طرز تهیه سرکه خرما در خانه با روشی متفاوت و آسان
طرز تهیه سرکه خرما در خانه با روشی متفاوت و آسان
خرما حکایت از فرا رسیدن فصل تابستان دارد. فصل رسیدن خرما از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و اولین زمان رسیدن خرما در اولین فصل تابستان می باشد. مصرف انواع خرما در کشور ما مانند بسیاری از مناطق جغرافیایی بسیار رایج می باشد. همچنین جزء لاینفک سفره های افطاری ما به خصوص در ماه رمضان است.
خرما در دسرها بخصوص برای رژیم غذایی سالم بدون شکر که در سال های اخیر افزایش یافته است، استفاده می شود. خرما و سرکه خرما حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و بنابراین یک مکانیسم محافظتی در بدن ایجاد می کند. همچنین سرشار از ویتامین و مواد معدنی است، به همین دلیل می توان ادعا کرد که سرکه خرما برای کبد چرب بهترین درمان است که توسط بسیاری از متخصصان طب سنتی تجویز می شود.
از سوی دیگر، سرکه خرما فواید زیادی برای سلامتی دارد که از آن جمله می توان به تقویت سیستم ایمنی، کمک به هضم غذا، تسکین دردهای قاعدگی، خاصیت ضدعفونی کنندگی و استفاده در رژیم های غذایی مختلف اشاره کرد.
طرز تهیه سرکه خرما در خانه
فواید سرکه خرما
خرما منبع خوبی از ویتامین ها و منابع غنی از مواد معدنی است که بدن به مقدار زیادی به آن نیاز دارد، مانند: کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم و همچنین برخی از مواد معدنی که بدن به مقدار کم به آن نیاز دارد، مانند: آهن، مس، منگنز و سلنیوم. همچنین حاوی درصد بالایی از فیبر است که به کاهش یبوست کمک می کند و همچنین حاوی درصد بالایی از آنتی اکسیدان ها مانند: فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسیدهای فنولیک است که ممکن است به شما کمک کند تا خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن را کاهش دهد.
بسیار عالی من ازاینترنت یادگرفتم سرکه عالی درست کنم خیر دنیاوآخرت نصیبتون بشه انشالله
عرض ادب و احترام
از ثبت نظر محترم شما سپاسگزاریم و خوشحالیم که این آموزش براتون مفید واقع شده.
موفق و پیروز باشید!
ممنون زحمت کشیدید صداقت گفتار باعث نظریه شد بازم ممنون
من چندسال پیش سرکه خرما ریختم نمیدانم چند سال شده فراموش کردم تازه امروز از انباری پیدا کردم غلظتش مثل ماست چکیده هست له له ؛ایا میشود از سرکه استفاده کنم؟این که اینقدر غلیظ هست چطوری آبش رو بگیرم؟
باسلاوتشکر ..سوال ..ایا باخرمای مونده وکرم زده میتوان سرکه خرما درست کرد؟
عرض ادب و احترام
بله امکانش هست، ابتدا تمیز کنید و بقیه موارد رو طی کنید.
موفق و پیروز باشید!
سلام.چطور سرکه خرمارو صاف کنیم.تکلیف تفاله چی میشه چون خودش هنوز سرکه قاطی داره.استانداردشوبگید
سلام.چطور سرکه خرمارو صاف کنیم.تکلیف تفاله چی میشه چون خودش هنوز سرکه قاطی داره.استانداردشوبگید
سلام.چطور سرکه خرمارو صاف کنیم.تکلیف تفاله چی میشه چون خودش هنوز سرکه قاطی داره.استانداردشوبگید
سلام.آیا با خرمایی که ترش شده میتوان سرکه درست کرد
عرض ادب و احترام
بله، میتوان از خرمای ترش شده برای تهیه سرکه استفاده کرد.
میوههایی که شروع به فرآیند تخمیر کردهاند را میتوان لکار برد و برای تهیه سرکه، به کار برده میشوند.
شاد و سلامت باشید.
سلام وقتتون بخیر
من خرماها رو هسته و پوستشون رو جدا کرده بودم بعد این مطلب رو خوندم ، و کمی هم ترش شده
الان با توجه به این مسائل میتونم از خرما ها استفاده کنم ؟
عرض ادب و احترام،
وقت شما هم بخیر.
بله، میتوانید از خرماهایی که هسته و پوست آنها جدا شده و کمی هم ترش شدهاند برای تهیه سرکه استفاده کنید.
ترش شدن نشاندهنده شروع فرآیند تخمیر است، که مرحله مهمی در ساخت سرکه به شمار میآید. (پس نگران ترشی خرماها نباشید.)
خرماهای هستهگرفته و پوستگرفته را به طور یکنواخت در ظرف شیشهای پخش کنید. اگر خرماها خیلی سفت هستند، میتوانید آنها را کمی له کرده و از هم جدا کنید تا فرآیند تخمیر آسانتر شود.
-روی خرماها را با آب تسویه شده تا حدود 2 تا 3 سانتیمتر پر کنید.
-دهانه ظرف را با پارچه تمیز بپوشانید و با نخی محکم کنید. این کار از ورود حشرات جلوگیری میکند و همزمان اجازه میدهد هوا به داخل ظرف برسد.
-ظرف را در مکانی گرم و به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
-ظرف را هر چند روز یک بار چک کنید تا از وجود کپک یا بوی نامطبوع جلوگیری کنید. اگر مشاهده کردید سطح مایع کپک زده است، با قاشقی خشک و تمیز کپک هارا به آرامی برداشته و دور ریزید.
فرآیند تخمیر ممکن است بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد. وقتی مایع به طور کامل تخمیر شد و به سرکه تبدیل شد، بو و طعم آن تغییر خواهد کرد.
پس از اتمام فرآیند تخمیر، سرکه را از طریق پارچه تمیزی صاف کنید و در ظرفهای شیشهای تمیز و استریل شده بریزید.
من سرکه تو خونه درست کردم عالی شد. خدا خیرتتتتون بده
عرض ادب و احترام
سپاس فراوان از ثبت نظر محترم و تجربه شیرین شما٬
شاد و سلامت باشید.
اگرنمکرافراموشکردهباشیمچهبایدکرد
بنده سرکه را طبق دستورات ذرست کردم وترش نیست وکمی تلخ است. چه دستوری میدهاید که خوب ترش بشود. با عرض ادب منتظرم
ممنون برای مقاله جالب و مفیدتون????????
آیا نوع خرما هم مهم است؟و اینکه یه جا گفتید با هسته بریزیم داخل شیشه اما جای دیگه گفتید له کنید خب وقتی له کردیم هسته ها را جدا کنیم؟یا با هسته ؟
درود بر شما
حتما له کنید و با هسته باشد. نوع خرما خیلی مهم نیست. نکته مهم این ست که خرما باید کاملا رسیده و نرم باشد.
شاد و سلامت باشید.
سلام آیا با رطب هم می شود سرکه تهیه کرد؟
عرض ادب و احترام
بله امکان استفاده هست.
شاد و سلامت باشید.
سلام خسته نباشید من سرکه خرما انداختم ولی روش کپک زده قابل استفاده ست یا باید دور بریزم
عرض ادب و احترام
کپک سرکه بخشی از فرایند تولید سرکه ست. دور نریزید.
اگر سرکه رسیده و اماده مصرف هست٬ کپک را جا کنید٬. اگر هنوز سرکه کامل نرسیده پس دست به کپک نزنید.
شاد و تندرست باشید.