پس از بیرون آوردن از زمین، تمیز و ریشههایشان جدا میشود. سپس در آب جوش قرار گرفته و بعد از تمیزکاری نهایی، طی چند روز خشک میشوند. زردچوبهای که به دست میآید، رنگی زرد یا خاکستری مایل به قهوهای دارد. بوی خوشایند و معطر آن در تضاد با طعم تلخ و خاصی است که شاید به ذائقه برخی دلنشین نیاید، اما ارزش داروییاش این طعم را جبران میکند!
ترکیبات شیمیایی زردچوبه:
زردچوبه سرشار از ترکیبات شیمیایی مفیدی است. از جمله این ترکیبات میتوان به اسیدهای والرینیک، کاپرلیک و فلاندون اشاره کرد. همچنین این گیاه حاوی ترکیبات دیگری نظیر سابینین، سینئول، بورنئول و الکل تورمرول است. اما مهمترین ترکیب زردچوبه، کورکومین است؛ مادهای که مسئول رنگ زرد روشن و جذاب این ادویه است و خواص درمانی فوقالعادهای دارد.
خواص دارویی زردچوبه:
در طب سنتی ایران، زردچوبه با طبع گرم و خشک شناخته میشود. این ادویه در درمانهای سنتی کاربردهای متعددی دارد و به راحتی میتوان آن را مانند چای دم کرده و استفاده کرد. جالب است بدانید، امروزه کپسولهای زردچوبه در کشورهای کانادا و آمریکا نیز به بازار آمدهاند، که استفاده از این گیاه دارویی را آسانتر میکنند.